E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιον κατεβάζει για δήμαρχο Αθήνας ο Τσίπρας

«Δεν ξέρει να χάνει» αυτό το πρόσωπο λέει ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 12/11/2018 | 20:46

Ποιον κατεβάζει για δήμαρχο Αθήνας ο Τσίπρας

Πολλά είναι τα σενάρια και οι εκτιμήσεις για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας που θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά από όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο Τσίπρας σε παρασκηνιακούς διαλόγους.   

Πριν μερικές μέρες, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα στούντιο του Alpha για συνέντευξη και εκεί φέρεται να είχε συνομιλίες με πρόσωπα του σταθμού.   Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότης ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει πρόσωπο – έκπληξη «που δεν ξέρει να χάνει». 

Ο υποψήφιος έχει βρεθεί, αλλά το όνομα θα ανακοινωθεί μέσα στον Νοέμβριο και δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες. Πλέον όλοι αναρωτιούνται ποια είναι η επιλογή του Τσίπρα που «δεν ξέρει να χάνει». Πηγές που επικαλείται την Δευτέρα το Ποντίκι αναφέρουν ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόσωπο από το χώρο του αθλητισμού.   

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα ποιος παράγοντας ή σύλλογος είναι ταυτισμένος με την Αθήνα και «δεν ξέρει να χάνει», η εφημερίδα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για παράγοντα του Παναθηναϊκού, και μάλιστα του μπασκετικού. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας πρόκειται για πρόσωπο από τον ευρύτερο αθλητικό χώρο που τυγχάνει ευρείας αποδοχής.   

Πάντως το protothema.gr αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με παράγοντα που συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες και κάνει λόγο για κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν απογοητευτικά αποτελέσματα για τα ονόματα στις λίστες. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα πως υπήρξε και μία ομάδα μέσα στην κυβέρνηση, κοντά στον Αλέξη Τσίπρα που έφτασε να προτείνει ως διέξοδο την υποστήριξη του Κώστα Μπακογιάννη.   

Συνεργάτης του πρωθυπουργού, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη πολλών στελεχών, μεταξύ αυτών και υπουργών, εξέφρασε την άποψη ότι με τον τρόπο αυτό θα υπήρχαν πολλαπλά οφέλη. Από τη μία θα αιφνιδίαζαν την αξιωματική αντιπολίτευση, στριμώχνοντας ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την άλλη θα αποδείκνυαν εμπράκτως τη «διάθεσή μας να μην κινηθούμε μικροκομματικά, αλλά υπερκομματικά». «Εξάλλου και ο ίδιος ο Μπακογιάννης ως υπερκομματική επιλογή πλασάρεται», μας λέει το ίδιο στέλεχος. Τέλος, ως κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα γλίτωνε την ηχηρή έλλειψη μιας ανταγωνιστικής υποψηφιότητας που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δήμο ή τουλάχιστον να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.   

Μέσα στα ονόματα πυ «έπαιξαν» αλλά τελικά φαίνεται να απορρίφθηκαν είναι αυτό του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., επιλογή που υποστήριξε και ο Πάνος Σκουρλέτης. Επίσης ακούστηκε έντονα το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει   Κατά τις ίδιες πληροφορίες προτάθηκε και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης μιας και εντός ΣΥΡΙΖΑ μέτρησαν θετικά την καταγωγή του, καθώς είναι γιος του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστεράς.   

Το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου φαβορί κατά πολλούς, άργησε να πέσει στο τραπέζι. Πέρα από την ηλικία του, καθώς είναι μόλις 35 ετών, ο υφυπουργός Εργασίας έχει δύο πλεονεκτήματα. Είναι παιδί του Μαξίμου και επιλογή του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ενώ ενώνει Μαξίμου και Κουμουνδούρου, μια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις του κομματικού μηχανισμού. Στις συσκέψεις που έχουν γίνει όλοι συμφώνησαν ότι μπορεί να χτιστεί ως το αυτοδημιούργητο νέο παιδί που δεν έχει πλάτες, ενώ δεν φοβάται να τα βάλει με την οικογενειοκρατία και το κατεστημένο. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις, όμως, ήταν αποθαρρυντικές, καθώς έδειξαν ότι πρόκειται για ένα κυβερνητικό στέλεχος που παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό, αναφέρει το proothema.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη, 3 χρόνια μετά ‑ Γεμάτη κόσμο η πλατεία Συντάγματος ‑ Συλλαλητήρια σε πολλές πολεις

Ελλάδα 28.02.2026
Περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις εντός Ελλάδος και 25 στο εξωτερικό

Ισραήλ: Ενεργοποιήθηκε ξανά η «Σφεντόνα του Δαβίδ» ‑ Ποιο είναι το υπερόπλο της Ιερουσαλήμ

Κόσμος 28.02.2026
Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα υπερσύγχρονα όπλα τους έχουν ενεργοποιήσει οι Ισραηλινοί απέναντι στη Χαμάς

Ένας νεκρός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την ιρανική πυραυλική επίθεση ‑ «Είναι δειλή πράξη»

Ελλάδα 28.02.2026
Το υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι ένας Ασιάτης υπήκοος σκοτώθηκε αφού τα συντρίμμια έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή του Αμπου Ντάμπι

Η στιγμή που ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν την βάση του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν

Κόσμος 28.02.2026
Το Ιράν εξαπέλυσε βαλλιστική επίθεση κατά της έδρας του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, ως αντίποινα για την κοινή στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ–Ισραήλ

«Θα το μετανιώσετε»: Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας

Η σκληρή απάντηση Ρωσίας για την επίθεση ΗΠΑ‑ Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
«Ο ειρηνοποιός Τραμπ έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο»

Τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 28.02.2026
Ακινητοποιημένα τα τρένα, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, στάση στο Μετρό

Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: Στο μικροσκόπιο ο θάνατος 67χρονης

Ελλάδα 28.02.2026
Διερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης – Η Ένωση «Υπερίων» ζητά απαντήσεις για τις υποδομές και τη λογοδοσία

Ανδρας στην Θεσσαλονίκη ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στα 3 ανήλικα ανίψια του

Ελλάδα 28.02.2026
Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ όπως φαίνεται είχε ποινικό παρελθόν

Τραμπ σε 8λεπτο διάγγελμα: «Θα ισοπεδώσουμε τη βιομηχανία πυραύλων του Ιράν»

Κόσμος 28.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την έναρξη στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, καλώντας τους Φρουρούς της Επανάστασης να καταθέσουν τα όπλα.

Τραμπ διατάσσει διακοπή συνεργασίας με Anthropic – Απειλές για ποινικές συνέπειες και εξάμηνη κατάργηση συμβολαίων

Tech + Science 28.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε στην άρνηση της εταιρίας να παραχωρήσει απεριόριστη πρόσβαση στα εργαλεία της στο Πεντάγωνο.