E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του ιεραπόστολου στους ιθαγενείς που τον σκότωσαν

Παραβίασε την απαγόρευση πρόσβασης στο νησί της φυλής με την θέλησή του

Δημοσίευση 22/11/2018 | 19:41

«Αφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του ιεραπόστολου στους ιθαγενείς που τον σκότωσαν

Η οικογένεια του John Allen Chau που δολοφονήθηκε από βέλη που εκτόξευσαν πάνω του μέλη μιας φυλής υπό εξαφάνιση στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, έδωσε συγχώρεση στους δολοφόνους του, μέσω δημόσιας ανακοίνωσης.   

Στην δήλωσή τους, αναφέρουν ότι ο αποθανών «αγαπούσε τον Θεό, την ζωή, ήθελε πάντα να βοηθάει όποιον έχει ανάγκη και αγαπούσε με ψυχή του τους ανθρώπους της φυλής Sentinelese». Οι επτά άνθρωποι που τον βοήθησαν να φτάσει στο νησί του North Sentinel έχουν συλληφθεί. 

Οι Αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι ίσως χρειαστούν μερικές ημέρες προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του John Allen Chau. 

Ιεραπόστολος που ήταν σε επικοινωνία μαζί του κατά τις τελευταίες ημέρες στο ταξίδι, είπε ότι σκοπός του δολοφονηθέντος ήταν η κατήχηση των μελών της φυλής που κατοικούν στο νησί. Η πρόσβαση στο νησί για οποιοδήποτε άνθρωπο που δεν ανήκει στη φυλή έχει απαγορευτεί με σκοπό την προστασία των ανθρώπων που ζουν εκεί αλλά και του τρόπου ζωής τους. Η απόλυτη απομόνωση των ανθρώπων της φυλής Sentinelese υπογραμμίζεται από τον κίνδυνο που διατρέχουν από τον «έξω κόσμο» καθώς ενδέχεται να μην έχουν την ανοσία ακόμα και στις πιο κοινές ασθένειες όπως γρίπη και ιλαρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

John Allen Chau

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Chau (@johnachau) στις

Η οικογένεια του Chau σε ανάρτησή της στο Instagram, υποστηρίζει ότι ο ίδιος πήγε στο νησί «με δική του βούληση» και ζητούν την απελευθέρωση των ανθρώπων του που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί. «Εξάλλου», όπως αναφέρουν «τόλμησε μέσα από τη δική του ελεύθερη βούληση και οι επαφές του δεν πρέπει να τιμωρηθούν γι' αυτό». 

Η υπόθεση δολοφονίας όπως έχει καταγραφεί από τις Αρχές, βαραίνει τα άγνωστα άτομα, όπως αναφέρονται, και άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε ψαράδες που βοήθησαν τον ιεραπόστολο να φτάσει στο νησί. Η αστυνομία έχει  αποστείλει ελικόπτερο και ένα πλοίο προκειμένου να ερευνήσουν τον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, Dependra Pathak, στο AFP «Διατηρούμε μία απόσταση από το νησί και δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να εντοπίσουμε τη σορό. Θα χρειαστούν ακόμα κάποιες ημέρες έρευνας και αναγνώρισης της περιοχής». «Η αστυνομία συνεργάζεται με ειδικούς ανιχνευτές της περιοχής μεταξύ των οποίων ένας ανθρωπολόγος αλλά και αξιωματικοί, ειδικοί σε θέματα προστασίας φυλών και δρυμών, προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να φροντίσουμε να μην διαταραχθεί η ισορροπία του νησιού και της φυλής. Είναι μία ζώνη εξαιρετικά ευαίσθητη και γι΄αυτό οι έρευνες θα πάρουν κάποιο χρόνο», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός Χτες
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος Χτες
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα Χτες
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος Χτες
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος Χτες
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας