E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραπομπή Μπουτάρη σε δίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη παραπέμπονται και επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δημοσίευση 16/11/2018 | 14:31

Παραπομπή Μπουτάρη σε δίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2011-14, για «υπόθεση διπλών αμοιβών και παράνομων επιδομάτων» που χορηγήθηκαν, ζημιώνοντας τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 218/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ανάμεσα σ' αυτούς που θα καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με την ιδιότητα του προέδρου του Φεστιβάλ, ο επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται - όπως επίσης στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της τότε διοίκησης - είναι αυτό της απιστίας από κοινού, σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση συνδέεται με δύο σκέλη, το πρώτο αφορά παράνομες αμοιβές που κατηγορείται ότι εισέπραξε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος φέρεται να αμειβόταν τόσο με την ιδιότητα του διευθυντή, όσο και μ' αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ το δεύτερο αφορά την παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους του Φεστιβάλ.

Όπως καταλήγουν οι εφέτες του Συμβουλίου, το επιπλέον ποσό με το οποίο αμείφθηκε ο κατηγορούμενος διευθυντής ανέρχεται σε 118.769,84 ευρώ και αποτελεί το ποσό με το οποίο ζημιώθηκε το Φεστιβάλ. Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του φορέα το 2013, η ζημιά που του καταλογίζει το βούλευμα ανέρχεται σε 96.171,58. ευρώ.

Ο δήμαρχος, σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στο Δικαστικό Συμβούλιο, είχε επισημάνει ότι βρέθηκε αντιμέτωπος «με μια παγιωμένη κατάσταση», τονίζοντας ότι η υπόθεση για τις αμοιβές του Δημήτρη Εϊπίδη αφορά «σε απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, η οποία εφαρμόστηκε και μετά το πέρας της δικής μου θητείας και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τις υπηρεσίες του Φεστιβάλ, από το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα 07.04.2026
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος 07.04.2026
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science 07.04.2026
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο

Τραμπ: «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»

Κόσμος 07.04.2026
Εκατέρωθεν απειλές όσο το τελεσίγραφο του Τραμπ πλησιάζει στη λήξη του

Υποκλοπές: Στον Αρειο Πάγο βασικό κομμάτι της δικογραφίας

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή εκείνη ξύπνησε το παιδί

Ελλάδα 07.04.2026
Στο δικαστήριο η σύζυγός του ζήτησε από την έδρα να μην τον τιμωρήσει - Ο άνδρας καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή

Οι 3 λόγοι που φέτος πληρώνουμε ακριβότερα το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Οικονομία 07.04.2026
Συνεχείς ανατιμήσεις λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα

Ιρανικά ΜΜΕ: Στόχος αμερικανικών πληγμάτων το νησί Χαργκ

Κόσμος 07.04.2026
Λίγες ώρες πριν τη λήξη του τελεσίγραφου του Ντόναλντ Τραμπ

Νταντάδες της γειτονιάς, σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Τραγωδία στα Μετέωρα: Νεκρή η γυναίκα που έπεσε από το βράχο της μονής του Αγίου Στεφάνου

Ελλάδα 07.04.2026
Υπό άγνωστες συνθήκες η γυναίκα βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από τον βράχο που βρίσκεται το μοναστήρι

Ειρήνη Μουρτζούκου: Στις 27 Απριλίου η απολογία για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη

Ελλάδα 07.04.2026
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του μικρού Παναγιώτη