E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βοριάδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια

Από το απόγευμα της Τετάρτης

Δημοσίευση 28/11/2018 | 12:11

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βοριάδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το επόμενο διήμερο με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες κυρίως στα ανατολικά, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Από το απόγευμα της Τετάρτης:

Α. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και από αργά το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ στο Θρακικό και το βόρειο Αιγαίο.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και τη νύχτα στα ορεινά της Θεσσαλίας και τις Κεντρικής Στερεάς που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης (περίπου πάνω από 500 μέτρα).

Γ. βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Δ. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη (29-11-2018)

Α. Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ.

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερέαςμ της Εύβοιας, της Κεντρικής και Ανατολικής Πελοποννήσου. Νωρίς το πρω΄’ι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας.

Ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα βόρεια πάνω από 300 μέτρα, στα κεντρικά πάνω από 500 και στα νότια πάνω από 700 μέτρα.

Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.