E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πούλησαν την ανήλικη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Πέντε άνδρες έδωσαν τις μεγαλύτερες προσφορές για την νύφη

Δημοσίευση 14/11/2018 | 18:12

Πούλησαν την ανήλικη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στο Νότιο Σουδάν, με πρωταγωνίστρια μια 17χρονη κοπέλα την οποία η οικογένειά της έβγαλε σε δημοπρασία στο Facebook. Πέντε άνδρες έδωσαν μάχη για να αποκτήσουν την «παρθένα νύφη», όπως την αποκαλούσε η οικογένειά της, μεταξύ των οποίων και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.

Η δημοπρασία έγινε στις 9 Αυγούστου και ανέδειξε νικητή τον επιχειρηματία Kok Alat, ο οποίος στις 9 Νοεμβρίου παντρεύτηκε την κοπέλα, αποκτώντας έτσι άλλη μια σύζυγο, την 9η κατά σειρά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Plan International, ο πατέρας της κοπέλας πήρε ως αντάλλαγμα 500 αγελάδες, τρία αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και 8.600 ευρώ.

Ένας από τους πλειοδότες ήταν και ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Eastern Lakes State, David Mayom Riak, όμως η προσφορά των 250 αγελάδων δεν ήταν ικανή να πείσει τον πατέρα να του δώσει την 17χρονη. «Γνωρίζω την οικογένεια πολύ καλά γιατί είμαστε γείτονες. Υποσχέθηκα στην οικογένεια πως θα την παντρευόμουν όταν ακόμα ήταν μικρή», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Tamazuj.

Το Facebook κατέβασε την ανάρτηση που είχε κάνει η οικογένεια για την δημοπρασία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό και ένα μέλος της.

Εκπρόσωπος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters είπε: «Οποιαδήποτε μορφή εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων δεν επιτρέπονται στο Facebook».

Το θέμα έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό τις έντονες αντιδράσεις οργανισμών που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ανθρώπων.

«Αυτή η βάρβαρη χρήση της τεχνολογίας θυμίζει σκλαβοπάζαρα της σημερινής εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οργανισμού Plan International στο Νότιο Σουδάν, George Otim. «Το γεγονός ότι αυτό το κορίτσι πουλήθηκε για γάμο στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι απίστευτο», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Η προίκα στους γάμους που γίνονται στο Νότιο Σουδάν μπορεί να είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν σε αυτό το κορίτσι. Σαν να πρόκειται για αντικείμενο που πωλείται σε αυτόν που είναι προετοιμασμένος να προσφέρει τα περισσότερα χρήματα και τα περισσότερα αγαθά».

Η Monica Adhiue από την εθνική συμμαχία δικηγόρων γυναικών του Νότιου Σουδάν, χαρακτήρισε τη δημοπρασία «σοκαριστική και λυπηρή» μιλώντας στην εκπομπή «South Sudan in Focus» του Voice of America προσθέτοντας πως: «Η πρακτική αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάζει τα δικαιώματα του κοριτσιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Το πόρισμα για την απόπειρα δολοφονίας ‑ Είδαν τον δράστη με τουφέκι 2 λεπτά πριν πυροβολήσει

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι εκθέσεις των αρχών καταδεικνύουν τρομακτικές αστοχίες των Μυστικών Υπηρεσιών

Ελεύθερο το ζευγάρι που ανέβηκε στο Empire State Building: Νέα στοιχεία για το πως ανέβηκαν στο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας της Nikolau ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν ήδη παντρεμένο και «το θέμα ήταν το performance»

Σάλος με τον Ρονάλντο: Το ψιθύρισμα πριν από το πέναλτι που άναψε φωτιές στα social media (vid)

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από την εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Κροατία έχει γίνει viral

Από τους χούλιγκαν στους υποδειγματικούς φιλάθλους: Η Αγγλία επιστρέφει στο Μεξικό 40 χρόνια μετά

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Το καλοκαίρι του 1986, εκατοντάδες οπαδοί της Αγγλίας ταξίδεψαν στο Μεξικό κουβαλώντας τη φήμη της πιο βίαιης ποδοσφαιρικής εξέδρας

Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό ενώ έκανε τζόκινγκ στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Αφάντου

Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι μετά από κατανάλωση αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συνελήφθη ο υπάλληλος περιπτέρου που τους πούλησε το αλκοόλ, αφού εκείνοι έδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Ο 17χρονος βρισκόταν με την οικογένειά του στη χώρα μας για διακοπές

Χαλάνδρι: Συνελήφθη υπάλληλος περιπτέρου που πούλησε αλκοόλ στον 17χρονο που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Προκειμένου μάλιστα να τους επιτραπεί η αγορά επέδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Το ατύχημα που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του 17χρονου συνέβη σήμερα τα ξημερώματα

Κρήτη: Επικίνδυνος οδηγός βυτιοφόρου «έπαιζε τα φώτα» και έκανε παράνομη προσπέραση κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δείτε βίντεο

Ελλάδα 03.07.2026
Το βίντεο αποτυπώνει όσα γίνονται τόσο από την πίσω, όσο και από την μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου, πριν και μετά την προσπέραση

Πώς σκαρφάλωσε το ζευγάρι στην κορυφή του Εmpire State Building χωρίς να τους καταλάβει κανείς;

Κόσμος 03.07.2026
Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο μετά την ακρόαση στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, αντιμέτωπο με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που προβλέπουν ποινή έως επτά ετών.

Γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις στο ψηφιακό «ραντάρ» της ΑΑΔΕ

Οικονομία 03.07.2026
Ηλεκτρονική καταγραφή συναλλαγών και διασταυρώσεις με το myDATA για τον εντοπισμό αποκρυμμένων εσόδων