E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταδικάστηκε ζευγάρι νεοναζί που βάφτισαν το παιδί τους Αδόλφο

Ανήκαν στην παράνομη ακροδεξιά οργάνωση National Action

Δημοσίευση 12/11/2018 | 20:13

Καταδικάστηκε ζευγάρι νεοναζί που βάφτισαν το παιδί τους Αδόλφο

Ένα ζευγάρι ακροδεξιών που έδωσαν στο παιδί τους το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ καταδικάστηκαν στη Βρετανία σήμερα καθώς κρίθηκαν ένοχοι στην κατηγορία ότι είναι μέλη της παράνομης ακροδεξιάς οργάνωσης National Action.

Ο Άνταμ Τόμας, 22 ετών, και η Κλόντια Πατατάς, 38 ετών, καταδικάστηκαν μαζί με τον 27χρονο Ντάνιελ Μπογκούνοβιτς ως μέλη της οργάνωσης, αφού ανήρτησαν μηνύματα όπου εξήραν τον Χίτλερ όπως επίσης φωτογραφίες όπου εμφανίζονται ως μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, ενώ έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άλλοι τρεις είχαν δηλώσει ένοχοι ότι είναι μέλη της National Action, η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από την κυβέρνηση, αφού μέλη της επιδοκίμασαν τη δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ από έναν ναζιστή το 2016.

«Αφού η National Action απαγορεύτηκε, άρχισε να δραστηριοποιείται υπογείως και άλλαξε το όνομά της αλλά δεν χάθηκε», δήλωσε ο Ντεμπ Ουόλς, από το γραφείο του εισαγγελέα. «Αυτά τα μέλη συνέχισαν να πιστεύουν σε μια ρατσιστική νεοναζιστική θεώρηση του κόσμου, επικοινωνούσαν με αποκρυπτογραφημένα μηνύματα και οργάνωναν συναντήσεις με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας της οργάνωσης».

Η National Action είναι η πρώτη ακροδεξιά οργάνωση που απαγορεύτηκε στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο του Μπέρμινγχαμ κατατέθηκε ότι το ζευγάρι έδωσε στο μωρό του το όνομα «Αδόλφος» σε μια επίδειξη θαυμασμού για τον ηγέτη του Γ΄ Ράιχ.

Η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου οι δύο γονείς ποζάρουν κρατώντας το μωρό τους και μια σημαία με τη σβάστικα. Ο Τόμας πόζαρε επίσης φορώντας το λευκό ένδυμα της Κου Κλουξ Κλαν μαζί με τον γιο του και ένα τόξο.

Ο διοικητής της αστυνομίας Ματ Ουόρντ κατέθεσε από την πλευρά του ότι η ομάδα είχε συγκεντρώσει όπλα και αναζητούσε τρόπους να κατασκευάσει εκρηκτικά.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν ήταν απλά ρατσιστές φαντασιόπληκτοι. Γνωρίζουμε ότι ήταν μια επικίνδυνη, καλά δομημένη οργάνωση», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Στόχος τους ήταν να διασπείρουν τη νεοναζιστική ιδεολογία προκαλώντας έναν φυλετικό πόλεμο στη Βρετανία και πέρασαν χρόνια αποκτώντας τις δεξιότητες για να το κάνουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί