E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πούλησαν την ανήλικη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Πέντε άνδρες έδωσαν τις μεγαλύτερες προσφορές για την νύφη

Δημοσίευση 14/11/2018 | 18:12

Πούλησαν την ανήλικη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στο Νότιο Σουδάν, με πρωταγωνίστρια μια 17χρονη κοπέλα την οποία η οικογένειά της έβγαλε σε δημοπρασία στο Facebook. Πέντε άνδρες έδωσαν μάχη για να αποκτήσουν την «παρθένα νύφη», όπως την αποκαλούσε η οικογένειά της, μεταξύ των οποίων και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.

Η δημοπρασία έγινε στις 9 Αυγούστου και ανέδειξε νικητή τον επιχειρηματία Kok Alat, ο οποίος στις 9 Νοεμβρίου παντρεύτηκε την κοπέλα, αποκτώντας έτσι άλλη μια σύζυγο, την 9η κατά σειρά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Plan International, ο πατέρας της κοπέλας πήρε ως αντάλλαγμα 500 αγελάδες, τρία αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και 8.600 ευρώ.

Ένας από τους πλειοδότες ήταν και ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Eastern Lakes State, David Mayom Riak, όμως η προσφορά των 250 αγελάδων δεν ήταν ικανή να πείσει τον πατέρα να του δώσει την 17χρονη. «Γνωρίζω την οικογένεια πολύ καλά γιατί είμαστε γείτονες. Υποσχέθηκα στην οικογένεια πως θα την παντρευόμουν όταν ακόμα ήταν μικρή», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Tamazuj.

Το Facebook κατέβασε την ανάρτηση που είχε κάνει η οικογένεια για την δημοπρασία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό και ένα μέλος της.

Εκπρόσωπος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters είπε: «Οποιαδήποτε μορφή εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων δεν επιτρέπονται στο Facebook».

Το θέμα έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό τις έντονες αντιδράσεις οργανισμών που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ανθρώπων.

«Αυτή η βάρβαρη χρήση της τεχνολογίας θυμίζει σκλαβοπάζαρα της σημερινής εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οργανισμού Plan International στο Νότιο Σουδάν, George Otim. «Το γεγονός ότι αυτό το κορίτσι πουλήθηκε για γάμο στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι απίστευτο», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Η προίκα στους γάμους που γίνονται στο Νότιο Σουδάν μπορεί να είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν σε αυτό το κορίτσι. Σαν να πρόκειται για αντικείμενο που πωλείται σε αυτόν που είναι προετοιμασμένος να προσφέρει τα περισσότερα χρήματα και τα περισσότερα αγαθά».

Η Monica Adhiue από την εθνική συμμαχία δικηγόρων γυναικών του Νότιου Σουδάν, χαρακτήρισε τη δημοπρασία «σοκαριστική και λυπηρή» μιλώντας στην εκπομπή «South Sudan in Focus» του Voice of America προσθέτοντας πως: «Η πρακτική αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάζει τα δικαιώματα του κοριτσιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη