E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δείτε πότε ξεκινούν τα πρώτα δρομολόγια

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2018 | 20:30

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δείτε πότε ξεκινούν τα πρώτα δρομολόγια

«Στο τέλος του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό που θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, χαιρετίζοντας ημερίδα στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Το Μετρό στην Πόλη μας».

Ο κ. Μυλόπουλος παραπέμποντας και στις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη υπογράμμισε ότι «είμαστε πια σε ένα σημείο, σε μία κατάσταση μεγαλύτερης ασφάλειας να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε να παραδώσουμε το σύνολο της γραμμής».

«Άρα», εξήγησε, «του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δοκιμαστικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη στο μήκος ολόκληρης της γραμμής και στο τέλος του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα μετρό που θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό».

Ευχαριστώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης που «αφειδώς και με μεγάλη προσπάθεια αγκάλιασε τη δουλειά αυτή που έχει και ένα συμβολισμό» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επισήμανε:«Το Μετρό μπορεί αυτή τη στιγμή να σχεδιάζει τη νέα γραμμή και ανατολικά και δυτικά, αλλά το Μετρό δεν ξεχνά ότι υπάρχει και η Τούμπα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μια πολύ ζωντανή και μεγάλη κοινότητα, στην οποία χτυπάει η καρδιά της Θεσσαλονίκης και επομένως οι επόμενες, μελλοντικές μας επεκτάσεις οπωσδήποτε θα έχουν Μετρό και στην Τούμπα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο 25χρονος πολίστας Στάθης Λαλιάς – Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.