E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το νησί που αποκαλούσαν Χόλιγουντ της Ελλάδας

Και όμως δεν πρόκειται για την Μύκονο

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 26/11/2018 | 18:28

Το νησί που αποκαλούσαν Χόλιγουντ της Ελλάδας

Σίγουρα διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο, θα περιμένετε να αναφέρεται στην Μύκονο, όμως φαίνεται ότι άλλο ήταν το νήσι που άκμασε τις περασμένες δεκαετίες και κατάφερε να γίνει ο επίγειος παράδεισος των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη.

Ο λόγος για την Ρόδο, η οποία μάλιστα φιλοξένησε τα γυρίσματα δεκάδων χολιγουντιανών ταινιών με τα τοπία και τις ομορφιές της να ταξιδεύουν από άκρη σε άκρη του κόσμου μας, μέσα από την μεγάλη οθόνη. Πως όμως το νήσι αυτό οδηγήθηκε στο να αποτελέσει το θέρετρο που λάτρεψε η καλή κοινωνία της δεκαετίας του 1950 και του 1960;

Όλα ξεκίνησαν την εποχή όπου τα Δωδεκάνησα βρίσκονταν υπό Ιταλική κατοχή, στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι Ιταλοί αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ρόδο στον απόλυτο προορισμό παραθέρισης για την ανώτερη τάξη της χώρας τους και κάπως έτσι ξεκίνησαν να κατασκευάζουν επιβλητικά κτίρια, αλλά και το διάσημο ξενοδοχείο των Ρόδων.

Καθοριστικό γεγονός για την αποκορύφωση της φήμης της ως ενός από τους κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη, ήταν η ένωση της με την Ελλάδα το 1948, όπου και ξεκίνησε η μεγάλη τουριστική της εκμετάλλευση. Η Ρόδος ήταν μάλιστα το μέρος που εγκαινίασε το κλασικό και πλέον πασίγνωστο "ήλιος, θάλασσα και διασκέδαση". Επιπλέον, ήταν από τα πρώτα μέρη στα οποία ιδρύθηκε τουριστική σχολή και δόθηκαν δάνεια από το κράτος για την ανέγερση ξενοδοχείων. 

Άπειροι επίσης ήταν οι τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες που κατέφθαναν συνεχώς εκεί, με το δολάριο να μετατρέπεται την εποχή εκείνη στο δεύτερο κύριο νόμισμα συναλλαγών. Μετά από τα γυρίσματα της ταινίας " Τα κανόνια του Ναβαρόνε" όλος ο κόσμος πλέον ήθελε να γνωρίσει την Ρόδο.

Σημαντική ήταν όμως και η συμβολή του Αριστοτέλη Ωνάση στην ακμή του νησιού, αφού έφερνε με την θαλαμηγό όλες τις διάσημες προσωπικότητες που έκανε παρέα. Τα μέσα της εποχής δεν έχαναν ευκαιρία να δημοσιεύουν φωτογραφίες του και πληροφορίες για εκείνον και τις διακοπές του, με αποτέλεσμα το νησί να γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό για τον κόσμο.

Σήμερα η Ρόδος, συνεχίζει να αποτελεί έναν παράδεισο και το μέρος των διακοπών χιλιάδων τουριστών από το εξωτερικό, χωρίς να έχει χάσει την αίγλη και την φήμη της. Πρόκειται για ένα νησί με υπέροχες παραλίες, έντονη ζωή, καλό φαγητό και φυσικά πολύ ήλιο που αξίζει να επισκεφθείτε έστω και μια φορά στην ζωή σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O δρόμος που ενώνει την Ελλάδα με τη Φινλανδία ‑ Τον ήξερες;

Νέα Εποχή 01.10.2025
Από την Κρήτη στη Λαπωνία: Ο δρόμος-θρύλος που διασχίζει όλη την Ευρώπη

Το παράξενο χόμπι των αρκούδων που μοιάζει με διαλογισμό

Περιβάλλον 01.10.2025
Γιατί οι αρκούδες κοιτάζουν τη φύση χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα;

1994: Το black out που έκανε τους κατοίκους του Λος Αντζελες να νομίσουν πως ήρθαν… UFO!

Stories Χτες
Το «ασημένιο σύννεφο» που τρόμαξε μια μεγαλούπολη – κι όμως ήταν ο Γαλαξίας μας!

Όταν το να πλυθείς ήταν… αμαρτία: Οι παράλογοι φόβοι του Μεσαίωνα

Stories Χτες
Μια ιστορία που δείχνει πόσο περίεργα μπορούν να γίνουν οι φόβοι γύρω από την καθαριότητα!

Η πάμπλουτη οικογένεια που θέλει να γίνει η νέα υπερδύναμη στα media

Stories Χτες
Η συγκυρία ίσως να μην παρουσιαστεί ξανά

Οι Ελβετοί μόλις έκαναν ένα από τα πιο παράξενα δημοψηφίσματα όλων των εποχών

Stories Χτες
Με ποσοστό 61,7% υπέρ οι πολίτες το ενέκριναν

Γιατι οι χάκερ έχουν βάλει στόχο τα νηπιαγωγεία

Νέα Εποχή Χτες
Το χτύπημα της ομάδας χάκερ «Radiant»

Explainer: Ζούμε τις τελευταίες μέρες της Ευρώπης όπως τη ξέραμε;

Stories Χτες
Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής τελειώνει; Οι ειδικοί προειδοποιούν για όσα έρχονται

Οι πιο «κουλ» γειτονιές στον κόσμο για το 2025

Stories Προχτές
Η λίστα του Time Out