E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πούλησαν την ανήλικη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Πέντε άνδρες έδωσαν τις μεγαλύτερες προσφορές για την νύφη

Δημοσίευση 14/11/2018 | 18:12

Πούλησαν την ανήλικη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στο Νότιο Σουδάν, με πρωταγωνίστρια μια 17χρονη κοπέλα την οποία η οικογένειά της έβγαλε σε δημοπρασία στο Facebook. Πέντε άνδρες έδωσαν μάχη για να αποκτήσουν την «παρθένα νύφη», όπως την αποκαλούσε η οικογένειά της, μεταξύ των οποίων και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.

Η δημοπρασία έγινε στις 9 Αυγούστου και ανέδειξε νικητή τον επιχειρηματία Kok Alat, ο οποίος στις 9 Νοεμβρίου παντρεύτηκε την κοπέλα, αποκτώντας έτσι άλλη μια σύζυγο, την 9η κατά σειρά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Plan International, ο πατέρας της κοπέλας πήρε ως αντάλλαγμα 500 αγελάδες, τρία αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και 8.600 ευρώ.

Ένας από τους πλειοδότες ήταν και ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Eastern Lakes State, David Mayom Riak, όμως η προσφορά των 250 αγελάδων δεν ήταν ικανή να πείσει τον πατέρα να του δώσει την 17χρονη. «Γνωρίζω την οικογένεια πολύ καλά γιατί είμαστε γείτονες. Υποσχέθηκα στην οικογένεια πως θα την παντρευόμουν όταν ακόμα ήταν μικρή», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Tamazuj.

Το Facebook κατέβασε την ανάρτηση που είχε κάνει η οικογένεια για την δημοπρασία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό και ένα μέλος της.

Εκπρόσωπος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters είπε: «Οποιαδήποτε μορφή εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων δεν επιτρέπονται στο Facebook».

Το θέμα έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό τις έντονες αντιδράσεις οργανισμών που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ανθρώπων.

«Αυτή η βάρβαρη χρήση της τεχνολογίας θυμίζει σκλαβοπάζαρα της σημερινής εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οργανισμού Plan International στο Νότιο Σουδάν, George Otim. «Το γεγονός ότι αυτό το κορίτσι πουλήθηκε για γάμο στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι απίστευτο», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Η προίκα στους γάμους που γίνονται στο Νότιο Σουδάν μπορεί να είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν σε αυτό το κορίτσι. Σαν να πρόκειται για αντικείμενο που πωλείται σε αυτόν που είναι προετοιμασμένος να προσφέρει τα περισσότερα χρήματα και τα περισσότερα αγαθά».

Η Monica Adhiue από την εθνική συμμαχία δικηγόρων γυναικών του Νότιου Σουδάν, χαρακτήρισε τη δημοπρασία «σοκαριστική και λυπηρή» μιλώντας στην εκπομπή «South Sudan in Focus» του Voice of America προσθέτοντας πως: «Η πρακτική αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάζει τα δικαιώματα του κοριτσιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του “Δότη 7069” με το καρκινογόνο γονίδιο

Κόσμος Χτες
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι προγνώσεις είναι επισφαλείς»

«AI situationship»: Ποια είναι η τάση στο dating που θα καθορίσει το 2026;

Tech + Science Χτες
Η εφαρμογή γνωριμιών «happn» προβλέπει την άνοδο μιας αμφιλεγόμενης νέας τάσης στο dating, η οποία θολώνει ακόμη περισσότερο τα όρια ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή συντροφικότητα

«Θα γαμ… την ΑΕΚ»: Τούρκος κωμικός προκαλεί σε βίντεο της Σάμσουνσπορ

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτιάχνουν κλίμα στη Σαμψούντα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/12)

Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της

Οικονομία Χτες
Ανοίγει ο δρόμος για συμπλήρωση στοιχείων αναφορικά με την επιστροφή ενοικίου

Η ιταλική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός Χτες
Η πρώτη εθνική κουζίνα στη λίστα

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 12 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Τραμπ για τους αγρότες

Κόσμος Χτες
Οι ζημιές για τους αγρότες φέτος κυμαίνονται από 35 έως 44 δισ. δολάρια για τις εννέα κύριες καλλιέργειες εμπορευμάτων - Χαμηλές τιμές στις καλλιέργειες και οι συνέπειες στις εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ, τα βασικά προβλήματα

Η Ουγγαρία αρνείται να εφαρμόσει το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση: Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση Όρμπαν συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση στις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος η προσωπική διαφορά από την 1η Ιανουαρίου

Οικονομία Χτες
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Σε ομάδα‑έκπληξη ο Τάκης Λεμονής: Επέστρεψε στους πάγκους μετά από 8 χρόνια!

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά από περίπου οκτώ χρόνια αποχής, ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στους πάγκους στα 65 του χρόνια