E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιον κατεβάζει για δήμαρχο Αθήνας ο Τσίπρας

«Δεν ξέρει να χάνει» αυτό το πρόσωπο λέει ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 12/11/2018 | 20:46

Ποιον κατεβάζει για δήμαρχο Αθήνας ο Τσίπρας

Πολλά είναι τα σενάρια και οι εκτιμήσεις για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας που θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά από όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο Τσίπρας σε παρασκηνιακούς διαλόγους.   

Πριν μερικές μέρες, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα στούντιο του Alpha για συνέντευξη και εκεί φέρεται να είχε συνομιλίες με πρόσωπα του σταθμού.   Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότης ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει πρόσωπο – έκπληξη «που δεν ξέρει να χάνει». 

Ο υποψήφιος έχει βρεθεί, αλλά το όνομα θα ανακοινωθεί μέσα στον Νοέμβριο και δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες. Πλέον όλοι αναρωτιούνται ποια είναι η επιλογή του Τσίπρα που «δεν ξέρει να χάνει». Πηγές που επικαλείται την Δευτέρα το Ποντίκι αναφέρουν ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόσωπο από το χώρο του αθλητισμού.   

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα ποιος παράγοντας ή σύλλογος είναι ταυτισμένος με την Αθήνα και «δεν ξέρει να χάνει», η εφημερίδα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για παράγοντα του Παναθηναϊκού, και μάλιστα του μπασκετικού. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας πρόκειται για πρόσωπο από τον ευρύτερο αθλητικό χώρο που τυγχάνει ευρείας αποδοχής.   

Πάντως το protothema.gr αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με παράγοντα που συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες και κάνει λόγο για κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν απογοητευτικά αποτελέσματα για τα ονόματα στις λίστες. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα πως υπήρξε και μία ομάδα μέσα στην κυβέρνηση, κοντά στον Αλέξη Τσίπρα που έφτασε να προτείνει ως διέξοδο την υποστήριξη του Κώστα Μπακογιάννη.   

Συνεργάτης του πρωθυπουργού, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη πολλών στελεχών, μεταξύ αυτών και υπουργών, εξέφρασε την άποψη ότι με τον τρόπο αυτό θα υπήρχαν πολλαπλά οφέλη. Από τη μία θα αιφνιδίαζαν την αξιωματική αντιπολίτευση, στριμώχνοντας ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την άλλη θα αποδείκνυαν εμπράκτως τη «διάθεσή μας να μην κινηθούμε μικροκομματικά, αλλά υπερκομματικά». «Εξάλλου και ο ίδιος ο Μπακογιάννης ως υπερκομματική επιλογή πλασάρεται», μας λέει το ίδιο στέλεχος. Τέλος, ως κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα γλίτωνε την ηχηρή έλλειψη μιας ανταγωνιστικής υποψηφιότητας που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δήμο ή τουλάχιστον να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.   

Μέσα στα ονόματα πυ «έπαιξαν» αλλά τελικά φαίνεται να απορρίφθηκαν είναι αυτό του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., επιλογή που υποστήριξε και ο Πάνος Σκουρλέτης. Επίσης ακούστηκε έντονα το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει   Κατά τις ίδιες πληροφορίες προτάθηκε και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης μιας και εντός ΣΥΡΙΖΑ μέτρησαν θετικά την καταγωγή του, καθώς είναι γιος του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστεράς.   

Το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου φαβορί κατά πολλούς, άργησε να πέσει στο τραπέζι. Πέρα από την ηλικία του, καθώς είναι μόλις 35 ετών, ο υφυπουργός Εργασίας έχει δύο πλεονεκτήματα. Είναι παιδί του Μαξίμου και επιλογή του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ενώ ενώνει Μαξίμου και Κουμουνδούρου, μια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις του κομματικού μηχανισμού. Στις συσκέψεις που έχουν γίνει όλοι συμφώνησαν ότι μπορεί να χτιστεί ως το αυτοδημιούργητο νέο παιδί που δεν έχει πλάτες, ενώ δεν φοβάται να τα βάλει με την οικογενειοκρατία και το κατεστημένο. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις, όμως, ήταν αποθαρρυντικές, καθώς έδειξαν ότι πρόκειται για ένα κυβερνητικό στέλεχος που παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό, αναφέρει το proothema.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο, σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εικόνες που προκαλούν σομ από τη βάρβαρη δολοφονία, που φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των τεσσάρων θυμάτων να δώσουν χρήματα για τη μεταφορά τους με το βαν

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την απόδραση φυλακισμένου στον Κορυδαλλό: Ο 48χρονος τρέχει και οι σωφρονιστικοί τον καταδιώκουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Φωτιά σε υπόγεια αποθήκη στο Κολωνάκι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα

Σοκ στο Λιβαδερό Σερβίων: Αγρια επίθεση αρκούδας που ισοπέδωσε μαντρί και κατασπάραξε 15 πρόβατα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε απόγνωση πατέρας και γιος που αντίκρισαν εικόνες καταστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα τους

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα για τους Hells Angels: 5.000 μέλη στην πόλη και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για την παγκόσμια συγκέντρωση περίπου 5.000 μελών των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου

Βόμβα Σαμαρά: Έτοιμο νέο κόμμα – Ποιους ψηφοφόρους βάζει στο στόχαστρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει λάβει την απόφαση για νέο κόμμα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών

«Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια»: Σκληρή ανακοίνωση των αρχαιολόγων για το Νιόκαστρο Πύλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι το Νιόκαστρο της Πύλου μετατράπηκε σε ιδιωτικό σκηνικό πολυτέλειας για λίγους εκλεκτούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

Ελλάδα Χτες
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας των δύο εν ενεργεία βουλευτών

Πήλιο: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε τρία χωριά ‑ Τι εντοπίστηκε

Ελλάδα Χτες
Η απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Μαΐου - Η ανακοίνωση του δήμου Νότιου Πηλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε νέους κλάδους ‑ Ποιους εργαζόμενους αφορά

Ελλάδα Χτες
Η νέα επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα καλύψει συνολικά 476.000 εργαζόμενους