E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρωσίδα εστεμμένη έγινε μουσουλμάνα για να παντρευτεί τον βασιλιά της Μαλαισίας

Η 25χρονη Oksana παντρεύτηκε τον 49χρονο βασιλιά σε μια εντυπωσιακή τελετή

Δημοσίευση 27/11/2018 | 13:44

Ρωσίδα εστεμμένη έγινε μουσουλμάνα για να παντρευτεί τον βασιλιά της Μαλαισίας

Μια πρώην εστεμμένη από τη Ρωσία έγινε η Πρώτη Κυρία της Μαλαισίας μετά τον γάμο της με τον βασιλιά της χώρας. Η 25χρονη Oksana Voevodina παντρεύτηκε τον 49χρονο βασιλιά Muhammad V του Κεναντάν σε μια εντυπωσιακή τελετή στην ρωσική πρωτεύουσα, μετά την κίνηση του μοντέλου να ασπαστεί το Ισλάμ νωρίτερα φέτος.   

Η Oksana, που είναι κόρη ορθοπεδικού γιατρού, κέρδισε τον τίτλο Μις Μόσχα το 2015 κι έχει εργαστεί ως μοντέλο στην Κίνα και την Ταϊλάνδη. Είναι 24 χρόνια μικρότερη από τον σουλτάνο σύζυγό της, του οποίου ολόκληρο το όνομα είναι Tengku Muhammad Faris Petra ibni Tengku Ismail Petra.       

Η γαμήλια τελετή έγινε πριν μερικές ημέρες σε προάστιο της Μόσχας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς ακριβώς γνωρίστηκε το ζευγάρι. Πριν τον βασιλικό γάμο, η Oksana είχε πει: «Όταν πήγαινα σχολείο ήμουν λίγο αλητάκι. Μου άρεσαν εκείνοι που έκαναν σκέιτ, ποδήλατο, τύποι που λάμβαναν μέρος σε διαγωνισμούς. Κι εμένα μου άρεσε να κάνω ποδήλατο. Πιστεύω πως ο άντρας πρέπει να είναι ο αρχηγός της οικογένειας και φυσικά να μην βγάζει λιγότερα χρήματα από την γυναίκα του».   

Στον γάμο δεν σερβιρόταν αλκοόλ και όλο το φαγητό ήταν κατάλληλο για Μουσουλμάνους. Ο βασιλιάς ήταν ντυμένος με παραδοσιακή στολή και η νύφη φορούσε ένα λευκό νυφικό. Πήρε το μουσουλμανικό όνομα Rihana και μια φωτογραφία της με χιτζάμπ δημοσιεύτηκε στο Twitter.  

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρώην εστεμμένη ασπάστηκε το Ισλάμ στις 16 Απριλίου 2018, αλλά εκτός από την νίκη της στον διαγωνισμό ομορφιάς, ελάχιστα είναι γνωστά για την μετέπειτα ζωή της κι είναι ασαφές αν έχει παντρευτεί ξανά στο παρελθόν, καθώς στην καριέρα της συστηνόταν με το επίθετο Voevodina, το οποίο πλέον άλλαξε στο πατρικό της, Gorbatenko.           

Όπως έχει πει η ίδια παλιότερα, κατάλαβε την δύναμη της ομορφιάς της όταν πήγε στο πανεπιστήμιο. «Ήμουν η ψηλότερη στην τάξη μου στο σχολείο και η πιο αδύνατη, κι ανησυχούσα λίγο γι' αυτό. Μόνο όταν πήγα στο πανεπιστήμιο, κατάλαβα πως αυτό ήταν το δυνατό μου σημείο. Οι άντρες άρχισαν να μου δίνουν σημασία και συνειδητοποίησα πως κοιτούσαν περισσότερο εμένα παρά τα χοντρά κι όχι πολύ ψηλά κορίτσια», έχει δηλώσει η 25χρονη. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Celebrity Stories 25.02.2026
Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Ήταν το απόλυτο supermodel. Ώσπου μια μέρα τα βρόντηξε κι έφυγε. Να γιατί

Celebrity Stories 25.02.2026
Πού βρίσκεται σήμερα η Rachel Hunter

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Tabloid 25.02.2026
Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid Χτες
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Tabloid Χτες
O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Media Χτες
Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Νέα ζωή για το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Tabloid Χτες
Ποιος αγόρασε το ιστορικό εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Social Χτες
«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Tabloid Χτες
Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Media Χτες
Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της