E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

EuroLeague: Τεράστιο πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

Η διοργανώτρια αρχή επανέφερε τις παλιές ποινές προσαυξημένες

Δημοσίευση 16/11/2018 | 20:09

EuroLeague: Τεράστιο πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

Νέο πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η EuroLeague, μετά τα όσα έγραψαν οι διαιτητές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, στο φύλλο αγώνα.   

Παράλληλα με την ποινή στον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η διοργανώτρια αρχή επανέφερε πρόστιμα ύψους 410.00 ευρώ που είχαν «παγώσει» κατόπιν συνεννόησης των δύο πλευρών το περασμένο καλοκαίρι. Το νέο πρόστιμο των 30.000 ευρώ επιβλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης σεβασμού προς το πρόσωπο ενός εκ των τριών διαιτητών αλλά και των σχολίων του κ. Γιαννακόπουλου, που «έπληξαν το γόητρο της EuroLeague». Πλέον, η ΚΑΕ καλείται να καταβάλει 440.000 ευρώ.   

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague   

«Ο Πειθαρχικός Δικαστής της EuroLeague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό για δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης.   

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν σε μέλος της διαιτητικής τριάδας, ενώ υπήρξαν και σχόλια που αναπαράχθηκαν από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της διοργάνωσης. Ο Πειθαρχικός Δικαστής απεφάνθη πως ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι.   

Ως εκ τούτου, η EuroLeague Basketball αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις εξής ποινές, από τη σεζόν 2017/18, οι οποίες είχαν "παγώσει" τον περασμένο Οκτώβριο: 160.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 9 και τις 16 Απριλίου, 250.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 20 Απριλίου.   

Η απαγόρευση εισόδου παραμένει σε αναστολή, ωστόσο η απόφαση ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση νέας παράβασης. Ο Παναθηναϊκός τιμωρείται επίσης με 2.500 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και με 3.500 για τη συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονταν στις θέσεις δίπλα στο παρκέ.   

Πειθαρχική διαδικασία απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχει ξεκινήσει από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση που εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επηρεάζει την εικόνα της διοργάνωσης και των μετόχων της». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης