E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απολύθηκε ο Βρετανός αστυνομικός που άφησε Έλληνα άστεγο να πεθάνει από το κρύο

Τον άφησε να πεθάνει ενώ εκείνος έβλεπε ταινία

Δημοσίευση 21/11/2018 | 10:56

Απολύθηκε ο Βρετανός αστυνομικός που άφησε Έλληνα άστεγο να πεθάνει από το κρύο

Ένας Βρετανός αστυνομικός, ο οποίος είχε πετάξει έξω από αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο έναν άστεγο ελληνικής καταγωγής, αφήνοντάς τον να πεθάνει από το κρύο ενώ εκείνος έβλεπε DVD εν ώρα υπηρεσίας, απολύθηκε από τη δουλειά του, δύο χρόνια μετά το περιστατικό που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Ο Περικλής Μαλαγάρδης, ο οποίος το 2016 κοιμόταν όπου έβρισκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα του Άξμπριτζ, στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, για να παραλάβει τον σκύλο του.

Το ημίαιμο τζακ ράσελ του 63χρονου, ο Τζάνγκο, είχε μεταφερθεί σε κυνοτροφείο από τις Αρχές, όταν ο ιδιοκτήτης του χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για δερματική μόλυνση.

Ο Έλληνας άστεγος, έφτασε στο αστυνομικό τμήμα στις 4 το απόγευμα, στις 4 Μαρτίου του 2016, προκειμένου να παραλάβει τον σκύλο του. Ενώ αρχικά οι αστυνομικοί του είπαν να περιμένει στον χώρο για το κοινό, μετά απο αρκετές ώρες και ενώ είχε νυχτώσει, ο αστυνομικός Bhupinder Kalsi μαζί με έναν συνάδελφό του του ζήτησαν να βγει έξω, επειδή άναψε τσιγάρο. Ο ηλικιωμένος αρνήθηκε και λίγη ώρα αργότερα ο Kalsi τον πέταξε έξω, για να δει με την ησυχία του ένα DVD στο γραφείο του, εν ώρα υπηρεσίας.

Ο κ. Μαλαγάρδης έμεινε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όλο το βράδυ. Στις 5.30 τα ξημερώματα, ένας αστυνομικός που βγήκε να τσεκάρει τον άνδρα είδε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του και κάλεσε ασθενοφόρο. Ο άστεγος μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο, όπου ξεψύχησε στις 6.45 το πρωί, από συμπτώματα υποθερμίας. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Γενική Εισαγγελία της Βρετανίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν θα ασκούνταν δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Σε μια εσωτερική ακρόαση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το πειθαρχικό συμβούλιο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου αποφάσισε να απολύσει τον αστυνομικό Bhupinder Kalsi, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά το περιστατικό. Στην σχεδική απόφαση αναφερόταν ότι ο αστυνομικός όχι μόνο απέτυχε να ακολουθήσει τις οδηγίες που του είχαν δοθεί από την εκπαίδευσή του για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, αλλά παρέλειψε να δώσει πληροφορίες ζωτικής σημασίας στους τραυματιοφορείς, για το τι ακριβώς είχε συμβεί στον άστεγο άνδρα, πληροφορίες που μπορεί να του είχαν σώσει τη ζωή.

Επίσης, το πειθαρχικό συμβούλιο ανέφερε ότι ο αστυνομικός έβλεπε DVD στο γραφείο του χωρίς να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη του ευάλωτου ανθρώπου που είχε αφήσει να περιμένει στο κρύο για τον σκύλο του.

Ο κ. Μαλαγάρδης μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989 και εργαζόταν ως οδηγός για πάνω από μια δεκαετία. Σύμφωνα με την Independent, είχε καταλήξει άστεγος μετά την απώλεια της εργασίας του και έναν χωρισμό. Υπάλληλοι του αεροδρομίου του Χίθροοου που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν συμπαθή άνδρα, ενώ ορισμένοι είχαν ξεκινήσει και έρανο για να μαζέψουν χρήματα, προκειμένου να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία