E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΝΦΙΑ: Μείωση ως και 50% στο χαράτσι

Ποιοι και πόσα χρήματα κερδίζουν

Δημοσίευση 19/11/2018 | 09:32

ΕΝΦΙΑ: Μείωση ως και 50% στο χαράτσι

Φουλ τις μηχανές για τις εκλογές βάζει η κυβέρνηση με διαρροές για διπλή μείωση στον ΕΝΦΙΑ που θα ρίξουν το χαράτσι στα ακίνητα ως και 50% για όσους έχουν μικρή περιουσία.
Σύμφωνα με το σχέδιο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και το οποίο σχεδιάζεται να μπει σε εφαρμογή περί τα μέσα του επόμενου μήνα το Μαξίμου, μετά το πάγωμα των συντάξεων, σχεδιάζει και “μποναμά” για τη λεγόμενη λαϊκή κατοικία.

Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα έρθουν σε δυο δόσεις και θα ξεκινήσουν από το 2019.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” έρχεται άμεσα στη Βουλή ρύθμιση με την οποία ο φόρος ακινήτων θα μειωθεί ως και 50% με τη μεσοσταθμική μείωση να κινείται στο 30%.
Συνολικά θα ωφεληθούν 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στο 2019 και άλλες 400.000 μέσα στο 2020.

Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ ανάλογα με την αξία του ακινήτου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μείωση θα γίνει με την καθιέρωση συντελεστή έκπτωσης ο οποίος θα μειώνεται όσο αυξάνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας.
Η έκπτωση θα σταματάει το 2019 στις 200.000 ευρώ. Από αυτό το ποσό και πάνω δεν θα υπάρξει καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ.
Για παράδειγμα, η έκπτωση θα είναι στο 30% για όσους έχουν ακίνητα συνολικής αξίας ως 80.000 ευρώ, ενώ για όσους η αξία των ακινήτων τους κυμαίνεται από 80.001 ως 100.000 η έκπτωση θα πέφτει στο 25%.
Σε δεύτερη φάση, το 2020 η έκπτωση θα επεκταθεί και σε ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, ωστόσο θα είναι κατά πολύ μικρότερη.
Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το χαράτσι να μειωθεί από τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ στα 2 δισεκατομμύρια, να υπάρξει δηλαδή μια φοροελάφρυνση της τάξης των 700 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” με βάση το παραπάνω σχέδιο ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής που πλήρωσε φέτος 203 ευρώ θα πληρώσει το 2019 μετά από τη μείωση 30% 142 ευρώ ενώ το 2020 ο ΕΝΦΙΑ θα πέσει στο 50%, θα πληρώσει δηλαδή 102 ευρώ.
Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου αξίας 60.000 ευρώ στο Αιγάλεω πληρώνει φέτος 224 ευρώ. Το 2019 το σχέδιο προβλέπει μείωση του φόρου στα 157 και το 2020 στα 112 ευρώ.
Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης θα δει τον ΝΕΦΙΑ να μειώνεται από τα 232 ευρώ που ήταν φέτος στα 162 ευρώ το 2019 και στα 116 ευρώ το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη