E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βγήκε από τη φυλακή και διαπίστωσε πως είχε χάσει σύζυγο και σπίτι

Το λάθος που του κόστισε ακριβά

Δημοσίευση 21/11/2018 | 08:16

Βγήκε από τη φυλακή και διαπίστωσε πως είχε χάσει σύζυγο και σπίτι

Τα τέσσερα χρόνια που ήταν στη φυλακή ήταν δύσκολα, ωστόσο, έκανε υπομονή καθώς γνώριζε πως έξω από αυτή τον περίμενε η γυναίκα του και μητέρα των δύο παιδιών του. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν τακτική επικοινωνία κι εκείνη του συμπαραστεκόταν με κάθε τρόπο την ώρα που έκαναν σχέδια για την οικογένειά τους μετά την αποφυλάκισή του.

Τα 19 χρόνια που ήταν μαζί αποτελούσαν εγγύηση για τον άνδρα που είχε τυφλή εμπιστοσύνη στη Ρωσίδα σύζυγό του. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ο λόγος που την είχε εξουσιοδοτήσει, ενώ βρισκόταν ακόμη στη φυλακή, να διαχειρίζεται το σύνολο της περιουσίας του, μεταξύ αυτών και το σπίτι που, το οποίο όπως λέει, είχε χτίσει με δάνειο, δουλεύοντας σκληρά και με μεγάλες θυσίες.

Το διώροφο σπίτι ήταν κι ο λόγος, σύμφωνα με τον άνδρα, που το 2005 βρέθηκε στη φυλακή καθώς η ανέγερσή του, η οποία ξεκίνησε το 2003, τους είχε πνίξει στα χρέη με αποτέλεσμα ο ίδιος, βρισκόμενος σε οικονομικό αδιέξοδο, να μπλέξει σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικώνγια την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο εγκλεισμός του στη φυλακή της Θήβας τον έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον της οικογένειάς του με αποτέλεσμα να αποφασίσει να συντάξει πληρεξούσιο με το οποίο διόρισε τη σύζυγό του ως ειδική πληρεξούσια, αντιπρόσωπο και αντίκλητο του για να διαχειρίζεται όλα τα ακίνητά του.

Σκοπός, όπως αναφέρει, ήταν να διευκολύνει την πώληση του σπιτιού τους, στην περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση μέσα από τη φυλακή. Όλα αυτά τα χρόνια είχε τακτική επικοινωνία με τη σύζυγό του η οποία του συμπαραστεκόταν. Λίγες, μόνο, ημέρες πριν την αποφυλάκισή του σε επικοινωνία τους εκείνη άφησε να εννοηθεί ότι κάτι είχε αλλάξει στη σχέση τους χωρίς, ωστόσο, να του πει ξεκάθαρα την αλήθεια την οποία αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2009, όταν αποφυλακίστηκε με όρους και επέστρεψε σπίτι του.

Ο άνδρας διαπίστωσε, με την επιστροφή του, πως τίποτα δεν ήταν όπως το άφησε καθώς, όπως έμαθε, η σύζυγός του, τους τελευταίους έξι μήνες, είχε συνάψει ερωτική σχέση μ’ έναν άλλον άνδρα, παντρεμένο με παιδιά.

Το σοκ ήταν μεγάλο κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν διαπίστωσε πως αντί της οικογενειακή θαλπωρής που είχε ονειρευτεί τον περίμενε μία αίτηση διαζυγίου, λόγω τετραετούς διάστασης για τα χρόνια που εκείνος ήταν στη φυλακή, αλλά και σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να φύγει ο ίδιος από το σπίτι τους, να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του και να αποκτήσει η σύζυγός του συμμετοχή στα αποκτήματα, με τη μεταβίβαση ποσοστού 90% επί του ακινήτου.

Ο πρώην κρατούμενος απάντησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη κερδίζοντας, όπως λέει, τα ασφαλιστικά μέτρα και να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πως ο γάμος τους είχε κλονιστεί λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης της συζύγου του. Το... μοιραίο λάθος του, όπως ισχυρίζεται, ήταν ότι παρέλειψε να ανακαλέσει το πληρεξούσιο που είχε συντάξει, ενώ ήταν ακόμη κρατούμενος, με το οποίο έδινε στη σύζυγό του το δικαίωμα να προχωρά στην πώληση, παραχώρηση ή μεταβίβαση των ακινήτων του προκειμένου να διασφαλιστεί η οικογένειά του, στην περίπτωση ανάγκης.

Αποτέλεσμα ήταν η πρώην σύζυγός του να καρπωθεί το διώροφο σπίτι αν και πρωτόδικα είχε χάσει την σχετική δίκη.

Το Εφετείο δέχτηκε τον ισχυρισμό της πως ήταν εκείνη που κάλυψε τα έξοδα του σπιτιού πληρώνοντας το δάνειο που είχαν λάβει.

Τώρα, ο άνδρας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου με την οποία η κυριότητα του σπιτιού πέρασε στην πρώην σύζυγό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των iPhone: Εκατομμύρια συσκευές εκτεθειμένες

Tech + Science 12.01.2026
Ειδικοί και τεχνολογικά μέσα προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 12.01.2026
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας

Καιρός: Οι 8 περιοχές που «πάγωσαν»

Καιρός 12.01.2026
Σε ποια περιοχή έπεσε στο -14,8 βαθμούς το θερμόμετρο

Κιλκίς: Οδηγός παρέσυρε αστυνομικό την ώρα που του έκοβε κλήση

Ελλάδα 12.01.2026
Ένας 58χρονος οδηγός παρέσυρε με το όχημά του έναν 49χρονο αστυνομικό, την ώρα που του επιβαλλόταν πρόστιμο για παράνομη στάθμευση.

Εύβοια: 37χρονη δασκάλα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 22χρονο σύντροφό της

Ελλάδα 12.01.2026
Μια 37χρονη δασκάλα στο Μαρμάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον 22χρονο σύντροφό της

Ανατροπή: Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη ‑ Τι έχει συμβεί

Ελλάδα 12.01.2026
Οι αγρότες των 57 μπλόκων της Πανελλαδικής Επιτροπής είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αλυσίδες και χιονοκουβέρτες: Το πρόστιμο για τη μη χρήση ή μεταφορά τους

Ελλάδα 12.01.2026
Μέχρι πότε είναι απαραίτητη η μεταφορά ή χρήση των αντιολισθητικών μέσων για τους οδηγούς

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Πολιτική 12.01.2026
Αφορμή για την παραίτηση στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος

Νάγκετς ‑ Μπακς 108‑104: «Λύγισε» το Μιλγουόκι στο Ντένβερ παρά την υπερπροσπάθεια του Αντετοκούνμπο

Αθλητικά Νέα 12.01.2026
Ο «Greek Freak» άγγιξε το τριπλ-νταμπλ αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα των «ελαφιών» απέναντι στους ελλιπείς γηπεδούχους

Το Ιράν μπλόκαρε και το Starlink: Χάνει 1,56 εκατομμύρια δολάρια κάθε ώρα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Κόσμος 12.01.2026
Τελευταία φορά, που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Χρησιμοποίησαν μυστικό όπλο στη Βενεζουέλα; ‑ Καταγγελίες για αιμορραγικά συμπτώματα

Κόσμος 12.01.2026
Ερωτηματικά από την ανάρτηση της Καρολάιν Λέβιτ