E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας παιδιού στο Ζάππειο

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 16/11/2018 | 19:10

Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας παιδιού στο Ζάππειο

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά την Κυριακή 18 Νοεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας).
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα που υιοθετήθηκε η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου 1989). Η UNICEF διοργανώνει την ημέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να επενδύουν στο μέλλον τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού φέτος θα εστιάσει στην προώθηση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στο ασφαλές περιβάλλον των σχολείων, από κάθε είδους καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών – κυρίως ενάντια στον εκφοβισμό και την βία.

Στην πόλη μας η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά δημιουργικών και πρωτότυπων δραστηριοτήτων με εκπαιδευτικά παιχνίδια που ενημερώνουν τα παιδιά για τα δικαιώματά τους, τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και για το πώς τα ίδια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης στα σχολεία τους. Στο χώρο θα βρίσκεται photobooth όπου τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφίζονται με το hashtag της Παγκόσμιας Ημέρας #WorldChildrensDay, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες και εκπλήξεις. Την εκδήλωση θα στηρίξουν οι: ΕΛΙΞ, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, METAδραση, Μικρό Εθνικό, SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ, Οργάνωση Γη, El Sistema Greece.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί σχολικό υλικό της UNICEF.
Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στην Θεσσαλονίκη, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι εκδήλωσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://bit.ly/WCD2018_GR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.