E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης

Δημοσίευση 29/11/2018 | 11:22

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων της Folli Follie. Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης. Και αυτό διότι με τη συναίνεση και τη χρηματοδότηση των ομολογιούχων πιστωτών θα υποβαλλόταν προς επικύρωση σχέδιο εξυγίανσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 22 Ιανουαρίου με βάση το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα που προέβλεπε την προσημείωση των ακινήτων υπέρ των ομολογιούχων ως εξασφάλιση. Αλλά η μοναδική δυνατή εγγύηση που θα μπορούσαν να έχουν οι πιστωτές για να στηρίξουν την εταιρεία, τα ακίνητα, είναι πλέον, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της «Κ», δεσμευμένα από τη Δικαιοσύνη. Επί του παρόντος, όλες οι πλευρές αναζητούν εναλλακτικές, που όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν. «Απαιτείται ένα τεράστιο άλμα εμπιστοσύνης για να βάλουν υπογραφές και πόσο μάλλον λεφτά οι ομολογιούχοι, που με βάση τα πεπραγμένα και το ιστορικό συμπεριφοράς της διοίκησης της Folli Follie είναι αδύνατον να γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος που συμμετέχει στις σχετικές τηλεδιασκέψεις αλλά δεν επιθυμεί να κατονομαστεί για ευνόητους λόγους.

Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να ολοκλήρωσε τον έλεγχο και της χρήσης του 2016 της Folli Follie και αναμένεται οσονούπω να επιβάλει νέα πρόστιμα, ανάλογα υψηλά με αυτά του επεβλήθησαν για το 2017 και ανήλθαν άνω των 4 εκατ., και να αποστείλει τα ευρήματά της στις εισαγγελικές αρχές, επίσης όπως και με τον έλεγχο του 2017.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη χθες Τετάρτη στη Folli Follie από τις πιστώτριες τράπεζες ο τίτλος εκτέλεσης της πώλησης της συμμετοχής της στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Η συμμετοχή αφορά σε ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 35,7% που οι τράπεζες έλαβαν τον Μάιο ως εξασφάλιση έναντι του δανεισμού, οπότε και ξέσπασε η κρίση αξιοπιστίας αλλά και ρευστότητας στη Folli Follie μετά τις σχετικές καταγγελίες για την εμπορική και οικονομική της θέση. Η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στην επιχείρηση είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ.

Από την κοινοποίηση μέχρι τον πλειστηριασμό υπάρχει διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, κατά το οποίο οι έχοντες έννομο συμφέρον μπορούν κατά τον νόμο να προσπαθήσουν να κάνουν ανακοπή στην πώληση. Ο διαγωνισμός θα γίνει ταυτόχρονα για δύο διαφορετικά πακέτα μετοχών, ένα 10,% και ένα 25,3% καθώς δύο διαφορετικές είναι και οι εταιρικές οντότητες του ομίλου Folli Follie που τις κατέχουν. Σε περίπτωση που υπάρχει έσοδο από την πλειστηριασμό υψηλότερο των απαιτήσεων των τραπεζών αναμένεται να πιστωθεί υπέρ της Folli Follie. Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές αναμένεται να ζητηθούν με καταληκτική ημερομηνία στην εβδομάδα που αρχίζει στις 10 Δεκεμβρίου και θα αξιολογηθούν με βάση την αποτίμηση που έχει διενεργηθεί από διεθνή οίκο για λογαριασμό των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανεβάζει την αξία του 100% της Αττικά Πολυκαταστήματα στα 140 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο πως υπάρχει οργανωμένη μετοχική πλειοψηφία που ελέγχει τον όμιλο και το managment, η μειοψηφική συμμετοχή που επιδιώκουν να εκποιήσουν θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα discount. H αγορά αντιμετωπίζει ως δεδομένο το αγοραστικό ενδιαφέρον του σχήματος των κ. Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλου, το οποίο ελέγχει την πλειοψηφία (56%) της Αττικά Πολυκαταστήματα και διαθέτει δικαίωμα πρώτης προτίμησης σε ισόποση προσφορά με τον πλειοδότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Μουντιάλ 2026: Πέθανε ο Τζέιντεν Ανταμς – Σε σοκ η Νότια Αφρική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχε πάρει μέρος σε τρία παιχνίδια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

Ο μοναδικός Νορβηγός που αρνείται να κάνει κουπί για τον Χάαλαντ: «Είναι χαζό και ιστορικά λάθος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νορβηγία βρίσκεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά Μουντιάλ και ο πανηγυρισμός με τις «κινήσεις κωπηλασίας» έχει γίνει viral - ένας όμως φίλαθλος αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Κόσμος Χτες
Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

E-Daily 3.Left Χτες
Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής