E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρές Εικόνες: Μεθυσμένος τραυμάτισε γιατρό σε Κέντρο Υγείας

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος

Δημοσίευση 14/11/2018 | 11:45

Σκληρές Εικόνες: Μεθυσμένος τραυμάτισε γιατρό σε Κέντρο Υγείας

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ιατρικό προσωπικό έγινε στόχος βίαιης επίθεσης στην Καρδίτσα. Αυτή τη φορά, στο Κέντρο Υγείας στους Σοφάδες ένας μαινόμενος ασθενής επιτέθηκε σε μια γιατρό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν δυο Ρομά μετέφεραν έναν 28χρονο με σοβαρό τραύμα στα δάχτυλα ο οποίος αιμορραγούσε πολύ, αλλά βρισκόταν και υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε επιθετική συμπεριφορά. Όταν αρνήθηκε να του παρασχεθεί βοήθεια, το ιατρικό προσωπικό κάλεσε την αστυνομία.

Όμως, ο εκτός εαυτού νεαρός τσιγγάνος άρχισε να βρίζει και να απειλεί τους γιατρούς και μάλιστα κλώτσησε στα πλευρά την γιατρό, ενώ προσπάθησε να την γρονθοκοπήσει.

Άμεσα κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που τους μετέφεραν και την γιατρό αλλά και τον τραυματισμένο Ρομά στο νοσοκομείο.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας για το συμβάν

Την παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό στο ΚΥ Σοφάδων και τον ξυλοδαρμό γιατρού, ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Όπως αναφέρουν:

Άλλο ένα περιστατικό βίας συνέβη χτες το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων, με το εφημερεύον προσωπικό να δέχεται επίθεση από νεαρό άτομο Ρομά που προσήλθε με συνοδεία για τις πρώτες βοήθειες. Την επίθεση ακολούθησαν σκηνές τρόμου και βίας (υπάρχει δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συναδέλφων και τη μεταφορά του ενός ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Το παραπάνω συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο κατάλογο των περιστατικών βίας και επιθέσεων σε εφημερεύοντες ιατρούς και νοσηλευτές στο νομό μας. Το πλέον γνωστό συνέβη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας που οδήγησε τελικά σε παραιτήσεις ιατρών και τα επακόλουθα προβλήματα στην λειτουργία της κλινικής.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας με την αναγγελία του συμβάντος κινητοποιήθηκε άμεσα, επικοινώνησε με τους ιατρούς που δεχτήκαν την επίθεση και με την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Σοφάδων. Έως το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εισαγγελέα υπηρεσίας, την οποία ενημερώσαμε για το περιστατικό ζητώντας την παρέμβασή της , ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας από όπου αυτό και αν προέρχεται.

Είναι αδιανόητο οι λειτουργοί της υγείας (ιατροί και νοσηλευτές) να τρομοκρατούνται, να απειλούνται, να δέχονται επιθέσεις και να τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν το ιερό τους καθήκον. Απαιτούμε από την πολιτεία με τα αρμόδια όργανα και τους φορείς να παρέχουν ασφάλεια και προστασία στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με οποιοδήποτε κόστος.

Δεν νοείται στο όνομα των περικοπών να μην παρέχεται στο ιατρικό προσωπικό καμία ασφάλεια και προστασία, με αποτέλεσμα οι εφημερεύοντες ιατροί στα Δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και ιδιαίτερα όπως αυτό των Σοφάδων λόγω του μεγάλου πληθυσμού των Ρομά , να απειλούνται, να δέχονται συνεχώς επιθέσεις , η διοίκηση και το προσωπικό να ζητά συνεχώς προστασία και τελικά να μην γίνεται καμιά ουσιαστική παρέμβαση.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στους συναδέλφους μας και διαβεβαιώνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο και θα παρέχει κάθε είδους στήριξη στα μέλη του απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύλληψη 70χρονου Γάλλου για την πυρκαγιά στο Λουτράκι – Σε ύφεση το μέτωπο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 15:45 σε δασική έκταση, με ανέμους μέτριας έντασης να πνέουν στην περιοχή

Τροχαίο στη Σαντορίνη: Ένας νεκρός και μία σοβαρά τραυματισμένη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Μετωπική σύγκρουση μοτοσικλέτας με ΙΧ - ο 50χρονος οδηγός του δικύκλου έχασε τη ζωή του, ενώ η 24χρονη συνεπιβάτισσά του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Βρέφος 4 μηνών εκτοξεύεται από SUV σε τρομακτική καταδίωξη με αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Τέσσερα παιδιά επέβαιναν στο όχημα - την παρουσία τους αγνοούσε η αστυνομία όταν ξεκίνησε την καταδίωξη, όπως υποστηρίζει

Αυστρία: 28χρονος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύντροφό του επιχειρώντας να της κόψει τη θηλή

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Το περιστατικό στο St. Pölten πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο το μεταναστευτικό

Μέση Ανατολή: Σε μια κλωστή η εκεχειρία ‑ Ιράν σε Ισραήλ: «Κόλαση αν ο Σατανάς κάνει άλλο ένα λάθος»

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η πιο επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέσα Ανατολή μετά την εκεχειρία της 8ης Απριλίου - Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα προβεί σε λίγο σε δηλώσεις στα ΜΜΕ

Αυτή είναι η ποινή για Γιαννακόπουλο και Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Δείτε την ανακοίνωση

Η μεταγραφική «βόμβα» που κυνηγάει ο Ηρακλής

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Τι αποκαλύπτουν οι Ιταλοί

Χαοτικές εικόνες στο αεροδρόμιο του Δελχί: Υπάλληλοι «κυνηγούν» τον εξοπλισμό που παρασύρουν άνεμοι

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αεροσκάφη από τον «εκτός ελέγχου» εξοπλισμό που παρασύρθηκε από την ξαφνική μπόρα

Μεγάλος λευκός καρχαρίας εντοπίστηκε από δύτες για πρώτη φορά στη Μεσόγειο, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Οι εθελοντές μάζευαν εγκαταλελειμμένα δίχτυα στο Στενό της Σικελίας όταν ο λευκός καρχαρίας τους πλησίασε με περιέργεια

Θρίλερ στα Πατήσια: Νεκρός κροίσος... ρακοσυλλέκτης ‑ Ποιος ήταν ο «βασιλιάς των κάδων»

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Ο 75χρονος, που ήταν ιδιοκτήτης όλης της τετραώροφης πολυκατοικίας, ζούσε ολομόναχος, χωρίς ποτέ να έχει κάνει δική του οικογένεια, μακριά από συγγενείς και φίλους

Θρίλερ με την έκδοση του Τζέιμς Δαλαμάγκα στην Αυστραλία – «Η δολοφονία έχει παραγραφεί στην Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
«Προστατεύεται ως Έλληνας υπήκοος από τους νόμους του ελληνικού κράτους»

Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Λουτράκι – Στη μάχη της κατάσβεσης και τα ενάερια μέσα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 45 πυροσβέστες,