E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Die Welt: Αγνωστο λογισμικό ίσως συνέβαλε στην συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air

Οι πιλότοι του νέου Boeing 737-800-MAX προφανώς δεν είχαν γνώση του τρόπου λειτουργίας του

Δημοσίευση 13/11/2018 | 22:40

Die Welt: Αγνωστο λογισμικό ίσως συνέβαλε στην συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air

Ένα άγνωστο λογισμικό πτήσης θα μπορούσε να έχει συμβάλει στη συντριβή του αεροσκάφους της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Lion Air γράφει η γερμανική Die Welt.   

Οι πιλότοι στο θάλαμο διακυβέρνησης του νέου Boeing 737-800-MAX προφανώς δεν είχαν γνώση του τρόπου λειτουργίας του προγράμματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης γράφει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο αεροπορικό ατύχημα εφέτος θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί.   

Λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή του νέου μοντέλου Boeing 737-800 MAX της Lion Air με 189 νεκρούς, τώρα έρχονται στο φως λεπτομέρειες που πυροδοτούν σκληρή κριτική εναντίον του κατασκευαστή του αεροσκάφους. Σύμφωνα με την κριτική αυτή, έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό λογισμικό πτήσης στο νέο μοντέλο MAX, στο οποίο η Boeing φέρεται ότι δεν επέστησε ειδικά την προσοχή των πιλότων. Επιπλέον, λείπουν οδηγίες για τους πιλότους για σωστή συμπεριφορά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσθέτει η Die Welt.   

Περίπου 4.800 αεροσκάφη της πιο σύγχρονης έκδοση του Boeing 737 με την πρόσθετη ονομασία MAX έχουν παραγγελθεί μέχρι στιγμής από εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως και μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί περίπου 220 τέτοια αεροσκάφη - ειδικά από αμερικανικές και ασιατικές αεροπορικές εταιρείες. 

Τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στις 29 Οκτωβρίου, βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί με τα στοιχεία πτήσης, αλλά αναζητείται ακόμα το δεύτερο με τη φωνητική εγγραφή, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Tech + Science 04.04.2026
Περνάμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο στα social media απ` ό,τι σε πραγματικές κοινωνικές επαφές - Τι δείχνει μελέτη της Bank of America

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.04.2026
Τροπολογία-ανάσα για οφειλέτες - Σταθερές δόσεις έως το 2027 για χρέη στην εφορία

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας