E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Περισσότερα τα χρήματα

Τι αλλάζει και για ποιους

Δημοσίευση 29/11/2018 | 08:25

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Περισσότερα τα χρήματα

Χθες στην Βουλή πήραμε μία γεύση από τις επικείμενες παροχές και απομένει να τις δούμε να αποτυπώνονται σε χαρτί με λεπτομέρεια και να λαμβάνουν σάρκα και οστά το αμέσως προσεχές διάστημα. Το 2019 είναι προεκλογική χρονιά και η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η αρχή έγινε με τα αναδρομικά των ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ και άλλων δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι αναμένεται να δουν το χρώμα του χρήματος ενδεχομένως στις 14 Δεκεμβρίου. Ακολούθησαν οι νέες διατάξεις με τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2019 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αλλά και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα ανενεργά μπλοκάκια. Η σκυτάλη των ελαφρύνσεων πέρασε στον ΕΝΦΙΑ ο οποίος το 2019 προβλέπεται να μειωθεί έως 30%, μια μείωση η οποία ευνοεί κυρίως τους φορολογούμενους με μικρή ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα το υπερπλεόνασμα των 885 εκατ. ευρώ του φετινού προϋπολογισμού άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση για να διανείμει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κοινωνικό μέρισμα ύψους 710 εκατ. ευρώ το οποίο πιθανότατα θα ανέλθει τελικά σε υψηλότερα επίπεδα. Εντός των ημερών εκδίδεται η υπουργική απόφαση με οριακές αλλαγές στο κριτήριο της ακίνητης περιουσίας λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών και αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Επίδομα θέρμανσης
Η τελευταία παροχή πριν την εκπνοή του 2018 που μένει σε εκκρεμότητα είναι το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης με την πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η ενίσχυσή του τουλάχιστον για τα νοικοκυριά που κατοικούν σε ορεινές περιοχές.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν αναμένεται να αλλάξουν αλλά θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης από τα 12,5 λεπτά το λίτρο στα 20 ή 25 λεπτά το λίτρο.

Τα νοικοκυριά για να λάβουν το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 100.000 ευρώ.
Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου με αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τρομερός Καραλής στην Παιανία: Πέταξε στα 6,17μ και «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Παιανία - Πήδηξε στα 6,07μ και στη συνέχεια «πέταξε» στα 6,17μ που είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος Χτες
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος Χτες
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα Χτες
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών