E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πούλησαν την ανήλικη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Πέντε άνδρες έδωσαν τις μεγαλύτερες προσφορές για την νύφη

Δημοσίευση 14/11/2018 | 18:12

Πούλησαν την ανήλικη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στο Νότιο Σουδάν, με πρωταγωνίστρια μια 17χρονη κοπέλα την οποία η οικογένειά της έβγαλε σε δημοπρασία στο Facebook. Πέντε άνδρες έδωσαν μάχη για να αποκτήσουν την «παρθένα νύφη», όπως την αποκαλούσε η οικογένειά της, μεταξύ των οποίων και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.

Η δημοπρασία έγινε στις 9 Αυγούστου και ανέδειξε νικητή τον επιχειρηματία Kok Alat, ο οποίος στις 9 Νοεμβρίου παντρεύτηκε την κοπέλα, αποκτώντας έτσι άλλη μια σύζυγο, την 9η κατά σειρά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Plan International, ο πατέρας της κοπέλας πήρε ως αντάλλαγμα 500 αγελάδες, τρία αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και 8.600 ευρώ.

Ένας από τους πλειοδότες ήταν και ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Eastern Lakes State, David Mayom Riak, όμως η προσφορά των 250 αγελάδων δεν ήταν ικανή να πείσει τον πατέρα να του δώσει την 17χρονη. «Γνωρίζω την οικογένεια πολύ καλά γιατί είμαστε γείτονες. Υποσχέθηκα στην οικογένεια πως θα την παντρευόμουν όταν ακόμα ήταν μικρή», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Tamazuj.

Το Facebook κατέβασε την ανάρτηση που είχε κάνει η οικογένεια για την δημοπρασία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό και ένα μέλος της.

Εκπρόσωπος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters είπε: «Οποιαδήποτε μορφή εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων δεν επιτρέπονται στο Facebook».

Το θέμα έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό τις έντονες αντιδράσεις οργανισμών που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ανθρώπων.

«Αυτή η βάρβαρη χρήση της τεχνολογίας θυμίζει σκλαβοπάζαρα της σημερινής εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οργανισμού Plan International στο Νότιο Σουδάν, George Otim. «Το γεγονός ότι αυτό το κορίτσι πουλήθηκε για γάμο στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι απίστευτο», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Η προίκα στους γάμους που γίνονται στο Νότιο Σουδάν μπορεί να είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν σε αυτό το κορίτσι. Σαν να πρόκειται για αντικείμενο που πωλείται σε αυτόν που είναι προετοιμασμένος να προσφέρει τα περισσότερα χρήματα και τα περισσότερα αγαθά».

Η Monica Adhiue από την εθνική συμμαχία δικηγόρων γυναικών του Νότιου Σουδάν, χαρακτήρισε τη δημοπρασία «σοκαριστική και λυπηρή» μιλώντας στην εκπομπή «South Sudan in Focus» του Voice of America προσθέτοντας πως: «Η πρακτική αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάζει τα δικαιώματα του κοριτσιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα