E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας παιδιού στο Ζάππειο

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 16/11/2018 | 19:10

Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας παιδιού στο Ζάππειο

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά την Κυριακή 18 Νοεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας).
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα που υιοθετήθηκε η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου 1989). Η UNICEF διοργανώνει την ημέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να επενδύουν στο μέλλον τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού φέτος θα εστιάσει στην προώθηση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στο ασφαλές περιβάλλον των σχολείων, από κάθε είδους καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών – κυρίως ενάντια στον εκφοβισμό και την βία.

Στην πόλη μας η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά δημιουργικών και πρωτότυπων δραστηριοτήτων με εκπαιδευτικά παιχνίδια που ενημερώνουν τα παιδιά για τα δικαιώματά τους, τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και για το πώς τα ίδια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης στα σχολεία τους. Στο χώρο θα βρίσκεται photobooth όπου τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφίζονται με το hashtag της Παγκόσμιας Ημέρας #WorldChildrensDay, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες και εκπλήξεις. Την εκδήλωση θα στηρίξουν οι: ΕΛΙΞ, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, METAδραση, Μικρό Εθνικό, SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ, Οργάνωση Γη, El Sistema Greece.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί σχολικό υλικό της UNICEF.
Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στην Θεσσαλονίκη, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι εκδήλωσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://bit.ly/WCD2018_GR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο