E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χτύπησε η κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα από την «Πηνελόπη»

Αποκομμένα χωριά, κατολισθήσεις, καταστροφές

Δημοσίευση 27/11/2018 | 20:22

Χτύπησε η κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα από την «Πηνελόπη»

Η επέλαση της «Πηνελόπης» ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, με την κακοκαιρία να έχει δημιουργήσει ήδη προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αρκαδία.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Αγραφα. Στη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο, Μάραθο και Βραγγιανά.

Την ίδια ώρα, στον δήμο Αγρινίου και συγκεκριμένα στο χωριό Ζευγαράκι, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων φούσκωσαν τα ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και τα σπίτια.

«Πλημμυρίσαμε ξανά, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κρύβονται αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα, να φτιάξουν δρόμους και τα απαραίτητα έργα εδώ και ένα χρόνο. Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα. Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές» δήλωσαν οι κάτοικοι στο agriniosite.

Ίδιες εικόνες και στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο  ύψος της περιοχής Χαλίκι, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια λόγω της υπερχείλισης χειμάρρου.

Σοβαρές ζημιές στο Αλποχώρι Ηλείας

Τσιμεντένια μάντρα, η οποία είχε ραγίσει από προηγούμενη κακοκαιρία, κατέρρευσε στο Αλποχώρι Ηλείας και τα συντρίμμια έπεσαν στο δρόμο,  αποκλείοντας τη μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ο Ενιπέας φούσκωσε και τα ορμητικά νερά δημιούργησαν πρόβλημα στη γέφυρα που συνδέει το Λαντζόι με το Χελιδόνι. Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, μεγάλο τμήμα του δρόμο, δίπλα στη γέφυρα, κατέρρευσε, με τους αρμόδιους να διακόπτουν την  κυκλοφορία. 

«Με τις βροχές είχαμε πρόβλημα στον Ενιπέα στη γέφυρα προς Χελιδόνι. Έχει υποσκάψει τα βάθρα όπως λένε οι μηχανικοί και υπάρχει βύθιση στην άκρη του γεφυριού. Έχουμε κλείσει την κυκλοφορία και έχουμε ανοικτή εργολαβία έτοιμη. Ο εργολάβος ήρθε και θα κάνει μια λιθοριπή για να κλείσουν οι υποσκαφές που έχει κάνει το ποτάμι. Ταυτόχρονα θα κάνει παρέμβαση για να αποκαταστήσει και το οδόστρωμα. Έως τότε οι περιοχές θα επικοινωνούν με εκτροπή της κυκλοφορίας από Χελιδόνι προς Νεράιδα. Είναι κάποια σημεία που θα πρέπει και εκεί να κάνουμε παρεμβάσεις, ώστε να δώσουμε καλύτερη κυκλοφορία. Όταν πέσει η στάθμη του νερού, θα δούμε αν υπάρχουν σπουδαιότερες ζημιές στη στατική του γεφυριού, κάτι που τώρα δεν φαίνεται. Καλό είναι να το δούμε αφού έχει αποκατασταθεί η ροή στην κοίτη. Αυτά συμβαίνουν με τις βροχές. Εμείς κάνουμε παρεμβάσεις στα ποτάμια μας όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Συνεχίζουμε όλο το χειμώνα με όποιο μέσο διαθέτουμε» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του κατά την αυτοψία στη γέφυρα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο και τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας.

Κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο Κλειτορία – Τρίπολη

Κατολισθήσεις βράχων σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Οι αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ για την αποκατάσταση του δικτύου έχει τεθεί σε εγρήγορση ο μηχανισμός της δημοτικής ενότητας Κλειτορίας και το Α.Τ. Κλειτορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Κόσμος 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο