E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του ιεραπόστολου στους ιθαγενείς που τον σκότωσαν

Παραβίασε την απαγόρευση πρόσβασης στο νησί της φυλής με την θέλησή του

Δημοσίευση 22/11/2018 | 19:41

«Αφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του ιεραπόστολου στους ιθαγενείς που τον σκότωσαν

Η οικογένεια του John Allen Chau που δολοφονήθηκε από βέλη που εκτόξευσαν πάνω του μέλη μιας φυλής υπό εξαφάνιση στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, έδωσε συγχώρεση στους δολοφόνους του, μέσω δημόσιας ανακοίνωσης.   

Στην δήλωσή τους, αναφέρουν ότι ο αποθανών «αγαπούσε τον Θεό, την ζωή, ήθελε πάντα να βοηθάει όποιον έχει ανάγκη και αγαπούσε με ψυχή του τους ανθρώπους της φυλής Sentinelese». Οι επτά άνθρωποι που τον βοήθησαν να φτάσει στο νησί του North Sentinel έχουν συλληφθεί. 

Οι Αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι ίσως χρειαστούν μερικές ημέρες προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του John Allen Chau. 

Ιεραπόστολος που ήταν σε επικοινωνία μαζί του κατά τις τελευταίες ημέρες στο ταξίδι, είπε ότι σκοπός του δολοφονηθέντος ήταν η κατήχηση των μελών της φυλής που κατοικούν στο νησί. Η πρόσβαση στο νησί για οποιοδήποτε άνθρωπο που δεν ανήκει στη φυλή έχει απαγορευτεί με σκοπό την προστασία των ανθρώπων που ζουν εκεί αλλά και του τρόπου ζωής τους. Η απόλυτη απομόνωση των ανθρώπων της φυλής Sentinelese υπογραμμίζεται από τον κίνδυνο που διατρέχουν από τον «έξω κόσμο» καθώς ενδέχεται να μην έχουν την ανοσία ακόμα και στις πιο κοινές ασθένειες όπως γρίπη και ιλαρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

John Allen Chau

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Chau (@johnachau) στις

Η οικογένεια του Chau σε ανάρτησή της στο Instagram, υποστηρίζει ότι ο ίδιος πήγε στο νησί «με δική του βούληση» και ζητούν την απελευθέρωση των ανθρώπων του που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί. «Εξάλλου», όπως αναφέρουν «τόλμησε μέσα από τη δική του ελεύθερη βούληση και οι επαφές του δεν πρέπει να τιμωρηθούν γι' αυτό». 

Η υπόθεση δολοφονίας όπως έχει καταγραφεί από τις Αρχές, βαραίνει τα άγνωστα άτομα, όπως αναφέρονται, και άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε ψαράδες που βοήθησαν τον ιεραπόστολο να φτάσει στο νησί. Η αστυνομία έχει  αποστείλει ελικόπτερο και ένα πλοίο προκειμένου να ερευνήσουν τον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, Dependra Pathak, στο AFP «Διατηρούμε μία απόσταση από το νησί και δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να εντοπίσουμε τη σορό. Θα χρειαστούν ακόμα κάποιες ημέρες έρευνας και αναγνώρισης της περιοχής». «Η αστυνομία συνεργάζεται με ειδικούς ανιχνευτές της περιοχής μεταξύ των οποίων ένας ανθρωπολόγος αλλά και αξιωματικοί, ειδικοί σε θέματα προστασίας φυλών και δρυμών, προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να φροντίσουμε να μην διαταραχθεί η ισορροπία του νησιού και της φυλής. Είναι μία ζώνη εξαιρετικά ευαίσθητη και γι΄αυτό οι έρευνες θα πάρουν κάποιο χρόνο», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών

Σύλληψη μοντέλου στην Αττική: Ο ρόλος του σε ένοπλες ληστείες

Ελλάδα 16.01.2026
Η αστυνομία εξιχνίασε 12 περιπτώσεις ληστειών στην Αττική - Η συνολική λεία ξεπερνά το ποσό των 8.960 ευρώ

To TikTok βάζει νέο φίλτρο για τον εντοπισμό χρηστών κάτω των 13 στην ΕΕ

Κόσμος 16.01.2026
Το σύστημα αξιολογεί το προφίλ, το περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, ώστε να εντοπίζει λογαριασμούς που φαίνεται να ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ελλάδα 16.01.2026
Σε ηλικία 92 ετών

Φόβοι ότι η 16χρονη Λόρα έχει φύγει από την Αθήνα, «σαρώνουν» πτήσεις, λιμάνια και ΚΤΕΛ

Ελλάδα 16.01.2026
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της από τις 8 Ιανουαρίου, οι Αρχές έχουν ανοίξει τις έρευνες σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο

Το X επιτρέπει ακόμη την ανάρτηση σεξουαλικού περιεχομένου που δημιουργείται με το Grok AI

Tech + Science 16.01.2026
Παρά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα το δίκτυο του Έλον Μασκ, η εφαρμογή Grok Imagine συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε εντολές για ψηφιακή αφαίρεση ρούχων από εικόνες γυναικών

Αδημοσίευτο βίντεο από φυλή που ζει απομονωμένη στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από πού θα έρθει το βέλος»

Κόσμος 16.01.2026
Τελικά η απειλή που ένιωσαν μετατράπηκε σε περιέργεια