E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στρατιωτικός νόμος κηρύχθηκε στην Ουκρανία ‑ Κλιμακώνεται η ένταση με Ρωσία

Χθες η Ρωσία πυροβόλησε και συνέλαβε τρία μικρά πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού

Δημοσίευση 26/11/2018 | 19:01

Στρατιωτικός νόμος κηρύχθηκε στην Ουκρανία ‑ Κλιμακώνεται η ένταση με Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε σήμερα διάταγμα που επιβάλλει τον στρατιωτικό νόμο για 60 ημέρες από την 28η Νοεμβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, αν και χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

Χθες η Ρωσία πυροβόλησε και συνέλαβε τρία μικρά πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, προκαλώντας μια απότομη κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει το προεδρικό διάταγμα αργότερα σήμερα, αν και κοινοβουλευτική επιτροπή, η συνεδρίαση της οποίας μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, το ενέκρινε ομόφωνα.

Όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ουκρανική νομοθεσία για τον στρατιωτικό νόμο προβλέπει μεγάλο αριθμό περιορισμών, περιλαμβανομένων εκείνων της μετακίνησης και της ειρηνικής συνάθροισης, της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και περιορισμών στα ΜΜΕ, αν και το διάταγμα του Ποροσένκο δεν κάνει κάποια ειδική αναφορά σε τέτοιους περιορισμούς.

Έντεκα μέτρα που περιγράφονται στο διάταγμα προβλέπουν την κινητοποίηση εφεδρικών δυνάμεων, την οργάνωση της αεράμυνας σημαντικών κρατικών εγκαταστάσεων και τη λήψη επειγόντων βημάτων για την εφαρμογή μέτρων αυξημένης κυβερνοασφάλειας και τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα