E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εδεσσαϊκός σε Τσίπρα: Μας προσβάλλετε

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

Δημοσίευση 22/11/2018 | 21:01

Εδεσσαϊκός σε Τσίπρα: Μας προσβάλλετε

Ο Εδεσσαϊκός έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αλέξη Τσίπρα, διαμαρτυρόμενος ότι η προ εβδομάδων αναφορά του στη Βουλή στον πρώην αντιπρόεδρό του υποτιμά τον σύλλογο και τον ταυτίζει με τον ορισμό του ασόβαρου.

Σε προ εβδομάδων κόντρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, παραλληλίζοντας την ασάφεια που είχαν, σύμφωνα με εκείνον, με τον θρυλικό Θωμά Μάτσιο, που είχε καθηλώσει για χρόνια το πανελλήνιο με τις αξέχαστες δηλώσεις του.

Ο ίδιος ο πρώην παράγοντας της ομάδας της Μακεδονίας είχε αντιδράσει, δηλώνοντας απογοητευμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε ψηφίσει.

Πλέον ήρθε και η έξαλλη αντίδραση του Εδεσσαϊκού, που με επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου εξανίσταται για τον παραλληλισμό στη Βουλή, αφού όπως λέει ταυτίζει το σωματείο με ασόβαρες υποθέσεις!

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, αξιότιμε κε Πρόεδρε της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την συζήτησή σας στην Βουλή των Ελλήνων, για την συνταγματική αναθεώρηση. Πιο συγκεκριμένα, στην δευτερολογία σας και όταν η συζήτηση έφτασε στην διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή του πρώτου τη τάξει Έλληνα πολίτη, έγινε αναφορά στον σύλλογό μας, με τρόπο όμως άκρως απαξιωτικό και προσβλητικό. Ως απλοί πολίτες και ως Έλληνες φορολογούμενοι δεν σας κρύβουμε ότι τα συναισθήματα που μας γεννήθηκαν, είναι εντελώς αρνητικά. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως στη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος, εντός του Ναού της Δημοκρατίας, χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους ευφυολογήματα. Επειδή όμως αυτό προφανώς είναι υποκειμενικό για κάποιους, θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στο αντικειμενικό και ουσιαστικό για τον σύλλογό μας.

Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας συζητάει με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στον Πρόεδρο της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε προφανώς το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού. Αρκετοί συνάνθρωποι μας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και την Μεσσηνία παρακολούθησαν ζωντανά τη συζήτηση αυτή. Και ξαφνικά νιώθουν αδιάβαστοι και ανενημέρωτοι. «…η θέση και η στάση δεν αρμόζει σε πρόεδρο αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σε πρώην πρόεδρο του Εδεσσαϊκού…» λέει ο Πρωθυπουργός, και αντί να τον επιπλήξει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διασύρει έναν Έλληνα πολίτη και έναν ελληνικό σύλλογο, τον διορθώνει λέγοντάς πως δεν ήταν πρόεδρος αλλά αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού… Και ξαφνικά όλοι ψάχνονται να δουν τι το τόσο σημαντικό είπε ο πρώην παράγοντας του Εδεσσαϊκού, για το οποίο γίνεται αναφορά στην Βουλή. Δεν έγινε παραλληλισμός με κάτι ευρέως και παγκόσμια γνωστό όπως η προσελήνωση του 1969 ή η πτώση των δίδυμων πύργων του 2001 για να το γνωρίζουν. Ούτε ήταν τόσο αργόσχολοι στη ζωή τους, ώστε να περνάνε την ώρα τους χαβαλεδιάζοντας στο internet. Τώρα όμως πρέπει να μάθουν. Οφείλουν να μάθουν για να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη επί του τόσο σημαντικού θέματος. Και τι έμαθαν τελικά? Όταν μια στάση και μια θέση δεν είναι σοβαρή, είναι …. Εδεσσαϊκός. Γιατί το πρόεδρος και το αντιπρόεδρος για τον απλό κόσμο στο πέρασμα του χρόνου θα χαθεί.

Η αναφορά σας στο σύλλογό μας ήταν γενική, χωρίς να εξειδικεύει τον χρόνο και τον τόπο της δήλωσης, καθώς και να ονομάζει τον πρώην παράγοντα του συλλόγου μας και ως εκ τούτου είχε ως αποτέλεσμα την σπίλωση όλων των ανθρώπων που διαχρονικά συμμετείχαν ενεργά στη διοίκηση αλλά και όλων των μελών του συλλόγου μας.

Κύριοι, ο ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ, πέρα από αθλητικός σύλλογος με ένδοξη ιστορία πολλών δεκαετιών, στην οποία έχει αναδείξει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές και ακόμα περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους, είναι ένας κοινωνικός φορέας, που μετά τον Δήμο Έδεσσας ως οργανισμός, έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή στην καθημερινότητα των ανθρώπων του Δήμου μας. Έχει προσφέρει μεγάλες χαρές και στιγμές υπερηφάνειας στους φιλάθλους του, που τυγχάνει να είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας. Εκτός από την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, έχει να επιδείξει και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα. Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε τα τεύχη του μηνιαίου περιοδικού «ΤΡΙΑΙΝΟΦΟΡΟΣ», που εκδίδει ο σύλλογος μας. Τολμούμε να πούμε ότι ο Εδεσσαϊκός είναι η ψυχή των Εδεσσαίων. Μετά τους καταρράκτες αποτελεί το δεύτερο σύμβολο της πόλης. Από ιδρύσεως του συλλόγου, όλα ανεξαρτήτως τα μέλη των διοικητικών του συμβουλίων, ήταν άνθρωποι με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς. Δεν εκπαιδεύτηκαν από μικρά παιδιά, στο πως να «στέκονται καλά» μπροστά στην κάμερα και να πληρώνονται γι αυτό αδρά.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε, η προσβλητική αυτή αναφορά σας στον σύλλογό μας και σε ένα από τα πολλά διατελέσαντα μέλη του, προσέβαλε όχι μόνο εμάς, αλλά και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, περιμένουμε όπως αποκαταστήσετε, όσο αυτό πλέον είναι εφικτό, το κύρος του ΕΝΕΡΓΟΥ συλλόγου μας αλλά και του προ εικοσαετίας διατελέσαντος αντιπροέδρου του, υπαρκτού έως και σήμερα φορολογικά ενήμερου Έλληνα επιχειρηματία και πολύ καλού μας συμπολίτη.

Με τιμή το δ.σ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρέθηκε ο προμηθευτής των ύποπτων κοτόπουλων για τα κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, έρευνες για τη μονάδα εκτροφής

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Προσπαθούμε να βρούμε την άκρη του νήματος γιατί υπάρχει τελικός προμηθευτής, ενδιάμεσος και η μονάδα εκτροφής» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Πάτρα: Δίχρονο κοριτσάκι εγκλωβίστηκε μέσα σε ΙΧ, έσπασαν το τζάμι για να το βγάλουν

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τον ασφαλή απεγκλωβισμό του παιδιού, το οποίο παραδόθηκε σώο και καλά στην ανακουφισμένη μητέρα του

Marfin: Τα ντοκουμέντα και οι φωτογραφίες του 2009 από την Ικαρία που οδήγησαν στους υπόπτους

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την εξέταση όλων των στοιχείων της υπόθεσης από το μηδέν, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να οδηγήσουν νέους υπόπτους ενώπιον της Δικαιοσύνης

Συναγερμός από την ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε και κατέστρεψε δύο τόνους ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Τα προϊόντα ήταν άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, λόγω της πλήρους απουσίας ψύξης

«Ήταν φρικτό»: Οργή στις ΗΠΑ μετά τη νέα δολοφονία νεαρού από πράκτορα της ICE

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο ενός Μεξικανού, ένας 26χρονος Κολομβιανός με νόμιμη άδεια παραμονής και εργασίας πέφτει νεκρός από πυρά της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας

Χάος σε ρωσική στρατιωτική άσκηση: Χειριστής πολυβόλου χάνει τον έλεγχο σε ιλιγγιώδες γύρισμα του όπλου και εκσφενδονίζεται – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πώς η απώλεια ελέγχου ενός περιστρεφόμενου όπλου εκθέτει τα κενά στην εκπαίδευση των ρωσικών κινητών ομάδων πυρός

Δώσαμε τη δυσκολότερη μάχη, αγωνιούμε και ελπίζουμε να τα καταφέρει: Συγκλονίζει ο γιατρός για τον 4χρονο που έπεσε σε πισίνα στην Καστοριά

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πώς κατάφεραν να επαναφέρουν και να σταθεροποιήσουν το παιδάκι που νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη ΜΕΘ Παίδων στη Θεσσαλονίκη

«Καλώς ήλθατε στη Βρετανία»: Αγρια συμπλοκή με μαχαίρια μέρα μεσημέρι σε δρόμο στο Μάντσεστερ, σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το περιστατικό κατέγραψε οδηγός με το κινητό του από το αυτοκίνητό του, ενώ ακούγεται χαρακτηριστικά να λέει «καλώς ήλθατε στη Βρετανία, όλοι έχουν μαχαίρια»

Πάτρα: Νεκρό βρέφος 20 ημερών – Τραγωδία το πρωί της Δευτέρας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οδυνηρό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα, με θύμα ένα νεογέννητο μωρό μόλις 20 ημερών

Τροχαίο με θύμα 15χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ: Ελέγχεται ως ύποπτος ο πατέρας της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης

Σαλμονέλα στη Λαμία: Πάνω από 30 κρούσματα στο νοσοκομείο – Οι 12 νοσηλεύονται βαριά και η πηγή μόλυνσης παραμένει άγνωστη

Ελλάδα Χτες
Οι 12 ασθενείς δεν συνδέονται μεταξύ τους ούτε έφαγαν ποτέ στο ίδιο τραπέζι – Έντονη ανησυχία για τον προμηθευτή του μολυσμένου προϊόντος

Σε ποιες περιφέρειες υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Τρίτη

Ελλάδα Χτες
Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας