E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με ανατροπές έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Νέες ανατροπές στις εισφορές τους θα διαπιστώσουν από την Παρασκευή

Δημοσίευση 29/11/2018 | 10:13

Με ανατροπές έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Νέες ανατροπές στις εισφορές τους θα διαπιστώσουν από την Παρασκευή τουλάχιστον 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν όμως παράλληλα και μισθωτή απασχόληση, καθώς θα περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017.

Η διαδικασία συμψηφισμών διενεργείται, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, καθώς αρχικά ο υπολογισμός των εισφορών έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016. Μάλιστα, ενώ για τους υπόλοιπους μη μισθωτούς είχε ολοκληρωθεί, με σημαντική καθυστέρηση, τον περασμένο Μάιο, για όσους είχαν παράλληλη απασχόληση εκκρεμούσε.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 για αγρότες, αυτοαπασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη άσκηση μισθωτής και μη μισθωτής δραστηριότητας, καθώς και όσων έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών θα αναρτηθεί στον ατομικό τους λογαριασμό στον ιστότοπο ΕΦΚΑ, το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο 30/11-1/12/2018. Τις ίδιες ημερομηνίες θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου 2018 για τα οποία η προθεσμία πληρωμής, λόγω της καθυστέρησης, παρατείνεται έως την Παρασκευή 7/12/2018. Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών, όπως ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, ασφαλιστική ενημερότητα και ασφαλιστική ικανότητα, παραμένουν ενεργά μέχρι και τη λήξη της νέας προθεσμίας πληρωμών.

Οι ανατροπές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 250.000 παραλλήλως απασχολουμένους, μεταξύ των οποίων και μισθωτοί με μπλοκάκια, οι οποίοι δεν είναι αμιγώς μη μισθωτοί. Ετσι, όσοι παραλλήλως απασχολούμενοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα λάβουν «ραβασάκια» από τον ΕΦΚΑ που θα τους καλούν να πληρώσουν τη διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`

Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη, οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Ελλάδα 31.01.2026
Στο επίκεντρο οι δεξαμενές προπανίου και οι καταγγελίες για οσμή αερίου πριν το δυστύχημα

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.

«Ο Μπιλ Γκέιτς κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες – Έκανε θεραπεία κρυφά από τη Μελίντα»: Αποκαλυπτικά έγγραφα του Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
«Μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παράνομου», φέρεται να είπε σύμβουλος του Γκέιτς

Βιολάντα: Το πρόβλημα με τις δεξαμενές και το 2020, η απουσία ελέγχων στις εγκαταστάσεις και η έγκριση επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών

Ελλάδα Χτες
Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη «Βιολάντα» – Ελλείψεις στους ελέγχους, κανονικά οι επιδοτήσεις

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

Κόσμος Χτες
Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη»

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με μια αγωνιστική τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και με πρόστιμο τον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα χέρια του 39χρονου επιλοχία εξερράγη η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ

Ελλάδα Χτες
Εξερράγη στο δεξί χέρι του 39χρονου όπου προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον 19χρονο όπου η διασπορά των θραυσμάτων τον έπληξε σε όλο του το σώμα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα