E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Αννα Κυριακού: Από τη φτώχεια της Κατοχής μέχρι το Εθνικό Θέατρο και τις «Τρεις Χάριτες»

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης

Δημοσίευση 29/11/2018 | 11:22

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων της Folli Follie. Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης. Και αυτό διότι με τη συναίνεση και τη χρηματοδότηση των ομολογιούχων πιστωτών θα υποβαλλόταν προς επικύρωση σχέδιο εξυγίανσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 22 Ιανουαρίου με βάση το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα που προέβλεπε την προσημείωση των ακινήτων υπέρ των ομολογιούχων ως εξασφάλιση. Αλλά η μοναδική δυνατή εγγύηση που θα μπορούσαν να έχουν οι πιστωτές για να στηρίξουν την εταιρεία, τα ακίνητα, είναι πλέον, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της «Κ», δεσμευμένα από τη Δικαιοσύνη. Επί του παρόντος, όλες οι πλευρές αναζητούν εναλλακτικές, που όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν. «Απαιτείται ένα τεράστιο άλμα εμπιστοσύνης για να βάλουν υπογραφές και πόσο μάλλον λεφτά οι ομολογιούχοι, που με βάση τα πεπραγμένα και το ιστορικό συμπεριφοράς της διοίκησης της Folli Follie είναι αδύνατον να γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος που συμμετέχει στις σχετικές τηλεδιασκέψεις αλλά δεν επιθυμεί να κατονομαστεί για ευνόητους λόγους.

Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να ολοκλήρωσε τον έλεγχο και της χρήσης του 2016 της Folli Follie και αναμένεται οσονούπω να επιβάλει νέα πρόστιμα, ανάλογα υψηλά με αυτά του επεβλήθησαν για το 2017 και ανήλθαν άνω των 4 εκατ., και να αποστείλει τα ευρήματά της στις εισαγγελικές αρχές, επίσης όπως και με τον έλεγχο του 2017.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη χθες Τετάρτη στη Folli Follie από τις πιστώτριες τράπεζες ο τίτλος εκτέλεσης της πώλησης της συμμετοχής της στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Η συμμετοχή αφορά σε ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 35,7% που οι τράπεζες έλαβαν τον Μάιο ως εξασφάλιση έναντι του δανεισμού, οπότε και ξέσπασε η κρίση αξιοπιστίας αλλά και ρευστότητας στη Folli Follie μετά τις σχετικές καταγγελίες για την εμπορική και οικονομική της θέση. Η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στην επιχείρηση είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ.

Από την κοινοποίηση μέχρι τον πλειστηριασμό υπάρχει διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, κατά το οποίο οι έχοντες έννομο συμφέρον μπορούν κατά τον νόμο να προσπαθήσουν να κάνουν ανακοπή στην πώληση. Ο διαγωνισμός θα γίνει ταυτόχρονα για δύο διαφορετικά πακέτα μετοχών, ένα 10,% και ένα 25,3% καθώς δύο διαφορετικές είναι και οι εταιρικές οντότητες του ομίλου Folli Follie που τις κατέχουν. Σε περίπτωση που υπάρχει έσοδο από την πλειστηριασμό υψηλότερο των απαιτήσεων των τραπεζών αναμένεται να πιστωθεί υπέρ της Folli Follie. Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές αναμένεται να ζητηθούν με καταληκτική ημερομηνία στην εβδομάδα που αρχίζει στις 10 Δεκεμβρίου και θα αξιολογηθούν με βάση την αποτίμηση που έχει διενεργηθεί από διεθνή οίκο για λογαριασμό των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανεβάζει την αξία του 100% της Αττικά Πολυκαταστήματα στα 140 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο πως υπάρχει οργανωμένη μετοχική πλειοψηφία που ελέγχει τον όμιλο και το managment, η μειοψηφική συμμετοχή που επιδιώκουν να εκποιήσουν θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα discount. H αγορά αντιμετωπίζει ως δεδομένο το αγοραστικό ενδιαφέρον του σχήματος των κ. Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλου, το οποίο ελέγχει την πλειοψηφία (56%) της Αττικά Πολυκαταστήματα και διαθέτει δικαίωμα πρώτης προτίμησης σε ισόποση προσφορά με τον πλειοδότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγικό τέλος για νεαρή Αμερικανίδα, αυτοκτόνησε μέσα στη Disney World – Ήταν έγκυος στον 9ο μήνα

Κόσμος 16.10.2025
Η 31άχρονη Σάμερ, έγκυος στον ένατο μήνα κύησης, αγαπούσε τον κόσμο της Disney και έδωσε τέλος στη ζωή της, μέσα στον δικό της «επίγειο παράδεισο»

Ισραήλ: Έχει στείλει στις ΗΠΑ και τους μεσολαβητές πληροφορίες για τις τοποθεσίες των σορών των ομήρων

Κόσμος 16.10.2025
Οι οικογένειες των ομήρων ζήτησαν από τον Νετανιάχου να καθυστερήσει την εφαρμογή της εκεχειρίας όσο η παλαιστινιακή οργάνωση δεν παραδίδει τις σορούς

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε Τούρκο οδηγό φορτηγού ‑ Μετέφερε παράνομα μετανάστες

Ελλάδα 16.10.2025
Ο 24χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά πλήθους σε στάδιο της Κένυας: Τουλάχιστον δύο νεκροί ‑ Βίντεο

Κόσμος 16.10.2025
Η απότιση φόρου τιμής στον ιστορικό ηγέτη της κενυατικής αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα κατέληξε σε τραγωδία

Ανασφάλιστα οχήματα: Ξεκίνησαν τα «ραβασάκια» ‑ Τι δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι

Ελλάδα 16.10.2025
Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ρώσος μοναχός ζούσε παράνομα στο Αγιον Όρος επί τρία χρόνια ‑ Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ελλάδα 16.10.2025
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, χωρίς δυνατότητα αναστολής

Μενίδι: Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ενκελέιντα ‑ Ο σύζυγος την καταδίωκε από ζήλια

Ελλάδα 16.10.2025
Με ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ έπεσε η αυλαία της δίκης για τη δολοφονία της 40χρονης Ενκελέιντα τον Μάιο του 2024

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Χορήγησαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή

Ελλάδα 16.10.2025
Οι γιατροί ενημερώθηκαν και προχώρησαν σε έλεγχο της κατάστασης του ασθενούς.

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική 16.10.2025
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ικανοποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος

Συνελήφθησαν στην Ιταλία ο Λούκας Βιλντόζα και η σύζυγός του

Αθλητικά Νέα 16.10.2025
Επιτέθηκαν σε διασώστες