E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του ιεραπόστολου στους ιθαγενείς που τον σκότωσαν

Παραβίασε την απαγόρευση πρόσβασης στο νησί της φυλής με την θέλησή του

Δημοσίευση 22/11/2018 | 19:41

«Αφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του ιεραπόστολου στους ιθαγενείς που τον σκότωσαν

Η οικογένεια του John Allen Chau που δολοφονήθηκε από βέλη που εκτόξευσαν πάνω του μέλη μιας φυλής υπό εξαφάνιση στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, έδωσε συγχώρεση στους δολοφόνους του, μέσω δημόσιας ανακοίνωσης.   

Στην δήλωσή τους, αναφέρουν ότι ο αποθανών «αγαπούσε τον Θεό, την ζωή, ήθελε πάντα να βοηθάει όποιον έχει ανάγκη και αγαπούσε με ψυχή του τους ανθρώπους της φυλής Sentinelese». Οι επτά άνθρωποι που τον βοήθησαν να φτάσει στο νησί του North Sentinel έχουν συλληφθεί. 

Οι Αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι ίσως χρειαστούν μερικές ημέρες προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του John Allen Chau. 

Ιεραπόστολος που ήταν σε επικοινωνία μαζί του κατά τις τελευταίες ημέρες στο ταξίδι, είπε ότι σκοπός του δολοφονηθέντος ήταν η κατήχηση των μελών της φυλής που κατοικούν στο νησί. Η πρόσβαση στο νησί για οποιοδήποτε άνθρωπο που δεν ανήκει στη φυλή έχει απαγορευτεί με σκοπό την προστασία των ανθρώπων που ζουν εκεί αλλά και του τρόπου ζωής τους. Η απόλυτη απομόνωση των ανθρώπων της φυλής Sentinelese υπογραμμίζεται από τον κίνδυνο που διατρέχουν από τον «έξω κόσμο» καθώς ενδέχεται να μην έχουν την ανοσία ακόμα και στις πιο κοινές ασθένειες όπως γρίπη και ιλαρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

John Allen Chau

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Chau (@johnachau) στις

Η οικογένεια του Chau σε ανάρτησή της στο Instagram, υποστηρίζει ότι ο ίδιος πήγε στο νησί «με δική του βούληση» και ζητούν την απελευθέρωση των ανθρώπων του που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί. «Εξάλλου», όπως αναφέρουν «τόλμησε μέσα από τη δική του ελεύθερη βούληση και οι επαφές του δεν πρέπει να τιμωρηθούν γι' αυτό». 

Η υπόθεση δολοφονίας όπως έχει καταγραφεί από τις Αρχές, βαραίνει τα άγνωστα άτομα, όπως αναφέρονται, και άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε ψαράδες που βοήθησαν τον ιεραπόστολο να φτάσει στο νησί. Η αστυνομία έχει  αποστείλει ελικόπτερο και ένα πλοίο προκειμένου να ερευνήσουν τον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, Dependra Pathak, στο AFP «Διατηρούμε μία απόσταση από το νησί και δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να εντοπίσουμε τη σορό. Θα χρειαστούν ακόμα κάποιες ημέρες έρευνας και αναγνώρισης της περιοχής». «Η αστυνομία συνεργάζεται με ειδικούς ανιχνευτές της περιοχής μεταξύ των οποίων ένας ανθρωπολόγος αλλά και αξιωματικοί, ειδικοί σε θέματα προστασίας φυλών και δρυμών, προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να φροντίσουμε να μην διαταραχθεί η ισορροπία του νησιού και της φυλής. Είναι μία ζώνη εξαιρετικά ευαίσθητη και γι΄αυτό οι έρευνες θα πάρουν κάποιο χρόνο», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σφραγίστηκε παράνομο τζαμί στον Αγιο Παντελεήμονα, συνελήφθη και απελαύνεται Μπανγκλαντεσιανός που είχε άδεια παραμονής

Ελλάδα 24.02.2026
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται μετά τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Πενθεί ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σωτήρης Γκαβέζος

Αθλητικά Νέα 24.02.2026
«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου

Αυτά είναι τα ονοματεπώνυμα των 200 που εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής

Ελλάδα 24.02.2026
Τα αναφέρει ένα προς ένα στο βιβλίο του ο γιατρός των κρατουμένων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, Αντώνης Φλούντζης

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο έπεσε σε λαϊκή αγορά ‑ Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Κόσμος 24.02.2026
Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Μπραντ Πιτ: Σήμερα η σκηνή με την τεχνητή βροχή στην Ύδρα ‑ Έρχονται γυρίσματα και στη Νέα Μάκρη

Ελλάδα 24.02.2026
Στους ρυθμούς του διάσημου ηθοποιού Μπραντ Πιτ συνεχίζει να βρίσκεται η Ύδρα εκεί που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας που πρωταγωνιστεί

Βόλος: Με ιογενή μηνιγγίτιδα μαθητής δημοτικού – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 24.02.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο μετά την διάγνωση ενός μαθητή δημοτικού με ιογενή μηνιγγίτιδα

Ηρώδειο: Κλειστό τα επόμενα τρία χρόνια λόγω φθοράς του μνημείου

Ελλάδα 24.02.2026
Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σε αγορά φρούτων, τέσσερις νεκρoί

Ελλάδα 24.02.2026
Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου καθώς και δύο έμποροι

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων