E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιον κατεβάζει για δήμαρχο Αθήνας ο Τσίπρας

«Δεν ξέρει να χάνει» αυτό το πρόσωπο λέει ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 12/11/2018 | 20:46

Ποιον κατεβάζει για δήμαρχο Αθήνας ο Τσίπρας

Πολλά είναι τα σενάρια και οι εκτιμήσεις για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας που θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά από όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο Τσίπρας σε παρασκηνιακούς διαλόγους.   

Πριν μερικές μέρες, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα στούντιο του Alpha για συνέντευξη και εκεί φέρεται να είχε συνομιλίες με πρόσωπα του σταθμού.   Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότης ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει πρόσωπο – έκπληξη «που δεν ξέρει να χάνει». 

Ο υποψήφιος έχει βρεθεί, αλλά το όνομα θα ανακοινωθεί μέσα στον Νοέμβριο και δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες. Πλέον όλοι αναρωτιούνται ποια είναι η επιλογή του Τσίπρα που «δεν ξέρει να χάνει». Πηγές που επικαλείται την Δευτέρα το Ποντίκι αναφέρουν ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόσωπο από το χώρο του αθλητισμού.   

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα ποιος παράγοντας ή σύλλογος είναι ταυτισμένος με την Αθήνα και «δεν ξέρει να χάνει», η εφημερίδα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για παράγοντα του Παναθηναϊκού, και μάλιστα του μπασκετικού. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας πρόκειται για πρόσωπο από τον ευρύτερο αθλητικό χώρο που τυγχάνει ευρείας αποδοχής.   

Πάντως το protothema.gr αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με παράγοντα που συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες και κάνει λόγο για κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν απογοητευτικά αποτελέσματα για τα ονόματα στις λίστες. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα πως υπήρξε και μία ομάδα μέσα στην κυβέρνηση, κοντά στον Αλέξη Τσίπρα που έφτασε να προτείνει ως διέξοδο την υποστήριξη του Κώστα Μπακογιάννη.   

Συνεργάτης του πρωθυπουργού, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη πολλών στελεχών, μεταξύ αυτών και υπουργών, εξέφρασε την άποψη ότι με τον τρόπο αυτό θα υπήρχαν πολλαπλά οφέλη. Από τη μία θα αιφνιδίαζαν την αξιωματική αντιπολίτευση, στριμώχνοντας ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την άλλη θα αποδείκνυαν εμπράκτως τη «διάθεσή μας να μην κινηθούμε μικροκομματικά, αλλά υπερκομματικά». «Εξάλλου και ο ίδιος ο Μπακογιάννης ως υπερκομματική επιλογή πλασάρεται», μας λέει το ίδιο στέλεχος. Τέλος, ως κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα γλίτωνε την ηχηρή έλλειψη μιας ανταγωνιστικής υποψηφιότητας που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δήμο ή τουλάχιστον να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.   

Μέσα στα ονόματα πυ «έπαιξαν» αλλά τελικά φαίνεται να απορρίφθηκαν είναι αυτό του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., επιλογή που υποστήριξε και ο Πάνος Σκουρλέτης. Επίσης ακούστηκε έντονα το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει   Κατά τις ίδιες πληροφορίες προτάθηκε και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης μιας και εντός ΣΥΡΙΖΑ μέτρησαν θετικά την καταγωγή του, καθώς είναι γιος του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστεράς.   

Το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου φαβορί κατά πολλούς, άργησε να πέσει στο τραπέζι. Πέρα από την ηλικία του, καθώς είναι μόλις 35 ετών, ο υφυπουργός Εργασίας έχει δύο πλεονεκτήματα. Είναι παιδί του Μαξίμου και επιλογή του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ενώ ενώνει Μαξίμου και Κουμουνδούρου, μια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις του κομματικού μηχανισμού. Στις συσκέψεις που έχουν γίνει όλοι συμφώνησαν ότι μπορεί να χτιστεί ως το αυτοδημιούργητο νέο παιδί που δεν έχει πλάτες, ενώ δεν φοβάται να τα βάλει με την οικογενειοκρατία και το κατεστημένο. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις, όμως, ήταν αποθαρρυντικές, καθώς έδειξαν ότι πρόκειται για ένα κυβερνητικό στέλεχος που παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό, αναφέρει το proothema.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Δεύτερη σορός εντοπίστηκε στο σπίτι που κάηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ανησυχία πως πρόκειται για το παιδί που ήταν αγνοούμενο

Ακτή Ελεφαντοστού ‑ Νορβηγία 1‑2: Ο Χάαλαντ σφραγίζει την πρόκριση και οι Βίκινγκς πάνε στους «16»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον σταρ της Σίτι να κάνει τη διαφορά, η Νορβηγία νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στη φάση των «16»

Θαύμα ζωής στα ερείπια της Βενεζουέλας: Παιδί 3 ετών ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 6 ημέρες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παγιδευμένο 6 ημέρες στα συντρίμμια ο μικρός βγήκε νικητής

Τραγωδία στη Λητή Θεσσαλονίκης: Νεκρός άνδρας, τραυματισμένη γυναίκα και αγνοούμενο ανήλικο παιδί στη μεγάλη πυρκαγιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αν και κατά το τελευταίο διάστημα η εικόνα της πυρκαγιάς παρουσιάζεται βελτιωμένη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

Ανθρωποκυνηγητό για τον «Μπατμαν του Μεξικό»: Δένει κλέφτες σε κολώνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι μεξικανικές αρχές αναζητούν έναν μυστηριώδη τιμωρό στην πολιτεία Χαλίσκο

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Μπερν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Βρετανός ηθοποιός του «Ιντιάνα Τζόουνς» και του «Χάρι Πότερ» πέθανε στα 82 του χρόνια

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκότωσε ιδιοκτήτη πιτσαρίας για μια δωρεάν... πίτσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δράστης φέρεται να ζήτησε από το θύμα μια πίτσα δωρεάν και, βλέποντας την άρνηση, αντέδρασε βγάζοντας ένα μαχαίρι. Τραυματίστηκε επίσης η αδελφή του πιτσαδόρου, η οποία επενέβη προσπαθώντας να σώσει τον αδελφό της.

Αγνοούμενο παιδί μετά τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη – Συναγερμός στις Αρχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εντατικές έρευνες για αγνοούμενο παιδί έπειτα από την πυρκαγιά στη Λητή του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

Πετράλωνα: Καρέ – καρέ η στιγμή της κατάρρευσης της πολυκατοικίας, δείτε εικόνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στις φωτογραφίες, φαίνεται το κτήριο να καταρρέει τη στιγμή που στη διπλανή οικοδομή μία πρέσα εκτελεί εργασίες

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τον αποκλεισμό τρανς αθλητριών από τα γυναικεία αθλήματα

Κόσμος Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε τις απαγορεύσεις συμμετοχής τρανσέξουαλ αθλητριών σε γυναικεία αθλήματα, ανοίγοντας τον δρόμο για εφαρμογή σε δεκάδες πολιτείες.

Κιλκίς: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της φωτιάς που καίει κοντά στα ελληνικά σύνορα

Ελλάδα Χτες
Πυροσβεστικές δυνάμεις ανοίγουν προληπτικά αντιπυρικές ζώνες κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ εκδόθηκε μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής Ακρίτας.

Αλβανία: Ταραχές κατά της επένδυσης του γαμπρού Τραμπ ‑ Πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών

Κόσμος Χτες
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κοινοβούλιο του Εγκλήματος», «35 χρόνια καταστροφής, διαφθοράς, κλοπής και μείωσης του πληθυσμού» και «Για το μέλλον της Αλβανίας, η αλβανική πολιτική πρέπει να ξεριζωθεί».