E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη

Ετοιμάστε βαλίτσες

Δημοσίευση 26/11/2018 | 10:17

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ο Έλον Μασκ να είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα φτάσουν στον Άρη εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή Axios του HBO είπε ότι υπάρχει 70% πιθανότατα να ταξιδέψει στον κόκκινο πλανήτη.

«Γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να κάνω» είπε ο Μασκ επισημαίνοντας ότι το ίδιο πιθανό είναι να μην κάνει ποτέ το ταξίδι της επιστροφής. «Πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να επιστρέψει αλλά δεν είμαστε και σίγουροι» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την εκτίμηση του 47χρονου επιχειρηματία ένα ταξίδι προς τον Άρη είναι εφικτό μέσα στα επόμενα επτά χρόνια αν και τα εισιτήρια «θα κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μασκ παραδέχθηκε ότι το ταξίδι στον Άρη μπορεί να αποβεί μοιραίο για όποιον το επιχειρήσει. «Οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς στον Άρη είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι στη Γη. Θα είναι δύσκολο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θανάτου ταξιδεύοντας στο βαθύ διάστημα σε ένα μικρό "τενεκεδάκι"» είπε ο Μασκ.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι όποιος ταξιδέψει πρώτος στον κόκκινο πλανήτη δεν θα διασκεδάσει καθώς τον περιμένει αρκετή δουλειά. «Θα πρέπει να εργάζεται ασταμάτητα για να κατασκευάσει τη βάση (σ.σ. στην οποία θα μένουν οι επόμενοι πιθανοί ένοικοι του Άρη). Αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, το περιβάλλον θα είναι δύσκολο. Οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να πεθάνει κανείς εκεί. Σας φαίνεται αυτό ως μια έξοδος για πλούσιους» αναρωτήθηκε ο Μασκ.

Οι δηλώσεις του Μασκ έγιναν λίγες ώρες πριν να επιχειρηθεί η προσγείωση στον Άρη του πρώτου ρομποτικού γεωολογικού εργαστηρίου. Η προσγείωση του διαστημικού επιστημονικού σκάφους InSight της NASA έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 ώρα Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα εμφανιστεί το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η προέλευση της ονομασίας της πανσελήνου του Ιουλίου – Τι φταίει για το μέγεθος και την πορτοκαλί απόχρωσή της

«Φέρτε φίλους στο Ντουμπάι και κερδίστε» – Το εμιράτο μοιράζει 700 ευρώ σε κατοίκους που προσκαλούν τουρίστες

Κόσμος 22.07.2026
Η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί το πλήγμα του πολέμου