E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φόβος πως κάποιοι από τους νεκρούς της πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια ίσως να μη βρεθούν ποτέ

Συνολικά 67 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή

Δημοσίευση 19/11/2018 | 19:34

Φόβος πως κάποιοι από τους νεκρούς της πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια ίσως να μη βρεθούν ποτέ

Ο απολογισμός της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνιας, της φωτιάς Camp Fire, αυξήθηκε περαιτέρω, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται από χθες το βράδυ σε τουλάχιστον 77.

«Μια σορός βρέθηκε σήμερα» ανακοίνωσε χθες ο σερίφης της κομητείας Μπιουτ όπου μαίνεται εδώ και 10 ημέρες η πυρκαγιά Camp Fire, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

«Εκ των 77 θυμάτων, ταυτοποιήσαμε 67 σορούς» διευκρίνισε το γραφείο του κυβερνήτη, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές κάλεσαν τους συγγενείς των αγνοουμένων να δώσουν δείγματα DNA για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των σορών, την ώρα που 993 άνθρωποι αγνοούνται.

Χθες, πιστοί συγκεντρώθηκαν σε μια εκκλησία κοντά στο Τσίκο, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά του Πάρανταϊς, που καταστράφηκε από τις φλόγες.

«Θα ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας» έγραφε σε ένα πανό πάνω από την εκκλησία, όπου έχουν βρει καταφύγιο κυρίως επιζώντες από την πυρκαγιά.

Σχεδόν 10.000 κατοικίες καταστράφηκαν, 600.000 στρέμματα γης μετατράπηκαν σε στάχτη, ενώ το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά έφθασε στην πρωτεύουσα Σακραμέντο, σε απόσταση 130 χλμ νότια του Πάρανταϊς.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 65%, οι αρχές, ωστόσο, δεν αναμένουν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο έως την 30η Νοεμβρίου.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια άλλη φωτιά, στο νότιο τμήμα της πολιτείας, κοντά στο Λος Άντζελες.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου Τζον Μπέιλι απέτισε χθες το βράδυ φόρο τιμής στα θύματα και τους πυροπαθείς ανοίγοντας την τελετή των τιμητικών Όσκαρ.

«Πολλές χιλιάδες Αμερικανοί συμπατριώτες μας έχουν μείνει άστεγοι» και σχεδόν 1.000 αγνοούνται, υπογράμμισε ο Μπέιλι.

«Ένα τμήμα της ιστορίας μας χάθηκε επίσης» στην πυρκαγιά "Woolsey Fire", που σάρωσε το Μαλιμπού και τους λόφους στα δυτικά περίχωρα του Λος Άντζελες, καταστρέφοντας κυρίως το "Paramount Ranch", όπου στεγάζονταν κατά το παρελθόν κινηματογραφικά στούντιο.

«Ορισμένα από τα θύματα ίσως ποτέ να μην βρεθούν»

Οι διασώστες συνεχίζουν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τα αποκαΐδια της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνιας, αναζητώντας ίχνη από τους σχεδόν 1000 ανθρώπους που πιστεύεται ότι αγνοούνται.

Φόβοι εκφράζονται ότι ορισμένες σοροί ίσως να μην βρεθούν ποτέ εξαιτίας της σφοδρότητας της πυρκαγιάς στην πόλη Πάρανταϊς.

«Μας είπαν να ψάξουμε όσο πιο εντατικά μπορούμε, είναι, όμως, πιθανόν, να μην μπορέσουμε να βρούμε οποιοδήποτε ίχνος από ορισμένα από τα θύματα» δήλωσε η Τρις Μούταρντ, μια εθελόντρια της οργάνωσης California Rescue Dog Association.

«Εάν η φωτιά συνέχισε να καίει για μεγάλο χρονικό διάστημα και ανέπτυξε υψηλές θερμοκρασίες, τα οστά θα μπορούσαν, το λιγότερο, να θρυμματίστηκαν σε μικρά κομμάτια που δεν θα μπορούμε να τα δούμε και είναι πιθανό ότι ακόμα και τα σκυλιά να μην μπορέσουν ποτέ να τα εντοπίσουν».

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να ελέγχουν τη λίστα των αγνοουμένων ώστε να μπορέσουν να διαγραφούν τα ονόματα ανθρώπων που είναι πλέον ασφαλείς ή ονόματα που εγγράφθηκαν δύο φορές, δήλωσε η Μιράντα Μπάουερσοξ, μια εκπρόσωπος τύπου του γραφείο του σερίφης της κομητείας Μπιουτ.

Οι κατάλογοι με τους αγνοούμενους διογκώθηκαν σε άνω των 2000 στην περίπτωση κυκλώνων όπως η Ίρμα και ο Μάικλ, που έπληξαν τη Φλόριντα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι συγγενείς και οι φίλοι δεν μπορούσαν να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους αγαπημένους τους καθώς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είχε καταρρεύσει και τους δήλωναν αγνοούμενους στην αστυνομία.

Βροχοπτώσεις αναμένονται στην περιοχή, στο βόρειο τμήμα του Σαν Φρανσίσκο από αύριο έως και την Παρασκευή, δήλωσε ο Πάτρικ Μπέρκ, μετεωρολόγος στο Μέριλαντ.

Η βροχή θα καταστήσει δυσκολότερο το έργο των εγκληματολόγων που ψάχνουν στις στάχτες, αλλά επιπλέον θα προκαλέσει προβλήματα στους εκτοπισμένους, εκατοντάδες εκ των οποίων διαμένουν σε σκηνές και αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτάκτως στη Σύρο ο σύζυγος της νεκρής διασώστριας του ΕΚΑΒ – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανατροπή στα στοιχεία

Εκπληκτικό θέαμα: Λίμνη στην Κίνα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι τα αυτοκίνητα οδηγούν στον ουρανό

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται στο Τσιζού, στην επαρχία Ανχούι της Κίνας

Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις αιτήσεις για την επιμέλεια των δίδυμων αδελφών του 3χρονου που πέθανε από ασιτία

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξετάζει τέσσερις αιτήσεις επιμέλειας για τα δίδυμα αδέλφια του τρίχρονου που έχασε τη ζωή του από ασιτία

Μηνύματα «112» σε κατοίκους Βόρειας Εύβοιας, Σκύρου και Λάρισας – «Να αποφεύγετε τις μετακινήσεις»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι Αρχές – Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές αυτές

Μύκονος: Ο γυμνός influencer είχε ξαναχτυπήσει ‑ Μπήκε σε καφέ και προσπάθησε να γδυθεί

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι εργαζόμενοι τον εκδίωξαν σοκαρισμένοι

Πέθανε ο τραγουδιστής Τζων Τίκης – Η συγκινητική ανάρτηση από τις κόρες του

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Στο απόγειο της καριέρας του εμφανίστηκε γνωστά κέντρα και μαγαζιά, κάνοντας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του μουσικού χώρου της εποχής

Υδροστρόβιλοι στη Χαλκιδική: Εντυπωσιακό φαινόμενο στον Κόλπο του Αγίου Όρους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν στον Κόλπο του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική - δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τι είπε στην Αστυνομία, ο πρώην σύζυγος της διασώστριας του ΕΚΑΒ που δολοφονήθηκε στη Σύρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Τα δύο ανήλικα παιδιά τους είναι μαζί με τον πατέρά τους στη Σύρο

Κόλαση φωτιάς στη νοτιοδυτική Γαλλία: Ανθρωποι απομακρύνoνται με βάρκες ‑ Σοκαριστικά βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Λεωφορεία έχουν παραταχθεί σε τέσσερις προβλήτες κι όλοι οι κάτοικοι έχουν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή - Δραματικές εικόνες στην Αρκασόν

Το διαζύγιο του αιώνα στη Νότια Κορέα: Το ποσό που θα καταβάλλει ο σύζυγος

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Νοτιοκορεατικό δικαστήριο διέταξε τον επικεφαλής του ομίλου SK Group, Τσέι Τάε Γουόν, να αποζημιώσει με 640 εκατομμύρια δολάρια την πρώην σύζυγό του. Η πολύκροτη δικαστική διαμάχη ανέδειξε τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο της χώρας και τα κέρδη από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Αδριατική: Μυστήριο με μαύρους πλαστικούς δίσκους που ξεβράζει η θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η προέλευση της διαρροής παραμένει αδιευκρίνιστη