E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βγήκε από τη φυλακή και διαπίστωσε πως είχε χάσει σύζυγο και σπίτι

Το λάθος που του κόστισε ακριβά

Δημοσίευση 21/11/2018 | 08:16

Βγήκε από τη φυλακή και διαπίστωσε πως είχε χάσει σύζυγο και σπίτι

Τα τέσσερα χρόνια που ήταν στη φυλακή ήταν δύσκολα, ωστόσο, έκανε υπομονή καθώς γνώριζε πως έξω από αυτή τον περίμενε η γυναίκα του και μητέρα των δύο παιδιών του. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν τακτική επικοινωνία κι εκείνη του συμπαραστεκόταν με κάθε τρόπο την ώρα που έκαναν σχέδια για την οικογένειά τους μετά την αποφυλάκισή του.

Τα 19 χρόνια που ήταν μαζί αποτελούσαν εγγύηση για τον άνδρα που είχε τυφλή εμπιστοσύνη στη Ρωσίδα σύζυγό του. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ο λόγος που την είχε εξουσιοδοτήσει, ενώ βρισκόταν ακόμη στη φυλακή, να διαχειρίζεται το σύνολο της περιουσίας του, μεταξύ αυτών και το σπίτι που, το οποίο όπως λέει, είχε χτίσει με δάνειο, δουλεύοντας σκληρά και με μεγάλες θυσίες.

Το διώροφο σπίτι ήταν κι ο λόγος, σύμφωνα με τον άνδρα, που το 2005 βρέθηκε στη φυλακή καθώς η ανέγερσή του, η οποία ξεκίνησε το 2003, τους είχε πνίξει στα χρέη με αποτέλεσμα ο ίδιος, βρισκόμενος σε οικονομικό αδιέξοδο, να μπλέξει σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικώνγια την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο εγκλεισμός του στη φυλακή της Θήβας τον έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον της οικογένειάς του με αποτέλεσμα να αποφασίσει να συντάξει πληρεξούσιο με το οποίο διόρισε τη σύζυγό του ως ειδική πληρεξούσια, αντιπρόσωπο και αντίκλητο του για να διαχειρίζεται όλα τα ακίνητά του.

Σκοπός, όπως αναφέρει, ήταν να διευκολύνει την πώληση του σπιτιού τους, στην περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση μέσα από τη φυλακή. Όλα αυτά τα χρόνια είχε τακτική επικοινωνία με τη σύζυγό του η οποία του συμπαραστεκόταν. Λίγες, μόνο, ημέρες πριν την αποφυλάκισή του σε επικοινωνία τους εκείνη άφησε να εννοηθεί ότι κάτι είχε αλλάξει στη σχέση τους χωρίς, ωστόσο, να του πει ξεκάθαρα την αλήθεια την οποία αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2009, όταν αποφυλακίστηκε με όρους και επέστρεψε σπίτι του.

Ο άνδρας διαπίστωσε, με την επιστροφή του, πως τίποτα δεν ήταν όπως το άφησε καθώς, όπως έμαθε, η σύζυγός του, τους τελευταίους έξι μήνες, είχε συνάψει ερωτική σχέση μ’ έναν άλλον άνδρα, παντρεμένο με παιδιά.

Το σοκ ήταν μεγάλο κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν διαπίστωσε πως αντί της οικογενειακή θαλπωρής που είχε ονειρευτεί τον περίμενε μία αίτηση διαζυγίου, λόγω τετραετούς διάστασης για τα χρόνια που εκείνος ήταν στη φυλακή, αλλά και σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να φύγει ο ίδιος από το σπίτι τους, να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του και να αποκτήσει η σύζυγός του συμμετοχή στα αποκτήματα, με τη μεταβίβαση ποσοστού 90% επί του ακινήτου.

Ο πρώην κρατούμενος απάντησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη κερδίζοντας, όπως λέει, τα ασφαλιστικά μέτρα και να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πως ο γάμος τους είχε κλονιστεί λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης της συζύγου του. Το... μοιραίο λάθος του, όπως ισχυρίζεται, ήταν ότι παρέλειψε να ανακαλέσει το πληρεξούσιο που είχε συντάξει, ενώ ήταν ακόμη κρατούμενος, με το οποίο έδινε στη σύζυγό του το δικαίωμα να προχωρά στην πώληση, παραχώρηση ή μεταβίβαση των ακινήτων του προκειμένου να διασφαλιστεί η οικογένειά του, στην περίπτωση ανάγκης.

Αποτέλεσμα ήταν η πρώην σύζυγός του να καρπωθεί το διώροφο σπίτι αν και πρωτόδικα είχε χάσει την σχετική δίκη.

Το Εφετείο δέχτηκε τον ισχυρισμό της πως ήταν εκείνη που κάλυψε τα έξοδα του σπιτιού πληρώνοντας το δάνειο που είχαν λάβει.

Τώρα, ο άνδρας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου με την οποία η κυριότητα του σπιτιού πέρασε στην πρώην σύζυγό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλαδικές: Μετά τη μια το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Αυλαία σήμερα με το μάθημα των Ισπανικών - Μέσω SMS, για όσους το δήλωσαν, η ενημέρωση για τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις

Πώς 90χρονος επιχείρησε να μπει με μαχαίρι στην κλινική του Αττικόν όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με την ασφάλεια του νοσοκομείου να εντοπίζει το μαχαίρι και να ειδοποιεί άμεσα την Αστυνομία – Σε εξέλιξη έρευνα για τα κίνητρα

Σεισμοί 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα: Καταρρεύσεις κτιρίων και φόβοι για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Με διαφορά μόλις 39 δευτερολέπτων οι δύο σεισμοί και με τον δεύτερο να είναι ο ισχυρότερος που έχει χτυπήσει τη χώρα από το 1900 κι έπειτα

Αθήνα: Νεκρός 17χρονος μετά από άγρια συμπλοκή 10 ατόμων – Το παιδί ήταν αιμόφυρτο, πέταξαν το μαχαίρι και έτρεξαν

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τραγωδία σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην Καλλιθέα, καθώς ένα παιδί 17 χρόνων βρέθηκε νεκρό, μετά από συμπλοκή, με τραύμα από μαχαίρι.

Η νέα πραγματικότητα για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Πρόστιμα έως €1.000, ξεκαθάρισμα στα τετραγωνικά και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Νομοθετική ρύθμιση φέρνει πρόστιμα για όσους δεν ενημερώνουν το νέο Μητρώο Ακινήτων για μισθώσεις και παραχωρήσεις, συνδέει τη δήλωση χρήσης με το Ε9 και αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για ακίνητα με αποκλίσεις στα τετραγωνικά

Βρέθηκαν 270.000 ευρώ από τα 350.000 που άρπαξαν από 13χρονο στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Κλιμάκιο της Ασφάλειας Βόλου παρουσία εισαγγελέα μπήκε στο διαμέρισμα που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες και βρήκε το μεγάλο χρηματικό ποσό - Το χρηματοκιβώτιο και οι δεσμίδες χαρτονομισμάτων θα ερευνηθούν για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Ελβετία ‑ Καναδάς 2‑1: Πρωταθλήτριες ομίλου και στη φάση των «32»!

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Οι Ελβετοί κατέκτησαν την κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας τον Καναδά στη δεύτερη θέση - αποκλειστικό ρόλο έπαιξε ο Μανζάμπι

Νοσοκομείο Αττικόν: 90χρονος αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθη ο  υπερήλικας - Δήλωσε στον άνδρα της ασφάλειας του νοσοκομείου ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ότι θέλει να την επισκεφθεί στο δωμάτιό της - Κίνησε υποψίες στον σεκιουριτά που έκανε έρευνα και ανακάλυψε το μαχαίρι μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι περιείχε γλυκά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας