E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Περισσότερα τα χρήματα

Τι αλλάζει και για ποιους

Δημοσίευση 29/11/2018 | 08:25

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Περισσότερα τα χρήματα

Χθες στην Βουλή πήραμε μία γεύση από τις επικείμενες παροχές και απομένει να τις δούμε να αποτυπώνονται σε χαρτί με λεπτομέρεια και να λαμβάνουν σάρκα και οστά το αμέσως προσεχές διάστημα. Το 2019 είναι προεκλογική χρονιά και η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η αρχή έγινε με τα αναδρομικά των ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ και άλλων δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι αναμένεται να δουν το χρώμα του χρήματος ενδεχομένως στις 14 Δεκεμβρίου. Ακολούθησαν οι νέες διατάξεις με τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2019 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αλλά και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα ανενεργά μπλοκάκια. Η σκυτάλη των ελαφρύνσεων πέρασε στον ΕΝΦΙΑ ο οποίος το 2019 προβλέπεται να μειωθεί έως 30%, μια μείωση η οποία ευνοεί κυρίως τους φορολογούμενους με μικρή ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα το υπερπλεόνασμα των 885 εκατ. ευρώ του φετινού προϋπολογισμού άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση για να διανείμει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κοινωνικό μέρισμα ύψους 710 εκατ. ευρώ το οποίο πιθανότατα θα ανέλθει τελικά σε υψηλότερα επίπεδα. Εντός των ημερών εκδίδεται η υπουργική απόφαση με οριακές αλλαγές στο κριτήριο της ακίνητης περιουσίας λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών και αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Επίδομα θέρμανσης
Η τελευταία παροχή πριν την εκπνοή του 2018 που μένει σε εκκρεμότητα είναι το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης με την πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η ενίσχυσή του τουλάχιστον για τα νοικοκυριά που κατοικούν σε ορεινές περιοχές.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν αναμένεται να αλλάξουν αλλά θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης από τα 12,5 λεπτά το λίτρο στα 20 ή 25 λεπτά το λίτρο.

Τα νοικοκυριά για να λάβουν το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 100.000 ευρώ.
Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου με αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντουμπάι: Αναφορές για εκρήξεις και καπνούς στο αμερικάνικο προξενείο

Κόσμος Χτες
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο «απάντησης» στο Ιράν

Διάγγελμα Μακρόν: Στέλνουμε αμυντικά συστήματα στην Κύπρο – Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» απέπλευσε για τη Μεσόγειο

Κόσμος Χτες
«Διέταξα το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, τα αεροσκάφη του και τη φρεγάτα που το συνοδεύει να σαλπάρουν για τη Μεσόγειο»

O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία ‑ «Φέρθηκε απαίσια»

Κόσμος Χτες
Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν

Κωνσταντίνος Φλώρος: Είμαστε στην έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ελλάδα Χτες
Τι δήλωσε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

«Σιωπηλός εφιάλτης»: Τα νέα υποβρύχια της Κίνας μπορούν να χτυπήσουν την Αμερική από… το σπίτι τους

Κόσμος Χτες
Η Κίνα αναπτύσσει προηγμένα πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν την αμερικανική ενδοχώρα από προστατευμένα ύδατα κοντά στις κινεζικές ακτές, προκαλώντας συναγερμό στο Πεντάγωνο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ρυθμίζει τις οφειλές σου στην εφορία

Οικονομία Χτες
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Αρνήθηκαν να σερβίρουν smoothie σε άνδρα που φορούσε μπλούζα με τον Τραμπ και απολύθηκαν: Είμαστε Αμερικανοί πολίτες

Κόσμος Χτες
Οι υπάλληλοι είπαν ότι δεν «ένιωθαν άνετα» να εξυπηρετήσουν το ζευγάρι λόγω της μπλούζας με κουκούλα του Τζέικ, όπως καταγράφηκε από την Έρικα, σε ένα βίντεο που έγινε viral

Τραμπ για Ιράν: «Δεν έχουν ναυτικό, δεν έχουν αεροπορία, δεν έχουν σύστημα ανίχνευσης αέρα, έχουν εξουδετερωθεί

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε νέες δηλώσεις του για την επίθεση στο Ιράν, είπε πως οι ΗΠΑ επιτέθηκαν πρώτες για να μην το κάνει η Τεχεράνη

Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο αντιτορπιλικό και ελικόπτερα με δυνατότητες αντιμετώπισης drones

Ελλάδα Χτες
Όπως τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι πλήρως προσηλωμένο στην ασφάλεια της Κύπρου και του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται εκεί»

Θύμα επίθεσης μπράβων έπεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cepal, Θεόδωρος Αθανασόπουλος

Ελλάδα Χτες
O κ. Αθανασόπουλος δέχθηκε επίθεση από άτομα αγνώστων στοιχείων και είναι καλά στην υγεία του

Τελ Αβίβ: Εργάτες σε σκαλωσιά βλέπουν από κάτω τους κτίριο να έχει χτυπηθεί από πύραυλο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Όπως φαίνεται στο βίντεο, πυκνοί, μάυροι καπνοί βγαίνουν από το κτίριο που χτυπήθηκε