E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΝΦΙΑ: Μείωση ως και 50% στο χαράτσι

Ποιοι και πόσα χρήματα κερδίζουν

Δημοσίευση 19/11/2018 | 09:32

ΕΝΦΙΑ: Μείωση ως και 50% στο χαράτσι

Φουλ τις μηχανές για τις εκλογές βάζει η κυβέρνηση με διαρροές για διπλή μείωση στον ΕΝΦΙΑ που θα ρίξουν το χαράτσι στα ακίνητα ως και 50% για όσους έχουν μικρή περιουσία.
Σύμφωνα με το σχέδιο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και το οποίο σχεδιάζεται να μπει σε εφαρμογή περί τα μέσα του επόμενου μήνα το Μαξίμου, μετά το πάγωμα των συντάξεων, σχεδιάζει και “μποναμά” για τη λεγόμενη λαϊκή κατοικία.

Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα έρθουν σε δυο δόσεις και θα ξεκινήσουν από το 2019.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” έρχεται άμεσα στη Βουλή ρύθμιση με την οποία ο φόρος ακινήτων θα μειωθεί ως και 50% με τη μεσοσταθμική μείωση να κινείται στο 30%.
Συνολικά θα ωφεληθούν 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στο 2019 και άλλες 400.000 μέσα στο 2020.

Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ ανάλογα με την αξία του ακινήτου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μείωση θα γίνει με την καθιέρωση συντελεστή έκπτωσης ο οποίος θα μειώνεται όσο αυξάνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας.
Η έκπτωση θα σταματάει το 2019 στις 200.000 ευρώ. Από αυτό το ποσό και πάνω δεν θα υπάρξει καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ.
Για παράδειγμα, η έκπτωση θα είναι στο 30% για όσους έχουν ακίνητα συνολικής αξίας ως 80.000 ευρώ, ενώ για όσους η αξία των ακινήτων τους κυμαίνεται από 80.001 ως 100.000 η έκπτωση θα πέφτει στο 25%.
Σε δεύτερη φάση, το 2020 η έκπτωση θα επεκταθεί και σε ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, ωστόσο θα είναι κατά πολύ μικρότερη.
Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το χαράτσι να μειωθεί από τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ στα 2 δισεκατομμύρια, να υπάρξει δηλαδή μια φοροελάφρυνση της τάξης των 700 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” με βάση το παραπάνω σχέδιο ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής που πλήρωσε φέτος 203 ευρώ θα πληρώσει το 2019 μετά από τη μείωση 30% 142 ευρώ ενώ το 2020 ο ΕΝΦΙΑ θα πέσει στο 50%, θα πληρώσει δηλαδή 102 ευρώ.
Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου αξίας 60.000 ευρώ στο Αιγάλεω πληρώνει φέτος 224 ευρώ. Το 2019 το σχέδιο προβλέπει μείωση του φόρου στα 157 και το 2020 στα 112 ευρώ.
Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης θα δει τον ΝΕΦΙΑ να μειώνεται από τα 232 ευρώ που ήταν φέτος στα 162 ευρώ το 2019 και στα 116 ευρώ το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα 16.05.2026
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα 16.05.2026
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος 16.05.2026
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

Κόσμος 16.05.2026
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου