E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών από τον ΕΦΕΤ

Λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε υδράργυρο

Δημοσίευση 12/11/2018 | 18:36

Ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση μη ασφαλών κατεψυγμένων ιχθυηρών προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου προχώρησαν σε δειγματοληψία για τον έλεγχο καδμίου, μολύβδου και υδραργύρου των κατεψυγμένων ιχθυηρών: "γλαύκος φέτα" και "ξιφίας σε φέτες".

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα στα ανωτέρω δείγματα, τα οποία και χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά και μη ασφαλή.

Πρόκειται για τα προϊόντα τα οποία πωλούνται με την εμπορική ονομασία:

"ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ, Prionace Glauga, FAO 41, ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ", με αριθμό παρτίδας 586255181 και ημερομηνία λήξης 10/09/19, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, επί του 2ου χλμ. Εθν. Πέλεκα – Αλεπού, ΔΕΗ, στην ΚΕΡΚΥΡΑ και από το υποκατάστημα στο 1ο χλμ. της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων – Πεδινής, στα Ιωάννινα.

"ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ, FAO 71, SEA WORLD", με αριθμό παρτίδας 180416 και ημερομηνία λήξης 30/05/19, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία SEA WORLD AEBE επί του 3ου χλμ. Καρδίτσας – Τρικάλων και την επιχείρηση ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ, με τη διακριτική ονομασία "ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", στην οδό Π. Μελά 15, στα Ιωάννινα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας

«Μαϊμού γιατρός» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τι κατάφερε να κάνει πριν τον αντιληφθούν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Αγνωστος Ρομά φορώντας ιατρική ενδυμασία εισέβαλε σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και αφαίρεσε χρήματα, κινητά και τραπεζικές κάρτες από ασθενείς και συνοδούς.

Αίγιο: «Τους αγαπούσα πολύ, είμαι αθώος» – Τα νέα στοιχεία που «δένουν» τον 65χρονο για το διπλό φονικό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα πιθανά κίνητρα του δράστη