E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη

Ετοιμάστε βαλίτσες

Δημοσίευση 26/11/2018 | 10:17

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ο Έλον Μασκ να είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα φτάσουν στον Άρη εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή Axios του HBO είπε ότι υπάρχει 70% πιθανότατα να ταξιδέψει στον κόκκινο πλανήτη.

«Γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να κάνω» είπε ο Μασκ επισημαίνοντας ότι το ίδιο πιθανό είναι να μην κάνει ποτέ το ταξίδι της επιστροφής. «Πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να επιστρέψει αλλά δεν είμαστε και σίγουροι» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την εκτίμηση του 47χρονου επιχειρηματία ένα ταξίδι προς τον Άρη είναι εφικτό μέσα στα επόμενα επτά χρόνια αν και τα εισιτήρια «θα κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μασκ παραδέχθηκε ότι το ταξίδι στον Άρη μπορεί να αποβεί μοιραίο για όποιον το επιχειρήσει. «Οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς στον Άρη είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι στη Γη. Θα είναι δύσκολο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θανάτου ταξιδεύοντας στο βαθύ διάστημα σε ένα μικρό "τενεκεδάκι"» είπε ο Μασκ.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι όποιος ταξιδέψει πρώτος στον κόκκινο πλανήτη δεν θα διασκεδάσει καθώς τον περιμένει αρκετή δουλειά. «Θα πρέπει να εργάζεται ασταμάτητα για να κατασκευάσει τη βάση (σ.σ. στην οποία θα μένουν οι επόμενοι πιθανοί ένοικοι του Άρη). Αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, το περιβάλλον θα είναι δύσκολο. Οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να πεθάνει κανείς εκεί. Σας φαίνεται αυτό ως μια έξοδος για πλούσιους» αναρωτήθηκε ο Μασκ.

Οι δηλώσεις του Μασκ έγιναν λίγες ώρες πριν να επιχειρηθεί η προσγείωση στον Άρη του πρώτου ρομποτικού γεωολογικού εργαστηρίου. Η προσγείωση του διαστημικού επιστημονικού σκάφους InSight της NASA έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 ώρα Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Πανικός για την Τεχνητή Νοημοσύνη ‑ Ζητούν «διακόπτη έκτακτης ανάγκης»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η διακομματική πρόταση νόμου «AI Kill Switch Act» κατατέθηκε έπειτα από το σοβαρό περιστατικό στο οποίο αυτόνομος AI agent διέφυγε από ελεγχόμενο περιβάλλον δοκιμών και εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Καρυστιανού: «Το ενοίκιο του γραφείου μας το πληρώνω εγώ» – Τι είπε για Τεμπή, απειλές και δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη χρηματοδότηση του κόμματος, το ξυλόλιο, την εισαγγελική πρόταση για Τριαντόπουλο-Αγοραστό και την απειλή που λέει ότι δέχθηκε μέσω δικαστή.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Νεκρή 41χρονη στη Σύρο: Στο μικροσκόπιο και πιθανές οικονομικές διαφορές

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες να στρέφονται τόσο στις συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής όσο και στο ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών με το ζευγάρι που έχει συλληφθεί

Βάσεις 2026: Εκτόξευση στα πολυτεχνεία, άνοδος στις ιατρικές – Ποιες σχολές «βυθίζονται»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Από τις 70.593 αιτήσεις υποψηφίων αναδύεται ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εντυπωσιακές ανατροπές σε αρκετά τμήματα.

Η σχολή που ξεπέρασε τα 20.000 μόρια και άφησε πίσω ακόμη και την Ιατρική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ποιες είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής το 2026

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε πάνω από 80 χώρες

Κόσμος 24.07.2026
Ο ενιαίος δασμός 10% που έληγε τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) αντικαθίσταται από νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ

ΗΠΑ: Γιος σκότωσε τον πατέρα του με μπαστούνι μπέιζμπολ μπροστά σε αστυνομικό

Κόσμος 24.07.2026
Ο 38χρονος δέχτηκε πυρά αστυνομικού αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του