E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΝΦΙΑ: Μείωση ως και 50% στο χαράτσι

Ποιοι και πόσα χρήματα κερδίζουν

Δημοσίευση 19/11/2018 | 09:32

ΕΝΦΙΑ: Μείωση ως και 50% στο χαράτσι

Φουλ τις μηχανές για τις εκλογές βάζει η κυβέρνηση με διαρροές για διπλή μείωση στον ΕΝΦΙΑ που θα ρίξουν το χαράτσι στα ακίνητα ως και 50% για όσους έχουν μικρή περιουσία.
Σύμφωνα με το σχέδιο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και το οποίο σχεδιάζεται να μπει σε εφαρμογή περί τα μέσα του επόμενου μήνα το Μαξίμου, μετά το πάγωμα των συντάξεων, σχεδιάζει και “μποναμά” για τη λεγόμενη λαϊκή κατοικία.

Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα έρθουν σε δυο δόσεις και θα ξεκινήσουν από το 2019.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” έρχεται άμεσα στη Βουλή ρύθμιση με την οποία ο φόρος ακινήτων θα μειωθεί ως και 50% με τη μεσοσταθμική μείωση να κινείται στο 30%.
Συνολικά θα ωφεληθούν 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στο 2019 και άλλες 400.000 μέσα στο 2020.

Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ ανάλογα με την αξία του ακινήτου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μείωση θα γίνει με την καθιέρωση συντελεστή έκπτωσης ο οποίος θα μειώνεται όσο αυξάνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας.
Η έκπτωση θα σταματάει το 2019 στις 200.000 ευρώ. Από αυτό το ποσό και πάνω δεν θα υπάρξει καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ.
Για παράδειγμα, η έκπτωση θα είναι στο 30% για όσους έχουν ακίνητα συνολικής αξίας ως 80.000 ευρώ, ενώ για όσους η αξία των ακινήτων τους κυμαίνεται από 80.001 ως 100.000 η έκπτωση θα πέφτει στο 25%.
Σε δεύτερη φάση, το 2020 η έκπτωση θα επεκταθεί και σε ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, ωστόσο θα είναι κατά πολύ μικρότερη.
Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το χαράτσι να μειωθεί από τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ στα 2 δισεκατομμύρια, να υπάρξει δηλαδή μια φοροελάφρυνση της τάξης των 700 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” με βάση το παραπάνω σχέδιο ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής που πλήρωσε φέτος 203 ευρώ θα πληρώσει το 2019 μετά από τη μείωση 30% 142 ευρώ ενώ το 2020 ο ΕΝΦΙΑ θα πέσει στο 50%, θα πληρώσει δηλαδή 102 ευρώ.
Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου αξίας 60.000 ευρώ στο Αιγάλεω πληρώνει φέτος 224 ευρώ. Το 2019 το σχέδιο προβλέπει μείωση του φόρου στα 157 και το 2020 στα 112 ευρώ.
Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης θα δει τον ΝΕΦΙΑ να μειώνεται από τα 232 ευρώ που ήταν φέτος στα 162 ευρώ το 2019 και στα 116 ευρώ το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ταϊλάνδη ετοιμάζει τα πρώτα της καλλιστεία για λεσβίες και τρανς άνδρες

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με το Tom Thailand 2026, οι toms της Ταϊλάνδης αποκτούν για πρώτη φορά πανεθνική προβολή, σε έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε γυναίκες με αρρενωπή ή ανδρόγυνη έκφραση, αλλά και σε τρανς άνδρες.

Πειραιάς: 77χρονος επιτέθηκε με τρίαινα σε δύο άτομα για μία θέση στάθμευσης

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Επίθεση με τρίαινα σημειώθηκε στον Πειριά, με αφορμή μία θέση στάθμευσης.

Ιστορική στιγμή: Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα ολοκληρώθηκε έπειτα από 220 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του δυτικού αετώματος και την απομάκρυνση των ικριωμάτων, ο Παρθενώνας εμφανίζεται στην πληρέστερη μορφή του εδώ και δύο αιώνες.

Νέα απάτη στα ΑΤΜ: Η κίνηση που πρέπει να κάνετε για να μην σας κλέψουν

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Πώς λειτουργεί το σχέδιο των επιτήδειων

Aπάτη‑μαμούθ σε βάρος 78χρονης στην Κηφισιά: «Μαϊμού» υπάλληλοι ΔΕΔΔΗΕ της άρπαξαν 100.000 ευρώ

Ελλάδα 18.06.2026
Οι δράστες επικοινώνησαν με την 78χρονη και, προσποιούμενοι υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, κατάφεραν να την πείσουν να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα και να τα τοποθετήσει σε σακούλα

Μυστήριο με συνεχόμενους σεισμούς στην Μεσοατλαντική Ράχη

Κόσμος 18.06.2026
Οι γεωλογικές δυναμικές της Μεσοατλαντικής Ράχης

Η εξαφάνιση της Σταυρούλας: Τα «σκοτεινά λεπτά» και το μυστήριο με το κινητό που έκλεισε

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ούτε ένα στοιχείο δεν έχει προκύψει για τον εντοπισμό της 45χρονης - Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαζαράκης

Ελλάδα 18.06.2026
Αφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στο ραδιόφωνο.

Θεσσαλονίκη: 25χρονος έζησε εφιάλτη – Τον απήγαγαν με όπλο και του αφαίρεσαν 20.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Δύο αδέρφια, 20 και 16 ετών, έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τρεις ακόμη συνεργοί τους - ηλικίας 16, 16 και 18 ετών

Τήνος ‑ Mάχη με τη λειψυδρία: Πρόταση‑βόμβα για τις πισίνες

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Τήνος και η Αλόννησος λόγω λειψυδρίας

Αδιανόητο περιστατικό στο Σέντραλ Παρκ: 18χρονος σκοτώθηκε από αφηνιασμένο άλογο

Κόσμος 18.06.2026
Έκανε βόλτα με άμαξα στο φημισμένο πάρκο όταν το άλογο αφηνίασε και την ανέτρεψε

Βόλος: 14χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για βία και αρνείται να επιστρέψει στο σπίτι

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία στο παιδί τους και υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες