E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτοί είναι οι Ελληνες συλληφθέντες για το κύκλωμα της κοκαΐνης

Οι αρχές του Εκουαδόρ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα πρόσωπα των Ελλήνων συλληφθέντων

Δημοσίευση 16/11/2018 | 08:25

Αυτοί είναι οι Ελληνες συλληφθέντες για το κύκλωμα της κοκαΐνης

Την εξάρθρωση του κυκλώματος με την κοκαΐνη ανακοίνωσαν μέσω Twitter οι Αρχές του Εκουαδόρ.

Μάλιστα, δημοσιεύουν και φωτογραφίες από τα πρόσωπα των Ελλήνων συλληφθέντων, εχοντας φροντίσει να τα καλύψουν ελαφρώς, διότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα την Πέμπτη, βαρύτατες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος των τριών συλληφθέντων για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA και των αρμοδίων αρχών του Εκουαδόρ. Οι διώξεις που ασκήθηκαν στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, έξι στον Ισημερινό και τρεις στην Ελλάδα. Οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα είναι ένας 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας που είναι γιος αστρολόγου, ένας 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων και ένας 41χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής.

Οι τρεις συλληφθέντες στη χώρα μας οδηγήθηκαν την Πέμπτη στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και τους απήγγειλαν τις παραπάνω κακουργηματικές κατηγορίες. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Μέχρι τότε όλοι θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα κατηγορούμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία. Μάλιστα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τα κέρδη από την πώληση των οποίων υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσε ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό.

Ωστόσο, και οι τρεις συλληφθέντες στην χώρα μας, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον των διωκτικών αρχών τις κατηγορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης ‑ Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Μετά από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ο Γιώργος Μυλωνάκης βγήκε από τη ΜΕΘ καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση

Οπαδοί της Γουέστ Χαμ «πέταξαν» φίλο της Αρσεναλ από τα σκαλιά του γηπέδου μετά το γκολ τίτλου των «κανονιέρηδων»

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Το νικητήριο γκολ του Τροσάρ έφερε τους πανηυρισμούς των οπαδών της Αρσεναλ στην κερκίδα των γηπεδούχων

Δολοφονία 54χρονου στον Λουδία: Tον σκότωσαν γιατί πίστευαν ότι τους έκλεψε περιστέρια

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ενώπιον της δικαιοσύνης οι 2 συλληφθέντες

Politico: Χώρες της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέπουν τη θανάτωση της άγριας ζωής για την ανάπτυξη βιομηχανικών έργων

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία υποστηρίζει ότι οι αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις την εμποδίζουν να επεκταθεί

Τρόμος σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας: Εισέβαλαν ένοπλοι και άρπαξαν 200.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Είναι η τέταρτη μεγάλη ληστεία στην επαρχία το τελευταίο χρονικό διάστημα που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ.

Πόθεν έσχες: Τι δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ‑ Εισοδήματα και ακίνητα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Δείτε όλα τα Πόθεν Έσχες για το έτος 2025

Φθιώτιδα – Συναγερμός στην Κάτω Τιθορέα: Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ σε τράπεζα

Ελλάδα 11.05.2026
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν τρία άτομα

Χανταϊός: «Ο χρόνος επώασης μπορεί να είναι ακόμη και 45 ημέρες» – Τι αναφέρουν ειδικοί

Tech + Science 11.05.2026
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως από τρωκτικά