E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εδεσσαϊκός σε Τσίπρα: Μας προσβάλλετε

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

Δημοσίευση 22/11/2018 | 21:01

Εδεσσαϊκός σε Τσίπρα: Μας προσβάλλετε

Ο Εδεσσαϊκός έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αλέξη Τσίπρα, διαμαρτυρόμενος ότι η προ εβδομάδων αναφορά του στη Βουλή στον πρώην αντιπρόεδρό του υποτιμά τον σύλλογο και τον ταυτίζει με τον ορισμό του ασόβαρου.

Σε προ εβδομάδων κόντρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, παραλληλίζοντας την ασάφεια που είχαν, σύμφωνα με εκείνον, με τον θρυλικό Θωμά Μάτσιο, που είχε καθηλώσει για χρόνια το πανελλήνιο με τις αξέχαστες δηλώσεις του.

Ο ίδιος ο πρώην παράγοντας της ομάδας της Μακεδονίας είχε αντιδράσει, δηλώνοντας απογοητευμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε ψηφίσει.

Πλέον ήρθε και η έξαλλη αντίδραση του Εδεσσαϊκού, που με επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου εξανίσταται για τον παραλληλισμό στη Βουλή, αφού όπως λέει ταυτίζει το σωματείο με ασόβαρες υποθέσεις!

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, αξιότιμε κε Πρόεδρε της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την συζήτησή σας στην Βουλή των Ελλήνων, για την συνταγματική αναθεώρηση. Πιο συγκεκριμένα, στην δευτερολογία σας και όταν η συζήτηση έφτασε στην διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή του πρώτου τη τάξει Έλληνα πολίτη, έγινε αναφορά στον σύλλογό μας, με τρόπο όμως άκρως απαξιωτικό και προσβλητικό. Ως απλοί πολίτες και ως Έλληνες φορολογούμενοι δεν σας κρύβουμε ότι τα συναισθήματα που μας γεννήθηκαν, είναι εντελώς αρνητικά. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως στη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος, εντός του Ναού της Δημοκρατίας, χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους ευφυολογήματα. Επειδή όμως αυτό προφανώς είναι υποκειμενικό για κάποιους, θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στο αντικειμενικό και ουσιαστικό για τον σύλλογό μας.

Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας συζητάει με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στον Πρόεδρο της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε προφανώς το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού. Αρκετοί συνάνθρωποι μας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και την Μεσσηνία παρακολούθησαν ζωντανά τη συζήτηση αυτή. Και ξαφνικά νιώθουν αδιάβαστοι και ανενημέρωτοι. «…η θέση και η στάση δεν αρμόζει σε πρόεδρο αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σε πρώην πρόεδρο του Εδεσσαϊκού…» λέει ο Πρωθυπουργός, και αντί να τον επιπλήξει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διασύρει έναν Έλληνα πολίτη και έναν ελληνικό σύλλογο, τον διορθώνει λέγοντάς πως δεν ήταν πρόεδρος αλλά αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού… Και ξαφνικά όλοι ψάχνονται να δουν τι το τόσο σημαντικό είπε ο πρώην παράγοντας του Εδεσσαϊκού, για το οποίο γίνεται αναφορά στην Βουλή. Δεν έγινε παραλληλισμός με κάτι ευρέως και παγκόσμια γνωστό όπως η προσελήνωση του 1969 ή η πτώση των δίδυμων πύργων του 2001 για να το γνωρίζουν. Ούτε ήταν τόσο αργόσχολοι στη ζωή τους, ώστε να περνάνε την ώρα τους χαβαλεδιάζοντας στο internet. Τώρα όμως πρέπει να μάθουν. Οφείλουν να μάθουν για να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη επί του τόσο σημαντικού θέματος. Και τι έμαθαν τελικά? Όταν μια στάση και μια θέση δεν είναι σοβαρή, είναι …. Εδεσσαϊκός. Γιατί το πρόεδρος και το αντιπρόεδρος για τον απλό κόσμο στο πέρασμα του χρόνου θα χαθεί.

Η αναφορά σας στο σύλλογό μας ήταν γενική, χωρίς να εξειδικεύει τον χρόνο και τον τόπο της δήλωσης, καθώς και να ονομάζει τον πρώην παράγοντα του συλλόγου μας και ως εκ τούτου είχε ως αποτέλεσμα την σπίλωση όλων των ανθρώπων που διαχρονικά συμμετείχαν ενεργά στη διοίκηση αλλά και όλων των μελών του συλλόγου μας.

Κύριοι, ο ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ, πέρα από αθλητικός σύλλογος με ένδοξη ιστορία πολλών δεκαετιών, στην οποία έχει αναδείξει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές και ακόμα περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους, είναι ένας κοινωνικός φορέας, που μετά τον Δήμο Έδεσσας ως οργανισμός, έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή στην καθημερινότητα των ανθρώπων του Δήμου μας. Έχει προσφέρει μεγάλες χαρές και στιγμές υπερηφάνειας στους φιλάθλους του, που τυγχάνει να είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας. Εκτός από την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, έχει να επιδείξει και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα. Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε τα τεύχη του μηνιαίου περιοδικού «ΤΡΙΑΙΝΟΦΟΡΟΣ», που εκδίδει ο σύλλογος μας. Τολμούμε να πούμε ότι ο Εδεσσαϊκός είναι η ψυχή των Εδεσσαίων. Μετά τους καταρράκτες αποτελεί το δεύτερο σύμβολο της πόλης. Από ιδρύσεως του συλλόγου, όλα ανεξαρτήτως τα μέλη των διοικητικών του συμβουλίων, ήταν άνθρωποι με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς. Δεν εκπαιδεύτηκαν από μικρά παιδιά, στο πως να «στέκονται καλά» μπροστά στην κάμερα και να πληρώνονται γι αυτό αδρά.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε, η προσβλητική αυτή αναφορά σας στον σύλλογό μας και σε ένα από τα πολλά διατελέσαντα μέλη του, προσέβαλε όχι μόνο εμάς, αλλά και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, περιμένουμε όπως αποκαταστήσετε, όσο αυτό πλέον είναι εφικτό, το κύρος του ΕΝΕΡΓΟΥ συλλόγου μας αλλά και του προ εικοσαετίας διατελέσαντος αντιπροέδρου του, υπαρκτού έως και σήμερα φορολογικά ενήμερου Έλληνα επιχειρηματία και πολύ καλού μας συμπολίτη.

Με τιμή το δ.σ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το τεράστιο ανθρώπινο κόστος της κλιματικής πολιτικής του Τραμπ

Κόσμος 19.11.2025
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αύξηση των εκπομπών τις επόμενες δέκα χρόνια λόγω της πολιτικής Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει 1,3 εκατομμύρια θανάτους από θερμοκρασίες έως το 2115

Κορυδαλλός: Σωφρονιστικός υπάλληλος έβγαλε κρατούμενο από τη φυλακή για να του φτιάξει το αυτοκίνητο

Ελλάδα 19.11.2025
Ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει κατηγορηθεί για δύο δολοφονίες ηλικιωμένων σε περιοχή της νοτίου Ελλάδας - Ο σωφρονιστικός υπάλληλος τον έβγαλε από τη φυλακή χωρίς να ενημερώσει κανέναν

Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Η Πλεύση χάνει από την πρώτη γραμμή της τον πιο πολύτιμο πυλώνα

Πολιτική 19.11.2025
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια την παραίτηση του Διαμαντή Καραναστάση από το βουλευτικό του αξίωμα.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του Σπύρου Μαρτίκα με τον αρχηγό της εγληματικής οργάνωσης – Τι κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ

Ελλάδα 19.11.2025
Μια από τις πιο αποκαλυπτικές στιγμές καταγράφηκε ανήμερα των Φώτων του 2025

Θεσσαλονίκη ‑ Σίνδος σε 11 λεπτά με μόνο 1 ευρώ ‑ Πρεμιέρα για τα έξι νέα δρομολόγια του Προαστιακού

Ελλάδα 19.11.2025
Τα συνολικά 17 δρομολόγια προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και μειώνουν σημαντικά τους χρόνους αναμονής

Συνελήφθη ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης σε προαύλιο σχολείου της Πάτρας

Ελλάδα 19.11.2025
Είχε προηγηθεί η έκδοση εντάλματος σύλληψης από την εισαγγελία

Σε συναγερμό η Πολωνία: Στέλνει 10.000 στρατιώτες σε κρίσιμες υποδομές ‑ Φοβάται χτύπημα τα Χριστούγεννα

Κόσμος 19.11.2025
Προειδοποιήσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας ενόψει της εορταστικής περιόδου - Νωρίτερα η Βαρσοβία διέταξε την εσπευσμένη απογείωση πολωνικών και συμμαχικών μαχητικών, μετά τις ρωσικές επιθέσεις στη δυτική Ουκρανία

Η τρομακτική στιγμή που ένοπλοι εισβάλουν σε εκκλησία στη Νιγηρία

Κόσμος 19.11.2025
Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο άτομα προτού διαφύγουν

Καρέ ‑ καρέ ο ξυλοδαρμός του 58χρονου στον Νέο Κόσμο, που τον οδήγησε στο θάνατο

Ελλάδα 19.11.2025
Σοκαριστικό βίντεο - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο που σκότωσε τον 58χρονο οδηγό στον Νέο Κόσμο

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας

Ελλάδα 19.11.2025
Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες, το 80% των δραστών άνδρες