E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης

Δημοσίευση 29/11/2018 | 11:22

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων της Folli Follie. Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης. Και αυτό διότι με τη συναίνεση και τη χρηματοδότηση των ομολογιούχων πιστωτών θα υποβαλλόταν προς επικύρωση σχέδιο εξυγίανσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 22 Ιανουαρίου με βάση το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα που προέβλεπε την προσημείωση των ακινήτων υπέρ των ομολογιούχων ως εξασφάλιση. Αλλά η μοναδική δυνατή εγγύηση που θα μπορούσαν να έχουν οι πιστωτές για να στηρίξουν την εταιρεία, τα ακίνητα, είναι πλέον, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της «Κ», δεσμευμένα από τη Δικαιοσύνη. Επί του παρόντος, όλες οι πλευρές αναζητούν εναλλακτικές, που όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν. «Απαιτείται ένα τεράστιο άλμα εμπιστοσύνης για να βάλουν υπογραφές και πόσο μάλλον λεφτά οι ομολογιούχοι, που με βάση τα πεπραγμένα και το ιστορικό συμπεριφοράς της διοίκησης της Folli Follie είναι αδύνατον να γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος που συμμετέχει στις σχετικές τηλεδιασκέψεις αλλά δεν επιθυμεί να κατονομαστεί για ευνόητους λόγους.

Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να ολοκλήρωσε τον έλεγχο και της χρήσης του 2016 της Folli Follie και αναμένεται οσονούπω να επιβάλει νέα πρόστιμα, ανάλογα υψηλά με αυτά του επεβλήθησαν για το 2017 και ανήλθαν άνω των 4 εκατ., και να αποστείλει τα ευρήματά της στις εισαγγελικές αρχές, επίσης όπως και με τον έλεγχο του 2017.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη χθες Τετάρτη στη Folli Follie από τις πιστώτριες τράπεζες ο τίτλος εκτέλεσης της πώλησης της συμμετοχής της στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Η συμμετοχή αφορά σε ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 35,7% που οι τράπεζες έλαβαν τον Μάιο ως εξασφάλιση έναντι του δανεισμού, οπότε και ξέσπασε η κρίση αξιοπιστίας αλλά και ρευστότητας στη Folli Follie μετά τις σχετικές καταγγελίες για την εμπορική και οικονομική της θέση. Η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στην επιχείρηση είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ.

Από την κοινοποίηση μέχρι τον πλειστηριασμό υπάρχει διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, κατά το οποίο οι έχοντες έννομο συμφέρον μπορούν κατά τον νόμο να προσπαθήσουν να κάνουν ανακοπή στην πώληση. Ο διαγωνισμός θα γίνει ταυτόχρονα για δύο διαφορετικά πακέτα μετοχών, ένα 10,% και ένα 25,3% καθώς δύο διαφορετικές είναι και οι εταιρικές οντότητες του ομίλου Folli Follie που τις κατέχουν. Σε περίπτωση που υπάρχει έσοδο από την πλειστηριασμό υψηλότερο των απαιτήσεων των τραπεζών αναμένεται να πιστωθεί υπέρ της Folli Follie. Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές αναμένεται να ζητηθούν με καταληκτική ημερομηνία στην εβδομάδα που αρχίζει στις 10 Δεκεμβρίου και θα αξιολογηθούν με βάση την αποτίμηση που έχει διενεργηθεί από διεθνή οίκο για λογαριασμό των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανεβάζει την αξία του 100% της Αττικά Πολυκαταστήματα στα 140 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο πως υπάρχει οργανωμένη μετοχική πλειοψηφία που ελέγχει τον όμιλο και το managment, η μειοψηφική συμμετοχή που επιδιώκουν να εκποιήσουν θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα discount. H αγορά αντιμετωπίζει ως δεδομένο το αγοραστικό ενδιαφέρον του σχήματος των κ. Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλου, το οποίο ελέγχει την πλειοψηφία (56%) της Αττικά Πολυκαταστήματα και διαθέτει δικαίωμα πρώτης προτίμησης σε ισόποση προσφορά με τον πλειοδότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολωνία: Bουλευτής σηκώνει στη Βουλή σημαία του Ισραήλ με σβάστικα – «Διαπράττει γενοκτονία»

Κόσμος 14.04.2026
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή της Πολωνίας η ενέργεια βουλευτή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να υψώσει ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα, προκαλώντας οργή εντός και εκτός κοινοβουλίου

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Ελλάδα 14.04.2026
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Οικονομία 14.04.2026
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση ‑ Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Οικονομία 14.04.2026
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά

Κόσμος 14.04.2026
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 14.04.2026
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία

Κόσμος 14.04.2026
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο

Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά και οι δικαιούχοι ‑ Πότε μπορείτε να αξιοποιήσετε το voucher

Οικονομία 14.04.2026
Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δύο περίοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί τις αερομεταφορές στην Ευρώπη – Κίνδυνος με την επάρκεια καυσίμων στα αεροσκάφη

Κόσμος 14.04.2026
Τα διυλιστήρια της ΕΕ καλύπτουν περίπου το 70% της κατανάλωσης