E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βγήκε από τη φυλακή και διαπίστωσε πως είχε χάσει σύζυγο και σπίτι

Το λάθος που του κόστισε ακριβά

Δημοσίευση 21/11/2018 | 08:16

Βγήκε από τη φυλακή και διαπίστωσε πως είχε χάσει σύζυγο και σπίτι

Τα τέσσερα χρόνια που ήταν στη φυλακή ήταν δύσκολα, ωστόσο, έκανε υπομονή καθώς γνώριζε πως έξω από αυτή τον περίμενε η γυναίκα του και μητέρα των δύο παιδιών του. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν τακτική επικοινωνία κι εκείνη του συμπαραστεκόταν με κάθε τρόπο την ώρα που έκαναν σχέδια για την οικογένειά τους μετά την αποφυλάκισή του.

Τα 19 χρόνια που ήταν μαζί αποτελούσαν εγγύηση για τον άνδρα που είχε τυφλή εμπιστοσύνη στη Ρωσίδα σύζυγό του. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ο λόγος που την είχε εξουσιοδοτήσει, ενώ βρισκόταν ακόμη στη φυλακή, να διαχειρίζεται το σύνολο της περιουσίας του, μεταξύ αυτών και το σπίτι που, το οποίο όπως λέει, είχε χτίσει με δάνειο, δουλεύοντας σκληρά και με μεγάλες θυσίες.

Το διώροφο σπίτι ήταν κι ο λόγος, σύμφωνα με τον άνδρα, που το 2005 βρέθηκε στη φυλακή καθώς η ανέγερσή του, η οποία ξεκίνησε το 2003, τους είχε πνίξει στα χρέη με αποτέλεσμα ο ίδιος, βρισκόμενος σε οικονομικό αδιέξοδο, να μπλέξει σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικώνγια την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο εγκλεισμός του στη φυλακή της Θήβας τον έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον της οικογένειάς του με αποτέλεσμα να αποφασίσει να συντάξει πληρεξούσιο με το οποίο διόρισε τη σύζυγό του ως ειδική πληρεξούσια, αντιπρόσωπο και αντίκλητο του για να διαχειρίζεται όλα τα ακίνητά του.

Σκοπός, όπως αναφέρει, ήταν να διευκολύνει την πώληση του σπιτιού τους, στην περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση μέσα από τη φυλακή. Όλα αυτά τα χρόνια είχε τακτική επικοινωνία με τη σύζυγό του η οποία του συμπαραστεκόταν. Λίγες, μόνο, ημέρες πριν την αποφυλάκισή του σε επικοινωνία τους εκείνη άφησε να εννοηθεί ότι κάτι είχε αλλάξει στη σχέση τους χωρίς, ωστόσο, να του πει ξεκάθαρα την αλήθεια την οποία αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2009, όταν αποφυλακίστηκε με όρους και επέστρεψε σπίτι του.

Ο άνδρας διαπίστωσε, με την επιστροφή του, πως τίποτα δεν ήταν όπως το άφησε καθώς, όπως έμαθε, η σύζυγός του, τους τελευταίους έξι μήνες, είχε συνάψει ερωτική σχέση μ’ έναν άλλον άνδρα, παντρεμένο με παιδιά.

Το σοκ ήταν μεγάλο κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν διαπίστωσε πως αντί της οικογενειακή θαλπωρής που είχε ονειρευτεί τον περίμενε μία αίτηση διαζυγίου, λόγω τετραετούς διάστασης για τα χρόνια που εκείνος ήταν στη φυλακή, αλλά και σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να φύγει ο ίδιος από το σπίτι τους, να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του και να αποκτήσει η σύζυγός του συμμετοχή στα αποκτήματα, με τη μεταβίβαση ποσοστού 90% επί του ακινήτου.

Ο πρώην κρατούμενος απάντησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη κερδίζοντας, όπως λέει, τα ασφαλιστικά μέτρα και να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πως ο γάμος τους είχε κλονιστεί λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης της συζύγου του. Το... μοιραίο λάθος του, όπως ισχυρίζεται, ήταν ότι παρέλειψε να ανακαλέσει το πληρεξούσιο που είχε συντάξει, ενώ ήταν ακόμη κρατούμενος, με το οποίο έδινε στη σύζυγό του το δικαίωμα να προχωρά στην πώληση, παραχώρηση ή μεταβίβαση των ακινήτων του προκειμένου να διασφαλιστεί η οικογένειά του, στην περίπτωση ανάγκης.

Αποτέλεσμα ήταν η πρώην σύζυγός του να καρπωθεί το διώροφο σπίτι αν και πρωτόδικα είχε χάσει την σχετική δίκη.

Το Εφετείο δέχτηκε τον ισχυρισμό της πως ήταν εκείνη που κάλυψε τα έξοδα του σπιτιού πληρώνοντας το δάνειο που είχαν λάβει.

Τώρα, ο άνδρας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου με την οποία η κυριότητα του σπιτιού πέρασε στην πρώην σύζυγό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Μια γυναίκα 43-44 χρονών δεν είχε δικαίωμα να ζήσει; Γιατί; Επειδή χώρισε;»

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 27χρονο που δολοφονήθηκε στον Αγιο Δημήτριο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Την ώρα της κηδείας ο δράστης του φονικού έφευγε από την ΓΑΔΑ για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Γυναίκα στην Αυστραλία εγκλωβίστηκε για ώρες μέσα σε λύματα όταν κατέρρευσε η τουαλέτα που ήταν μέσα

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Ενώ χρησιμοποιούσε την τουαλέτα σε ερημική τοποθεσία, το έδαφος υποχώρησε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει μέσα στον λάκκο και να εγκλωβιστεί μέσα σε ανθρώπινα απόβλητα

Τότεναμ: Εβαλε αγγελία για ψυχολόγο με στόχο να γλιτώσει τον υποβιβασμό

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Με πρωτοβουλία του Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι, έχει αναρτηθεί αγγελία εργασίας για έναν επαγγελματία ψυχολόγο, με σκοπό την υποστήριξη των παικτών και τη βελτίωση της νοοτροπίας της ομάδας

Νίκος Ρωμανός: Αθώος για την έκρηξη στο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Η Έδρα υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως κι αθώωσε τον Νίκο Ρωμανό κι άλλους τρεις κατηγορούμενους για την έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

Νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Το επίκεντρο εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα δυτικά της Ζάκρου στο Λασίθι

Τραγωδία στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη εντοπίστηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Οι αστυνομικές αρχές εισήλθαν στο διαμέρισμα έπειτα από ειδοποίηση συγγενών

Θεσσαλονίκη: «Είδαμε ένα χέρι στα σκουπίδια» ‑ Τι λένε οι υπάλληλοι που έσωσαν τον άστεγο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Οι δύο εργαζόμενοι περιγράφουν πώς βρήκαν τον άστεγο μέσα στο απορριμματοφόρο,

Πάτρα: Συνελήφθη 12χρονος που απείλησε με μαχαίρι πεζό και τον λήστεψε

Ελλάδα 24.04.2026
Ο ανήλικος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας

Σεισμός στο Λασίθι: Η στιγμή που τα 5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Νέος Κόσμος: Συνελήφθη ο ένοπλος άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του αφού επιτέθηκε στη μητέρα του

Ελλάδα 24.04.2026
Μερικές ώρες νωρίτερα η 81χρονη μητέρα του είχε καταφέρει να διαφύγει από το διαμέρισμα