E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης

Δημοσίευση 29/11/2018 | 11:22

Δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων της Folli Follie. Η εξέλιξη τινάζει στον αέρα τη συζητούμενη με τους πιστωτές της εταιρείας συμφωνία επί σχεδίου εξυγίανσης. Και αυτό διότι με τη συναίνεση και τη χρηματοδότηση των ομολογιούχων πιστωτών θα υποβαλλόταν προς επικύρωση σχέδιο εξυγίανσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 22 Ιανουαρίου με βάση το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα που προέβλεπε την προσημείωση των ακινήτων υπέρ των ομολογιούχων ως εξασφάλιση. Αλλά η μοναδική δυνατή εγγύηση που θα μπορούσαν να έχουν οι πιστωτές για να στηρίξουν την εταιρεία, τα ακίνητα, είναι πλέον, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της «Κ», δεσμευμένα από τη Δικαιοσύνη. Επί του παρόντος, όλες οι πλευρές αναζητούν εναλλακτικές, που όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν. «Απαιτείται ένα τεράστιο άλμα εμπιστοσύνης για να βάλουν υπογραφές και πόσο μάλλον λεφτά οι ομολογιούχοι, που με βάση τα πεπραγμένα και το ιστορικό συμπεριφοράς της διοίκησης της Folli Follie είναι αδύνατον να γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος που συμμετέχει στις σχετικές τηλεδιασκέψεις αλλά δεν επιθυμεί να κατονομαστεί για ευνόητους λόγους.

Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να ολοκλήρωσε τον έλεγχο και της χρήσης του 2016 της Folli Follie και αναμένεται οσονούπω να επιβάλει νέα πρόστιμα, ανάλογα υψηλά με αυτά του επεβλήθησαν για το 2017 και ανήλθαν άνω των 4 εκατ., και να αποστείλει τα ευρήματά της στις εισαγγελικές αρχές, επίσης όπως και με τον έλεγχο του 2017.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη χθες Τετάρτη στη Folli Follie από τις πιστώτριες τράπεζες ο τίτλος εκτέλεσης της πώλησης της συμμετοχής της στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Η συμμετοχή αφορά σε ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 35,7% που οι τράπεζες έλαβαν τον Μάιο ως εξασφάλιση έναντι του δανεισμού, οπότε και ξέσπασε η κρίση αξιοπιστίας αλλά και ρευστότητας στη Folli Follie μετά τις σχετικές καταγγελίες για την εμπορική και οικονομική της θέση. Η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στην επιχείρηση είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ.

Από την κοινοποίηση μέχρι τον πλειστηριασμό υπάρχει διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, κατά το οποίο οι έχοντες έννομο συμφέρον μπορούν κατά τον νόμο να προσπαθήσουν να κάνουν ανακοπή στην πώληση. Ο διαγωνισμός θα γίνει ταυτόχρονα για δύο διαφορετικά πακέτα μετοχών, ένα 10,% και ένα 25,3% καθώς δύο διαφορετικές είναι και οι εταιρικές οντότητες του ομίλου Folli Follie που τις κατέχουν. Σε περίπτωση που υπάρχει έσοδο από την πλειστηριασμό υψηλότερο των απαιτήσεων των τραπεζών αναμένεται να πιστωθεί υπέρ της Folli Follie. Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές αναμένεται να ζητηθούν με καταληκτική ημερομηνία στην εβδομάδα που αρχίζει στις 10 Δεκεμβρίου και θα αξιολογηθούν με βάση την αποτίμηση που έχει διενεργηθεί από διεθνή οίκο για λογαριασμό των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανεβάζει την αξία του 100% της Αττικά Πολυκαταστήματα στα 140 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο πως υπάρχει οργανωμένη μετοχική πλειοψηφία που ελέγχει τον όμιλο και το managment, η μειοψηφική συμμετοχή που επιδιώκουν να εκποιήσουν θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα discount. H αγορά αντιμετωπίζει ως δεδομένο το αγοραστικό ενδιαφέρον του σχήματος των κ. Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλου, το οποίο ελέγχει την πλειοψηφία (56%) της Αττικά Πολυκαταστήματα και διαθέτει δικαίωμα πρώτης προτίμησης σε ισόποση προσφορά με τον πλειοδότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών