E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημόσιο νοσοκομείο στην πυρόπληκτη ανατολική Αττική δωρεά της Κύπρου

Την είδηση αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή

Δημοσίευση 28/11/2018 | 13:31

Δημόσιο νοσοκομείο στην πυρόπληκτη ανατολική Αττική δωρεά της Κύπρου

Δημόσιο νοσοκομείο στην ανατολική Αττική θα φτιάξει η Κύπρος. Την είδηση αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Μάτι. Ο κ. Τσίπρας είπε πως για το θέμα με το νοσοκομείο είναι σε επικοινωνία με το Νίκο Αναστασιάδη.

Ευχαρίστησε και δημόσια τον Κύπριο Πρόεδρο που σε επιστολή του τον ενημέρωσε ότι έγινε αποδεκτή η εισήγηση του κ. Τσίπρα ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να συμβάλει στην ανέγερση ενός δημόσιου νοσοκομείου στην πληγείσα περιοχή της Αττικής.

Για την καταστροφή στο Μάτι ανέφερε: «Η μια τροπολογία που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα, αφορά παρέμβαση εξαιρετικά σημαντική γιατί καθορίζονται οι όροι για την αποκατάσταση των πληγών στο Μάτι της Αττικής»

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι χθες βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με το συντονιστικό των κατοίκων. «Οι άνθρωποι εκεί δίνουν καθημερινή μάχη για να επουλώσουν τις πληγές τους και, παρά τις μεγάλες γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να σταθούμε δίπλα τους», είπε.
Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα αυτούς τους τέσσερις μήνες, τις αυτοψίες, τους χαρακτηρισμούς των κτιρίων, τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχουν ήδη δοθεί και την απομάκρυνση του αμίαντου, την κατεδάφιση κτιρίων και την πορεία της υλοτόμησης.

Με τη σημερινή τροπολογία, τόνισε ο πρωθυπουργός, δίνεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών, στην συνολική ανοικοδόμηση στα κόκκινα κτίρια με όρους που δεν θα επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Νωρίτερα αναφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας: «Κύριε Τσιάρα κάθεστε στη θέση του αρχηγού σας, μάλλον δεν θα έρθει και σήμερα. Λογικό είναι γιατί είναι άλλη μια μέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο που φέρνουμε προς ψήφιση μέτρα ελάφρυνσης για τις πολύπαθες κατηγορίες των πολιτών, μεσαία και χαμηλότερα στρώματα που σήκωσαν τα βάρη», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή και σχολιάζοντας την απουσία του προέδρου της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία: Η εξήγησή του για τις πλημμύρες

Ελλάδα 22.01.2026
«Κλιματική ή εγκληματική κρίση;»

Ηράκλειο: Ανδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε μητέρα και το παιδί της

Ελλάδα 22.01.2026
«Είχα εντολή από μία φωνή» είπε στους αστυνομικούς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βάρης‑Βούλας‑Βουλιαγμένης

Ελλάδα 22.01.2026
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει έως και τις 21 Απριλίου 2026

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι στο Νταβός ‑ Κράτησε λιγότερο από μία ώρα

Ελλάδα 22.01.2026
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε σήμερα στην ελβετική πόλη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του

Στουρνάρας: Έτος καμπής για την ελληνική οικονομία το 2026 – Απαιτείται πολιτική σταθερότητα

Οικονομία 22.01.2026
Μία σειρά από αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να περιορίσουν τις ελληνικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους

11 απεγκλωβισμοί πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια στην Αττική

Ελλάδα 22.01.2026
Εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμύρες στην Αμεση Δράση