E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Die Welt: Αγνωστο λογισμικό ίσως συνέβαλε στην συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air

Οι πιλότοι του νέου Boeing 737-800-MAX προφανώς δεν είχαν γνώση του τρόπου λειτουργίας του

Δημοσίευση 13/11/2018 | 22:40

Die Welt: Αγνωστο λογισμικό ίσως συνέβαλε στην συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air

Ένα άγνωστο λογισμικό πτήσης θα μπορούσε να έχει συμβάλει στη συντριβή του αεροσκάφους της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Lion Air γράφει η γερμανική Die Welt.   

Οι πιλότοι στο θάλαμο διακυβέρνησης του νέου Boeing 737-800-MAX προφανώς δεν είχαν γνώση του τρόπου λειτουργίας του προγράμματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης γράφει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο αεροπορικό ατύχημα εφέτος θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί.   

Λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή του νέου μοντέλου Boeing 737-800 MAX της Lion Air με 189 νεκρούς, τώρα έρχονται στο φως λεπτομέρειες που πυροδοτούν σκληρή κριτική εναντίον του κατασκευαστή του αεροσκάφους. Σύμφωνα με την κριτική αυτή, έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό λογισμικό πτήσης στο νέο μοντέλο MAX, στο οποίο η Boeing φέρεται ότι δεν επέστησε ειδικά την προσοχή των πιλότων. Επιπλέον, λείπουν οδηγίες για τους πιλότους για σωστή συμπεριφορά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσθέτει η Die Welt.   

Περίπου 4.800 αεροσκάφη της πιο σύγχρονης έκδοση του Boeing 737 με την πρόσθετη ονομασία MAX έχουν παραγγελθεί μέχρι στιγμής από εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως και μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί περίπου 220 τέτοια αεροσκάφη - ειδικά από αμερικανικές και ασιατικές αεροπορικές εταιρείες. 

Τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στις 29 Οκτωβρίου, βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί με τα στοιχεία πτήσης, αλλά αναζητείται ακόμα το δεύτερο με τη φωνητική εγγραφή, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα Χτες
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό