E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλία: Συνελήφθη μια γυναίκα για τις βελόνες μέσα στις φράουλες

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 50χρονη βρέθηκε μετά από «ευρύτατες και περίπλοκες έρευνες»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2018 | 17:49

Αυστραλία: Συνελήφθη μια γυναίκα για τις βελόνες μέσα στις φράουλες

Μια 50χρονη συνελήφθη στην Αυστραλία στο πλαίσιο των «ευρύτατων και περίπλοκων» ερευνών που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με τις φράουλες μέσα στις οποίες είχαν βάλει βελόνες ραψίματος, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές.

Σάλος είχε προκληθεί για εβδομάδες στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο μετά τον εντοπισμό βελόνων που είχαν τοποθετηθεί σε κάποιες παρτίδες του φρούτου. Η ενέργεια αυτή έφερε σε απόγνωση τους παραγωγούς, καθώς είχε προκληθεί πανικός στους καταναλωτές, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε ξεσπάσει επιδημία από φάρσες.

Περισσότερα από 100 κρούσματα με φράουλες που είχαν βελόνες καταγράφηκαν μετά τον εντοπισμό του πρώτου, όταν ένας άνδρας που κατανάλωσε φράουλες νοσηλεύτηκε έπειτα από πόνους στο στομάχι. Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στη Νέα Ζηλανδία.

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 50χρονη συνελήφθη σήμερα έπειτα από «ευρύτατες και περίπλοκες έρευνες».

Η αστυνομικές αρχές του Κουίνσλαντ, πολιτείας στη βορειοανατολική Αυστραλία, «συντόνισαν μια εθνική έρευνα, στην οποία μετείχαν οι κυβερνήσεις πολλών πολιτειών, δικαστικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών», όπως αναφέρουν οι ίδιες σε ανακοίνωσή τους.

Απόψε αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στη γυναίκα που συνελήφθη και τη Δευτέρα να παρουσιαστεί σε δικαστή.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας αυτής στην υπόθεση με τις φράουλες ή σχετικά με την όποια εμπλοκή της.

Η υπόθεση αυτή είχε αναγκάσει τα σουπερμάρκετ να αποσύρουν τις φράουλες από τα ράφια τους και τους καλλιεργητές να καταστρέψουν μεγάλα αποθέματα παραγωγής που δεν είχαν πουλήσει.

Επίσης μετά την υπόθεση αυτή οι αρχές σκλήρυναν την νομοθεσία αυξάνοντας σε 15 χρόνια την ποινή κάθειρξης που μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον που κρίνεται ένοχος για δηλητηρίαση τροφίμων.

«Δεν γελάμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν μπορούμε να το δεχτούμε καθόλου σε αυτήν τη χώρα», είχε προσθέσει, χαρακτηρίζοντας «δειλό» και «σκουλήκι» όποιον το έκανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν αύριο (12/01) τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Κορωπί: Συνελήφθη 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες – Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός

Ελλάδα Χτες
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας

Ιταλία: Φύλακας πέθανε σε εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών μέσα στο ψύχος

Κόσμος Χτες
Εκείνη τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε μέχρι τους -12 βαθμούς Κελσίου

«Ναι» Μητσοτάκη για δύο συναντήσεις με αγρότες την Τρίτη «σε ένδειξη καλής θέλησης»

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 άτομα η κάθε μία για τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Τρεις συλλήψεις για ελιγμούς και κόντρες στην Αττική ‑ Ανέβασαν προκλητικό βίντεο στα social media

Ελλάδα Χτες
Οι οδηγοί είχαν αναδιπλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να μην εντοπιστούν από την αστυνομία

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος Χτες
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Φοινικούντα: Ο ανιψιός του δoλoφovημένoυ φέρεται να έκανε ύποπτες ερωτήσεις στην ΑΙ

Ελλάδα Χτες
Οι αναζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν μία μέρα πριν τη διπλή δολοφονία

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος Χτες
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας»

Πολιτική Χτες
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών

ΑΑΔΕ: Έξι νέα ψηφιακά «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής το 2026

Οικονομία Χτες
Στόχος 72.800 έλεγχοι και πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ με Τεχνητή Νοημοσύνη, real-time παρακολούθηση και προληπτικό risk analysis