E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με ανατροπές έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Νέες ανατροπές στις εισφορές τους θα διαπιστώσουν από την Παρασκευή

Δημοσίευση 29/11/2018 | 10:13

Με ανατροπές έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Νέες ανατροπές στις εισφορές τους θα διαπιστώσουν από την Παρασκευή τουλάχιστον 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν όμως παράλληλα και μισθωτή απασχόληση, καθώς θα περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017.

Η διαδικασία συμψηφισμών διενεργείται, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, καθώς αρχικά ο υπολογισμός των εισφορών έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016. Μάλιστα, ενώ για τους υπόλοιπους μη μισθωτούς είχε ολοκληρωθεί, με σημαντική καθυστέρηση, τον περασμένο Μάιο, για όσους είχαν παράλληλη απασχόληση εκκρεμούσε.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 για αγρότες, αυτοαπασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη άσκηση μισθωτής και μη μισθωτής δραστηριότητας, καθώς και όσων έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών θα αναρτηθεί στον ατομικό τους λογαριασμό στον ιστότοπο ΕΦΚΑ, το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο 30/11-1/12/2018. Τις ίδιες ημερομηνίες θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου 2018 για τα οποία η προθεσμία πληρωμής, λόγω της καθυστέρησης, παρατείνεται έως την Παρασκευή 7/12/2018. Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών, όπως ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, ασφαλιστική ενημερότητα και ασφαλιστική ικανότητα, παραμένουν ενεργά μέχρι και τη λήξη της νέας προθεσμίας πληρωμών.

Οι ανατροπές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 250.000 παραλλήλως απασχολουμένους, μεταξύ των οποίων και μισθωτοί με μπλοκάκια, οι οποίοι δεν είναι αμιγώς μη μισθωτοί. Ετσι, όσοι παραλλήλως απασχολούμενοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα λάβουν «ραβασάκια» από τον ΕΦΚΑ που θα τους καλούν να πληρώσουν τη διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός 31.01.2026
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα 31.01.2026
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος 31.01.2026
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας