E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με ανατροπές έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Νέες ανατροπές στις εισφορές τους θα διαπιστώσουν από την Παρασκευή

Δημοσίευση 29/11/2018 | 10:13

Με ανατροπές έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Νέες ανατροπές στις εισφορές τους θα διαπιστώσουν από την Παρασκευή τουλάχιστον 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν όμως παράλληλα και μισθωτή απασχόληση, καθώς θα περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017.

Η διαδικασία συμψηφισμών διενεργείται, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, καθώς αρχικά ο υπολογισμός των εισφορών έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016. Μάλιστα, ενώ για τους υπόλοιπους μη μισθωτούς είχε ολοκληρωθεί, με σημαντική καθυστέρηση, τον περασμένο Μάιο, για όσους είχαν παράλληλη απασχόληση εκκρεμούσε.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 για αγρότες, αυτοαπασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη άσκηση μισθωτής και μη μισθωτής δραστηριότητας, καθώς και όσων έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών θα αναρτηθεί στον ατομικό τους λογαριασμό στον ιστότοπο ΕΦΚΑ, το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο 30/11-1/12/2018. Τις ίδιες ημερομηνίες θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου 2018 για τα οποία η προθεσμία πληρωμής, λόγω της καθυστέρησης, παρατείνεται έως την Παρασκευή 7/12/2018. Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών, όπως ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, ασφαλιστική ενημερότητα και ασφαλιστική ικανότητα, παραμένουν ενεργά μέχρι και τη λήξη της νέας προθεσμίας πληρωμών.

Οι ανατροπές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 250.000 παραλλήλως απασχολουμένους, μεταξύ των οποίων και μισθωτοί με μπλοκάκια, οι οποίοι δεν είναι αμιγώς μη μισθωτοί. Ετσι, όσοι παραλλήλως απασχολούμενοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα λάβουν «ραβασάκια» από τον ΕΦΚΑ που θα τους καλούν να πληρώσουν τη διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βάσεις 2026: Το τμήμα που θα δεχτεί μόνο τέσσερις φοιτητές φέτος

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Μόλις τέσσερις εισακτέοι για ένα Τμήμα στη Σάμο φέτος - μια κατάσταση που εγείρει ερωτήματα για το μέλλον των περιφερειακών σχολών.

Φρίκη στην Κολομβία: Νεκρή 21χρονη στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης ‑ Της πήραν το μωρό

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Τα τελευταία πλάνα της κάμερας ασφαλείας δείχνουν τη Μαρία Καμίλα Ποτόσι σε μηχανή με γυναίκα που είχε γνωρίσει δύο μήνες πριν - και η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας για τον θάνατό της

Τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κ23 κωπηλασίας ‑ στην κορυφή του κόσμου

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Θριαμβευτική ολοκλήρωση για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κ23 κωπηλασίας με τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια - πρώτη στον πίνακα μεταλλίων.

Σοκ στις ΗΠΑ: Influencer δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της αφού τον κατήγγειλε για παιδοφιλία στο TikTok

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 43χρονη Sara Gilson έπεσε νεκρή στην Οκλαχόμα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια καταγγελία της, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο Pride του Βερολίνου: Τον βρήκαν σε κήπο και επιτέθηκε με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια - Ο 21χρονος ήταν ήδη γνωστός εδώ και καιρό στις γερμανικές Αρχές

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος εντοπίστηκε με radar στα Μέγαρα να υπερβαίνει κατά 78 χλμ/ώρα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση.

Πέταξε ο Τεντόγλου: Ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ. στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάτουμα που έμενε αδιάσπαστο από το 2007.

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Κόσμος Χτες
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Κόσμος Χτες
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.