E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

EuroLeague: Τεράστιο πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

Η διοργανώτρια αρχή επανέφερε τις παλιές ποινές προσαυξημένες

Δημοσίευση 16/11/2018 | 20:09

EuroLeague: Τεράστιο πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

Νέο πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η EuroLeague, μετά τα όσα έγραψαν οι διαιτητές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, στο φύλλο αγώνα.   

Παράλληλα με την ποινή στον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η διοργανώτρια αρχή επανέφερε πρόστιμα ύψους 410.00 ευρώ που είχαν «παγώσει» κατόπιν συνεννόησης των δύο πλευρών το περασμένο καλοκαίρι. Το νέο πρόστιμο των 30.000 ευρώ επιβλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης σεβασμού προς το πρόσωπο ενός εκ των τριών διαιτητών αλλά και των σχολίων του κ. Γιαννακόπουλου, που «έπληξαν το γόητρο της EuroLeague». Πλέον, η ΚΑΕ καλείται να καταβάλει 440.000 ευρώ.   

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague   

«Ο Πειθαρχικός Δικαστής της EuroLeague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό για δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης.   

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν σε μέλος της διαιτητικής τριάδας, ενώ υπήρξαν και σχόλια που αναπαράχθηκαν από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της διοργάνωσης. Ο Πειθαρχικός Δικαστής απεφάνθη πως ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι.   

Ως εκ τούτου, η EuroLeague Basketball αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις εξής ποινές, από τη σεζόν 2017/18, οι οποίες είχαν "παγώσει" τον περασμένο Οκτώβριο: 160.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 9 και τις 16 Απριλίου, 250.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 20 Απριλίου.   

Η απαγόρευση εισόδου παραμένει σε αναστολή, ωστόσο η απόφαση ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση νέας παράβασης. Ο Παναθηναϊκός τιμωρείται επίσης με 2.500 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και με 3.500 για τη συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονταν στις θέσεις δίπλα στο παρκέ.   

Πειθαρχική διαδικασία απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχει ξεκινήσει από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση που εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επηρεάζει την εικόνα της διοργάνωσης και των μετόχων της». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ