E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών από τον ΕΦΕΤ

Λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε υδράργυρο

Δημοσίευση 12/11/2018 | 18:36

Ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση μη ασφαλών κατεψυγμένων ιχθυηρών προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου προχώρησαν σε δειγματοληψία για τον έλεγχο καδμίου, μολύβδου και υδραργύρου των κατεψυγμένων ιχθυηρών: "γλαύκος φέτα" και "ξιφίας σε φέτες".

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα στα ανωτέρω δείγματα, τα οποία και χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά και μη ασφαλή.

Πρόκειται για τα προϊόντα τα οποία πωλούνται με την εμπορική ονομασία:

"ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ, Prionace Glauga, FAO 41, ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ", με αριθμό παρτίδας 586255181 και ημερομηνία λήξης 10/09/19, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, επί του 2ου χλμ. Εθν. Πέλεκα – Αλεπού, ΔΕΗ, στην ΚΕΡΚΥΡΑ και από το υποκατάστημα στο 1ο χλμ. της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων – Πεδινής, στα Ιωάννινα.

"ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ, FAO 71, SEA WORLD", με αριθμό παρτίδας 180416 και ημερομηνία λήξης 30/05/19, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία SEA WORLD AEBE επί του 3ου χλμ. Καρδίτσας – Τρικάλων και την επιχείρηση ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ, με τη διακριτική ονομασία "ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", στην οδό Π. Μελά 15, στα Ιωάννινα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ μέσω εφορίας και νέο κυνηγητό για τους ανυπότακτους

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς θα βεβαιώνονται πλέον τα πρόστιμα για όσους αποφεύγουν την κατάταξη

Ηλεκτρικά πατίνια: Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας – Σύλληψη οδηγού που έτρεχε με 72χλμ/ώρα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
397 έλεγχοι το προηγούμενου τριήμερο - 158 οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Αλεξανδρούπολη: Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο θάνατός του δεν προήλθε από τραύματα της ανατροπής από την «γουρούνα»

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Βίντεο: Το πρώτο ρομπότ Βουδιστής μοναχός στη Νότια Κορέα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Επιστήμη και θρησκεία γίνονται ένα

Χανταϊός: Αναζητείται ακόμη ο «ασθενής μηδέν»

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς ο ιός κυκλοφορούσε για εβδομάδες στο πλοίο

«Δεν είναι δεμένο σωστά»: Τραγικός θάνατος για 16χρονη στην Κίνα, δεν την έδεσαν σωστά σε zip line πάνω από καταρράκτη

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Η άτυχη νεαρή χτύπησε σε βράχους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της

Ανείπωτη τραγωδία με 32χρονη μητέρα: Πέθανε από ανεύρισμα πέντε μήνες μετά την γέννηση της κόρης της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε, μόλις, ολοκληρώσει την προπόνησή της στο γυμναστήριο όταν συνέβη το τραγικό συμβάν

Χαλκιδική: Έκλεψαν ξαπλώστρες από beach bar με φορτηγό ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διάρρηξη σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με τους δράστες να αποχωρούν φορτωμένοι με ξαπλώστρες και εξοπλισμό.

Μπόνι Τάιλερ: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία ‑ Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Κόσμος Χτες
Η τραγουδίστρια διαθέτει σπίτι στην Πορτογαλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980