E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης

Δημοσίευση 29/11/2018 | 11:22

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων της Folli Follie. Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης. Και αυτό διότι με τη συναίνεση και τη χρηματοδότηση των ομολογιούχων πιστωτών θα υποβαλλόταν προς επικύρωση σχέδιο εξυγίανσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 22 Ιανουαρίου με βάση το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα που προέβλεπε την προσημείωση των ακινήτων υπέρ των ομολογιούχων ως εξασφάλιση. Αλλά η μοναδική δυνατή εγγύηση που θα μπορούσαν να έχουν οι πιστωτές για να στηρίξουν την εταιρεία, τα ακίνητα, είναι πλέον, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της «Κ», δεσμευμένα από τη Δικαιοσύνη. Επί του παρόντος, όλες οι πλευρές αναζητούν εναλλακτικές, που όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν. «Απαιτείται ένα τεράστιο άλμα εμπιστοσύνης για να βάλουν υπογραφές και πόσο μάλλον λεφτά οι ομολογιούχοι, που με βάση τα πεπραγμένα και το ιστορικό συμπεριφοράς της διοίκησης της Folli Follie είναι αδύνατον να γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος που συμμετέχει στις σχετικές τηλεδιασκέψεις αλλά δεν επιθυμεί να κατονομαστεί για ευνόητους λόγους.

Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να ολοκλήρωσε τον έλεγχο και της χρήσης του 2016 της Folli Follie και αναμένεται οσονούπω να επιβάλει νέα πρόστιμα, ανάλογα υψηλά με αυτά του επεβλήθησαν για το 2017 και ανήλθαν άνω των 4 εκατ., και να αποστείλει τα ευρήματά της στις εισαγγελικές αρχές, επίσης όπως και με τον έλεγχο του 2017.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη χθες Τετάρτη στη Folli Follie από τις πιστώτριες τράπεζες ο τίτλος εκτέλεσης της πώλησης της συμμετοχής της στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Η συμμετοχή αφορά σε ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 35,7% που οι τράπεζες έλαβαν τον Μάιο ως εξασφάλιση έναντι του δανεισμού, οπότε και ξέσπασε η κρίση αξιοπιστίας αλλά και ρευστότητας στη Folli Follie μετά τις σχετικές καταγγελίες για την εμπορική και οικονομική της θέση. Η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στην επιχείρηση είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ.

Από την κοινοποίηση μέχρι τον πλειστηριασμό υπάρχει διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, κατά το οποίο οι έχοντες έννομο συμφέρον μπορούν κατά τον νόμο να προσπαθήσουν να κάνουν ανακοπή στην πώληση. Ο διαγωνισμός θα γίνει ταυτόχρονα για δύο διαφορετικά πακέτα μετοχών, ένα 10,% και ένα 25,3% καθώς δύο διαφορετικές είναι και οι εταιρικές οντότητες του ομίλου Folli Follie που τις κατέχουν. Σε περίπτωση που υπάρχει έσοδο από την πλειστηριασμό υψηλότερο των απαιτήσεων των τραπεζών αναμένεται να πιστωθεί υπέρ της Folli Follie. Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές αναμένεται να ζητηθούν με καταληκτική ημερομηνία στην εβδομάδα που αρχίζει στις 10 Δεκεμβρίου και θα αξιολογηθούν με βάση την αποτίμηση που έχει διενεργηθεί από διεθνή οίκο για λογαριασμό των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανεβάζει την αξία του 100% της Αττικά Πολυκαταστήματα στα 140 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο πως υπάρχει οργανωμένη μετοχική πλειοψηφία που ελέγχει τον όμιλο και το managment, η μειοψηφική συμμετοχή που επιδιώκουν να εκποιήσουν θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα discount. H αγορά αντιμετωπίζει ως δεδομένο το αγοραστικό ενδιαφέρον του σχήματος των κ. Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλου, το οποίο ελέγχει την πλειοψηφία (56%) της Αττικά Πολυκαταστήματα και διαθέτει δικαίωμα πρώτης προτίμησης σε ισόποση προσφορά με τον πλειοδότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη