E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βγήκε από τη φυλακή και διαπίστωσε πως είχε χάσει σύζυγο και σπίτι

Το λάθος που του κόστισε ακριβά

Δημοσίευση 21/11/2018 | 08:16

Βγήκε από τη φυλακή και διαπίστωσε πως είχε χάσει σύζυγο και σπίτι

Τα τέσσερα χρόνια που ήταν στη φυλακή ήταν δύσκολα, ωστόσο, έκανε υπομονή καθώς γνώριζε πως έξω από αυτή τον περίμενε η γυναίκα του και μητέρα των δύο παιδιών του. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν τακτική επικοινωνία κι εκείνη του συμπαραστεκόταν με κάθε τρόπο την ώρα που έκαναν σχέδια για την οικογένειά τους μετά την αποφυλάκισή του.

Τα 19 χρόνια που ήταν μαζί αποτελούσαν εγγύηση για τον άνδρα που είχε τυφλή εμπιστοσύνη στη Ρωσίδα σύζυγό του. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ο λόγος που την είχε εξουσιοδοτήσει, ενώ βρισκόταν ακόμη στη φυλακή, να διαχειρίζεται το σύνολο της περιουσίας του, μεταξύ αυτών και το σπίτι που, το οποίο όπως λέει, είχε χτίσει με δάνειο, δουλεύοντας σκληρά και με μεγάλες θυσίες.

Το διώροφο σπίτι ήταν κι ο λόγος, σύμφωνα με τον άνδρα, που το 2005 βρέθηκε στη φυλακή καθώς η ανέγερσή του, η οποία ξεκίνησε το 2003, τους είχε πνίξει στα χρέη με αποτέλεσμα ο ίδιος, βρισκόμενος σε οικονομικό αδιέξοδο, να μπλέξει σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικώνγια την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο εγκλεισμός του στη φυλακή της Θήβας τον έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον της οικογένειάς του με αποτέλεσμα να αποφασίσει να συντάξει πληρεξούσιο με το οποίο διόρισε τη σύζυγό του ως ειδική πληρεξούσια, αντιπρόσωπο και αντίκλητο του για να διαχειρίζεται όλα τα ακίνητά του.

Σκοπός, όπως αναφέρει, ήταν να διευκολύνει την πώληση του σπιτιού τους, στην περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση μέσα από τη φυλακή. Όλα αυτά τα χρόνια είχε τακτική επικοινωνία με τη σύζυγό του η οποία του συμπαραστεκόταν. Λίγες, μόνο, ημέρες πριν την αποφυλάκισή του σε επικοινωνία τους εκείνη άφησε να εννοηθεί ότι κάτι είχε αλλάξει στη σχέση τους χωρίς, ωστόσο, να του πει ξεκάθαρα την αλήθεια την οποία αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2009, όταν αποφυλακίστηκε με όρους και επέστρεψε σπίτι του.

Ο άνδρας διαπίστωσε, με την επιστροφή του, πως τίποτα δεν ήταν όπως το άφησε καθώς, όπως έμαθε, η σύζυγός του, τους τελευταίους έξι μήνες, είχε συνάψει ερωτική σχέση μ’ έναν άλλον άνδρα, παντρεμένο με παιδιά.

Το σοκ ήταν μεγάλο κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν διαπίστωσε πως αντί της οικογενειακή θαλπωρής που είχε ονειρευτεί τον περίμενε μία αίτηση διαζυγίου, λόγω τετραετούς διάστασης για τα χρόνια που εκείνος ήταν στη φυλακή, αλλά και σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να φύγει ο ίδιος από το σπίτι τους, να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του και να αποκτήσει η σύζυγός του συμμετοχή στα αποκτήματα, με τη μεταβίβαση ποσοστού 90% επί του ακινήτου.

Ο πρώην κρατούμενος απάντησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη κερδίζοντας, όπως λέει, τα ασφαλιστικά μέτρα και να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πως ο γάμος τους είχε κλονιστεί λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης της συζύγου του. Το... μοιραίο λάθος του, όπως ισχυρίζεται, ήταν ότι παρέλειψε να ανακαλέσει το πληρεξούσιο που είχε συντάξει, ενώ ήταν ακόμη κρατούμενος, με το οποίο έδινε στη σύζυγό του το δικαίωμα να προχωρά στην πώληση, παραχώρηση ή μεταβίβαση των ακινήτων του προκειμένου να διασφαλιστεί η οικογένειά του, στην περίπτωση ανάγκης.

Αποτέλεσμα ήταν η πρώην σύζυγός του να καρπωθεί το διώροφο σπίτι αν και πρωτόδικα είχε χάσει την σχετική δίκη.

Το Εφετείο δέχτηκε τον ισχυρισμό της πως ήταν εκείνη που κάλυψε τα έξοδα του σπιτιού πληρώνοντας το δάνειο που είχαν λάβει.

Τώρα, ο άνδρας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου με την οποία η κυριότητα του σπιτιού πέρασε στην πρώην σύζυγό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»

Κόσμος 07.04.2026
Εκατέρωθεν απειλές όσο το τελεσίγραφο του Τραμπ πλησιάζει στη λήξη του

Υποκλοπές: Στον Αρειο Πάγο βασικό κομμάτι της δικογραφίας

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή εκείνη ξύπνησε το παιδί

Ελλάδα 07.04.2026
Στο δικαστήριο η σύζυγός του ζήτησε από την έδρα να μην τον τιμωρήσει - Ο άνδρας καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή

Οι 3 λόγοι που φέτος πληρώνουμε ακριβότερα το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Οικονομία 07.04.2026
Συνεχείς ανατιμήσεις λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα

Ιρανικά ΜΜΕ: Στόχος αμερικανικών πληγμάτων το νησί Χαργκ

Κόσμος 07.04.2026
Λίγες ώρες πριν τη λήξη του τελεσίγραφου του Ντόναλντ Τραμπ

Νταντάδες της γειτονιάς, σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Τραγωδία στα Μετέωρα: Νεκρή η γυναίκα που έπεσε από το βράχο της μονής του Αγίου Στεφάνου

Ελλάδα 07.04.2026
Υπό άγνωστες συνθήκες η γυναίκα βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από τον βράχο που βρίσκεται το μοναστήρι

Ειρήνη Μουρτζούκου: Στις 27 Απριλίου η απολογία για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη

Ελλάδα 07.04.2026
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του μικρού Παναγιώτη

Ο Τραμπ απειλεί και τη φέτα: «Η διαμάχη επιδεινώνει τους δεσμούς Αμερικής με Ευρώπη»

Κόσμος 07.04.2026
Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου, είναι κι άλλα τυριά όπως η παρμεζάνα