E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αθωώθηκε για τον βιασμό 17χρονης με υπερασπιστική γραμμή το καuτό της εσώρουχο

Θύελλα αντιδράσεων στην Ιρλανδία

Δημοσίευση 13/11/2018 | 18:38

Αθωώθηκε για τον βιασμό 17χρονης με υπερασπιστική γραμμή το καuτό της εσώρουχο

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αθώωση ενός 27χρονου που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ενός 17χρονου κοριτσιού στην Ιρλανδία. Αυτό όμως που εξόργισε ακόμη περισσότερο ήταν η υπερασπιστική γραμμή του 27χρονου και του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ιρλανδικό Τύπο, ο δικηγόρος του νεαρού ζήτησε από τους ενόρκους να λάβουν υπόψη τους η έφηβη κοπέλα ήταν προκλητικά ντυμένη, επικαλούμενος ότι φορούσε ως εσώρουχο ένα δαντελένιο στρινγκ.

Το δικαστήριο εν τέλει τον απάλλαξε από τις κατηγορίες «ελλείψει μαρτύρων».

Πολίτες και οργανώσεις διοργανώνουν διαδηλώσεις στη χώρα ενάντια στην απόφαση και τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, τα οποία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου για την κρίση των βιασμών στο Δουβλίνο ανήκουν στην κατηγορία των «στερεοτύπων για το βιασμό».

Το Twitter ωστόσο δεν έμεινε ανεπηρέαστο καθώς ένα κίνημα γυναικών δημιουργήθηκε με το hashtag :#ThisIsNotConsent (σ.σ. αυτό δεν είναι συναίνεση) βγάζοντας φωτογραφίες τα εσώρουχά τους.

«Ένα κομμάτι ύφασμα δεν είναι πρόσκληση για βιασμό, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι. Ακόμα κι αν η νεαρή γυναίκα δεν είχε φορέσει εσώρουχα: Δεν σημαίνει τίποτα!», γράφει μία γυναίκα χρήστης στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη