E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Περισσότερα τα χρήματα

Τι αλλάζει και για ποιους

Δημοσίευση 29/11/2018 | 08:25

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Περισσότερα τα χρήματα

Χθες στην Βουλή πήραμε μία γεύση από τις επικείμενες παροχές και απομένει να τις δούμε να αποτυπώνονται σε χαρτί με λεπτομέρεια και να λαμβάνουν σάρκα και οστά το αμέσως προσεχές διάστημα. Το 2019 είναι προεκλογική χρονιά και η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η αρχή έγινε με τα αναδρομικά των ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ και άλλων δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι αναμένεται να δουν το χρώμα του χρήματος ενδεχομένως στις 14 Δεκεμβρίου. Ακολούθησαν οι νέες διατάξεις με τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2019 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αλλά και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα ανενεργά μπλοκάκια. Η σκυτάλη των ελαφρύνσεων πέρασε στον ΕΝΦΙΑ ο οποίος το 2019 προβλέπεται να μειωθεί έως 30%, μια μείωση η οποία ευνοεί κυρίως τους φορολογούμενους με μικρή ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα το υπερπλεόνασμα των 885 εκατ. ευρώ του φετινού προϋπολογισμού άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση για να διανείμει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κοινωνικό μέρισμα ύψους 710 εκατ. ευρώ το οποίο πιθανότατα θα ανέλθει τελικά σε υψηλότερα επίπεδα. Εντός των ημερών εκδίδεται η υπουργική απόφαση με οριακές αλλαγές στο κριτήριο της ακίνητης περιουσίας λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών και αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Επίδομα θέρμανσης
Η τελευταία παροχή πριν την εκπνοή του 2018 που μένει σε εκκρεμότητα είναι το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης με την πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η ενίσχυσή του τουλάχιστον για τα νοικοκυριά που κατοικούν σε ορεινές περιοχές.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν αναμένεται να αλλάξουν αλλά θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης από τα 12,5 λεπτά το λίτρο στα 20 ή 25 λεπτά το λίτρο.

Τα νοικοκυριά για να λάβουν το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 100.000 ευρώ.
Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου με αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα 21.12.2025
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος 21.12.2025
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος 21.12.2025
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα 21.12.2025
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα 21.12.2025
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα 21.12.2025
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος

Διαμαντής Καραναστάσης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά το θετικό αλκοτέστ

Ελλάδα 21.12.2025
Ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το δίπλωμα και να του επιβληθεί το πρόστιμο των 350 ευρώ

Συναγερμός στη Σκύρο: Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο με 28 μέλη πλήρωμα

Ελλάδα 21.12.2025
Συναγερμός σήμανε την Κυριακή στο Λιμενικό όταν δεξαμενόπλοιο σημαίας Λιβερίας έμεινε ακυβέρνητο 12,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σκύρου

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ξενοφών Ζηκίδης

Ελλάδα 21.12.2025
Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών

Ανησυχία επιστημόνων για τη μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές ‑ Ποιες είναι οι ομάδες κινδύνου

Ελλάδα 21.12.2025
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η επικράτηση στελεχών του ιού της γρίπης Α(H3N2) και ειδικότερα του υποστελέχους Κ