E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Die Welt: Αγνωστο λογισμικό ίσως συνέβαλε στην συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air

Οι πιλότοι του νέου Boeing 737-800-MAX προφανώς δεν είχαν γνώση του τρόπου λειτουργίας του

Δημοσίευση 13/11/2018 | 22:40

Die Welt: Αγνωστο λογισμικό ίσως συνέβαλε στην συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air

Ένα άγνωστο λογισμικό πτήσης θα μπορούσε να έχει συμβάλει στη συντριβή του αεροσκάφους της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Lion Air γράφει η γερμανική Die Welt.   

Οι πιλότοι στο θάλαμο διακυβέρνησης του νέου Boeing 737-800-MAX προφανώς δεν είχαν γνώση του τρόπου λειτουργίας του προγράμματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης γράφει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο αεροπορικό ατύχημα εφέτος θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί.   

Λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή του νέου μοντέλου Boeing 737-800 MAX της Lion Air με 189 νεκρούς, τώρα έρχονται στο φως λεπτομέρειες που πυροδοτούν σκληρή κριτική εναντίον του κατασκευαστή του αεροσκάφους. Σύμφωνα με την κριτική αυτή, έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό λογισμικό πτήσης στο νέο μοντέλο MAX, στο οποίο η Boeing φέρεται ότι δεν επέστησε ειδικά την προσοχή των πιλότων. Επιπλέον, λείπουν οδηγίες για τους πιλότους για σωστή συμπεριφορά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσθέτει η Die Welt.   

Περίπου 4.800 αεροσκάφη της πιο σύγχρονης έκδοση του Boeing 737 με την πρόσθετη ονομασία MAX έχουν παραγγελθεί μέχρι στιγμής από εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως και μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί περίπου 220 τέτοια αεροσκάφη - ειδικά από αμερικανικές και ασιατικές αεροπορικές εταιρείες. 

Τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στις 29 Οκτωβρίου, βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί με τα στοιχεία πτήσης, αλλά αναζητείται ακόμα το δεύτερο με τη φωνητική εγγραφή, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος 31.01.2026
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός 31.01.2026
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός 31.01.2026
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα 31.01.2026
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος 31.01.2026
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία