E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο Stephen Hillenburg, δημιουργός του Μπόμπ Σφουγγαράκη

Ο 57χρονος δημιουργός έπασχε από τη νόσο ALS

Δημοσίευση 27/11/2018 | 22:03

Πέθανε ο Stephen Hillenburg, δημιουργός του Μπόμπ Σφουγγαράκη

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη, Stephen Hillenburg. Το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του με μία ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε ότι ο δημιουργός έφυγε μετά από σκληρή μάχη με την νόσο ALS.

«Ήταν καλός φίλος και πολύτιμος δημιουργός για όλους τους συνεργάτες στο Nickelodeon. Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο καρτουνίστας, συγγραφέας και σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει το 2017 ότι έπασχε από την νόσο της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS). «Ο Steve έδωσε στον Μπομπ Σφουγγαράκη ένα μοναδικό συνδυασμό έξυπνου χιούμορ και τρυφερότητας. Γι' αυτό αγαπήθηκε από τα παιδιά και τις οικογένειες ανά τον κόσμο. Οι εκπληκτικοί χαρακτήρες της χώρας του Μπομπ θα παραμείνουν ως ενθύμιο της φιλίας του, της θετικής του στάσης και της αστείρευτης φαντασίας του».

Πριν μπει στον κόσμο της τηλεόρασης και ασχοληθεί με τα καρτούν, ο Hillenburg ήταν δάσκαλος βιολογίας. Η δημιουργία του Μπομπ Σφουγγαράκη έγινε αμέσως παγκόσμια επιτυχία που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 60 γλώσσες. Η ταινία του Μπομπ την οποία έγραψε, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε στην παραγωγή, έφερε έσοδα που ξεπέρασαν τα 140 εκ. δολάρια.   

Ο Stephen Hillenburg τιμήθηκε το 2018 με  ειδικό βραβείο Emmy «για την προσφορά και το έργο του στον τομέα των κινουμένων σχεδίων και της τηλεόρασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Ελλάδα 25.11.2025
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Ελλάδα 25.11.2025
Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Ελλάδα 25.11.2025
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ανδρας 56 ετών υποδύθηκε τη νεκρή μητέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή της

Κόσμος 25.11.2025
Τον πρόδωσε ο χοντρός λαιμός του και η βαθιά φωνή του