E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταλμα σύλληψης για τον Νίκολα Γκρούεφσκι

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών

Δημοσίευση 12/11/2018 | 19:26

Ένταλμα σύλληψης για τον Νίκολα Γκρούεφσκι

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, μετά από σχετικό αίτημα δικαστηρίου των Σκοπίων, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών, που του επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα.

Το δικαστήριο των Σκοπίων απέρριψε, την Παρασκευή, το αίτημα του Ν. Γκρούεφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί και έτσι αυτός είχε την υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για την έκτιση της ποινής του.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν έχει παρουσιαστεί στις φυλακές, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μέχρι στιγμής θεωρείται άγνωστο που βρίσκεται ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών , για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης αυτής για την οποία καταδικάστηκε, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο Ν. Γκρούεφσκι όλο το προηγούμενο διάστημα απέρριπτε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυριζόταν, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την περίοδο 2006-2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!