E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρούριο το κέντρο της Αθήνας για το Πολυτεχνείο – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό και αλλαγές στα λεωφορεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2018 | 08:51

Φρούριο το κέντρο της Αθήνας για το Πολυτεχνείο – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Από νωρίς σήμερα το πρωί, Σάββατο 17 Νοεμβρίου, θα ανοίξει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις πόρτες του το Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας, για τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973. Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας γύρω από το ιστορικό κτίριο.

Οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Από την άλλη, έχει ανακοινωθεί ότι αύριο πολυκαταστήματα του κέντρου της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά, για τον ίδιο λόγο, δηλαδή τον φόβο των επεισοδίων και, συνακόλουθα, την αποθάρρυνση των καταναλωτών να κατέβουν στο κέντρο.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου» και της πορείας που θα ακολουθήσει, θα ισχύσουν και σήμερα σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν όλο το οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό και αλλαγές στα λεωφορεία

Λόγω της πορείας και κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος θα κλείσει στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που θα κλείσουν στις 16:30.
Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τροποποιήσεις θα επέλθουν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.». Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάσχα 2026: Στα ύψη οι τιμές σε τσουρέκια και πασχαλινά αυγά

Οικονομία 08.04.2026
Οι διεθνείς τιμές βασικών πρώτων υλών για την παρασκευή τσουρεκιού, όπως το γάλα, η ζάχαρη και το βούτυρο, εμφανίζουν πτωτική τάση

Ισλαμαμπάντ: 10 Απριλίου οι διαπραγματεύσεις για οριστική συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν

Κόσμος 08.04.2026
Στην προσωρινή κατάπαυση του πυρός συμπεριλαμβάνεται και ο Λίβανος

«Νίκη για το Ιράν» – Η στιγμή της ανακοίνωσης για κατάπαυση πυρός με τις ΗΠΑ

Κόσμος 08.04.2026
Η κρατική τηλεόραση διαβάζει τη συμφωνία, ενώ οι δρόμοι της Τεχεράνης γεμίζουν κόσμο

Ανάλυση BBC: Τι σημαίνει η εκεχειρία δύο εβδομάδων Ιράν ‑ ΗΠΑ

Κόσμος 08.04.2026
Το Ιράν αποδέχθηκε πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για δύο εβδομάδες εκεχειρία, αποτρέποντας άμεση στρατιωτική κλιμάκωση

Ειρηνευτικό σχέδιο Ιράν: Τι προβλέπει για κυρώσεις, Στενά Ορμούζ και πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Κόσμος 08.04.2026
Έλεγχος στο Ορμούζ, άρση κυρώσεων και αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων μεταξύ των βασικών όρων.

Το τέλος του πολέμου δε θα φέρει τέλος της ακρίβειας

Κόσμος 08.04.2026
Γιατί ο πληθωρισμός στοιχειώνει την παγκόσμια οικονομία

Τέλος στο θρίλερ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτλεσον στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Η Κίτλεσον είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος με έδρα της Ρώμη

Τhe Sun: Φιάσκο με το Dragon που έστειλε η Βρετανία στην Κύπρο ‑Αποσύρεται λόγω τεχνικού προβλήματος

Κόσμος Χτες
Η Βρετανία είχε δεχθεί επικρίσεις για την αργή ανάπτυξή του στη Μεγαλόνησο - Έφτασε στην Κύπρο μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες από το χτύπημα στο Ακρωτήρι

Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα Χτες
«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο Ρουμάνος προπονητής

Εφιαλτική προσομοίωση: Τι θα συμβεί στα πρώτα 30 λεπτά αν οι ΗΠΑ κηρύξουν πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος Χτες
Μία μελέτη του 2019, εκτίμησε ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν και 57,4 εκατομμύρια θα τραυματίζονταν τις πρώτες ώρες ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας