E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιον κατεβάζει για δήμαρχο Αθήνας ο Τσίπρας

«Δεν ξέρει να χάνει» αυτό το πρόσωπο λέει ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 12/11/2018 | 20:46

Ποιον κατεβάζει για δήμαρχο Αθήνας ο Τσίπρας

Πολλά είναι τα σενάρια και οι εκτιμήσεις για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας που θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά από όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο Τσίπρας σε παρασκηνιακούς διαλόγους.   

Πριν μερικές μέρες, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα στούντιο του Alpha για συνέντευξη και εκεί φέρεται να είχε συνομιλίες με πρόσωπα του σταθμού.   Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότης ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει πρόσωπο – έκπληξη «που δεν ξέρει να χάνει». 

Ο υποψήφιος έχει βρεθεί, αλλά το όνομα θα ανακοινωθεί μέσα στον Νοέμβριο και δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες. Πλέον όλοι αναρωτιούνται ποια είναι η επιλογή του Τσίπρα που «δεν ξέρει να χάνει». Πηγές που επικαλείται την Δευτέρα το Ποντίκι αναφέρουν ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόσωπο από το χώρο του αθλητισμού.   

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα ποιος παράγοντας ή σύλλογος είναι ταυτισμένος με την Αθήνα και «δεν ξέρει να χάνει», η εφημερίδα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για παράγοντα του Παναθηναϊκού, και μάλιστα του μπασκετικού. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας πρόκειται για πρόσωπο από τον ευρύτερο αθλητικό χώρο που τυγχάνει ευρείας αποδοχής.   

Πάντως το protothema.gr αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με παράγοντα που συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες και κάνει λόγο για κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν απογοητευτικά αποτελέσματα για τα ονόματα στις λίστες. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα πως υπήρξε και μία ομάδα μέσα στην κυβέρνηση, κοντά στον Αλέξη Τσίπρα που έφτασε να προτείνει ως διέξοδο την υποστήριξη του Κώστα Μπακογιάννη.   

Συνεργάτης του πρωθυπουργού, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη πολλών στελεχών, μεταξύ αυτών και υπουργών, εξέφρασε την άποψη ότι με τον τρόπο αυτό θα υπήρχαν πολλαπλά οφέλη. Από τη μία θα αιφνιδίαζαν την αξιωματική αντιπολίτευση, στριμώχνοντας ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την άλλη θα αποδείκνυαν εμπράκτως τη «διάθεσή μας να μην κινηθούμε μικροκομματικά, αλλά υπερκομματικά». «Εξάλλου και ο ίδιος ο Μπακογιάννης ως υπερκομματική επιλογή πλασάρεται», μας λέει το ίδιο στέλεχος. Τέλος, ως κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα γλίτωνε την ηχηρή έλλειψη μιας ανταγωνιστικής υποψηφιότητας που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δήμο ή τουλάχιστον να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.   

Μέσα στα ονόματα πυ «έπαιξαν» αλλά τελικά φαίνεται να απορρίφθηκαν είναι αυτό του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., επιλογή που υποστήριξε και ο Πάνος Σκουρλέτης. Επίσης ακούστηκε έντονα το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει   Κατά τις ίδιες πληροφορίες προτάθηκε και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης μιας και εντός ΣΥΡΙΖΑ μέτρησαν θετικά την καταγωγή του, καθώς είναι γιος του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστεράς.   

Το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου φαβορί κατά πολλούς, άργησε να πέσει στο τραπέζι. Πέρα από την ηλικία του, καθώς είναι μόλις 35 ετών, ο υφυπουργός Εργασίας έχει δύο πλεονεκτήματα. Είναι παιδί του Μαξίμου και επιλογή του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ενώ ενώνει Μαξίμου και Κουμουνδούρου, μια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις του κομματικού μηχανισμού. Στις συσκέψεις που έχουν γίνει όλοι συμφώνησαν ότι μπορεί να χτιστεί ως το αυτοδημιούργητο νέο παιδί που δεν έχει πλάτες, ενώ δεν φοβάται να τα βάλει με την οικογενειοκρατία και το κατεστημένο. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις, όμως, ήταν αποθαρρυντικές, καθώς έδειξαν ότι πρόκειται για ένα κυβερνητικό στέλεχος που παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό, αναφέρει το proothema.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Καιριδής και Χρήστος Κατσώτης «σφάχτηκαν» on air: «Θα μας στείλετε φυλακή», «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε»

Ελλάδα 02.02.2026
Η ατάκα του «γαλάζιου» βουλευτή για τα «κόκκινα συνδικάτα» που κατέστρεψαν το Πέραμα προκάλεσαν την έκρηξη του βουλευτή του ΚΚΕ

Συνελήφθη στο Όσλο ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ, λίγο πριν κάτσει στο εδώλιο για υποθέσεις βιασμών

Κόσμος 02.02.2026
Η νέα σύλληψη αφορά κατηγορίες για επίθεση σε γυναίκα, απειλές με μαχαίρι και παραβίαση περιοριστικών όρων

«Γιατί σκότωσες το παιδί μου;»: Σπάραξε η μάνα της Δώρας από το Αγρίνιο

Ελλάδα 02.02.2026
Η γυναίκα έχει χάσει έναν γιο το 2010 σε τροχαίο δυστύχημα και η κόρη της δολοφονήθηκε - Τραγική ειρωνεία σήμερα που ξεκίνησε η δίκη ήταν τα γενέθλια της άτυχης Δώρας

Eurostat: Σχεδόν 1 στους 5 δεν έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι ‑ «Πρωτιά» για Ελλάδα και Βουλγαρία

Κόσμος 02.02.2026
Το 9,2% του πληθυσμού της ΕΕ δυσκολεύεται να κρατήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό

Επίθεση Τραμπ στα Grammys: Ο Επστάιν, η Γροιλανδία και το σχόλιο που τον εξόργισε

Κόσμος 02.02.2026
Ο αμερικανός πρόεδρος απειλεί με μήνυση τον Τρέβορ Νόα για αναφορά στην υπόθεση Έπσταϊν στα Grammy

Υπερχείλισε ο Πηνειός έξω από τη Λάρισα: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις ‑ Βίντεο

Ελλάδα 02.02.2026
Οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της Θεσσαλίας

Ιράν: Συνελήφθη ο σεναριογράφος του πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» ‑ Έχει προταθεί για Όσκαρ

Κόσμος 02.02.2026
Ο Μεχντί Μαχμουντιάν, σεναριογράφος του υποψήφιου για Όσκαρ πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» («It Was Just an Accident»), συνελήφθη στο Ιράν

Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ ‑ Ο Δήμος που το χορηγεί

Οικονομία 02.02.2026
Η «απάντηση» του δήμου Θέρμου στην υπογεννητικότητα - Αναλυτικά τα ποσά ανά παιδί

Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα ‑ Η ημερομηνία που θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Οικονομία 02.02.2026
Για το 2026 το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί σε έξι διμηνιαίες δόσεις - Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Ο Ρουβίκωνας παράδεχεται ότι τα έσπασε σε λάθος εταιρεία: «Θα αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές»

Ελλάδα 02.02.2026
Απάντηση του Ρουβίκωνα για την πρωινή λάθος επιδρομή σε εταιρία νομίζοντας πως είναι τα γραφεία της «Βιολάντα» - «Εμείς τις ευθύνες μας τις αναλαμβάνουμε»

Νέα μεγάλη απάτη με SMS δήθεν από τα «ΕΛΤΑ» ‑ Τι αναφέρει

Ελλάδα 02.02.2026
Οι επιτήδειοι παραμονεύουν

Η Μόσχα πιέζει τον Τραμπ: Θέλει το κομμάτι του Ντονέτσκ που έχουν ακόμα οι Ουκρανοί για να τελειώσει τον πόλεμο

Κόσμος 02.02.2026
Οι προτάσεις που έχουν ρίξει στο τραπέζι ΗΠΑ και Ουκρανία δεν «ψήνουν» τη Μόσχα