E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλία: Συνελήφθη μια γυναίκα για τις βελόνες μέσα στις φράουλες

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 50χρονη βρέθηκε μετά από «ευρύτατες και περίπλοκες έρευνες»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2018 | 17:49

Αυστραλία: Συνελήφθη μια γυναίκα για τις βελόνες μέσα στις φράουλες

Μια 50χρονη συνελήφθη στην Αυστραλία στο πλαίσιο των «ευρύτατων και περίπλοκων» ερευνών που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με τις φράουλες μέσα στις οποίες είχαν βάλει βελόνες ραψίματος, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές.

Σάλος είχε προκληθεί για εβδομάδες στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο μετά τον εντοπισμό βελόνων που είχαν τοποθετηθεί σε κάποιες παρτίδες του φρούτου. Η ενέργεια αυτή έφερε σε απόγνωση τους παραγωγούς, καθώς είχε προκληθεί πανικός στους καταναλωτές, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε ξεσπάσει επιδημία από φάρσες.

Περισσότερα από 100 κρούσματα με φράουλες που είχαν βελόνες καταγράφηκαν μετά τον εντοπισμό του πρώτου, όταν ένας άνδρας που κατανάλωσε φράουλες νοσηλεύτηκε έπειτα από πόνους στο στομάχι. Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στη Νέα Ζηλανδία.

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 50χρονη συνελήφθη σήμερα έπειτα από «ευρύτατες και περίπλοκες έρευνες».

Η αστυνομικές αρχές του Κουίνσλαντ, πολιτείας στη βορειοανατολική Αυστραλία, «συντόνισαν μια εθνική έρευνα, στην οποία μετείχαν οι κυβερνήσεις πολλών πολιτειών, δικαστικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών», όπως αναφέρουν οι ίδιες σε ανακοίνωσή τους.

Απόψε αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στη γυναίκα που συνελήφθη και τη Δευτέρα να παρουσιαστεί σε δικαστή.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας αυτής στην υπόθεση με τις φράουλες ή σχετικά με την όποια εμπλοκή της.

Η υπόθεση αυτή είχε αναγκάσει τα σουπερμάρκετ να αποσύρουν τις φράουλες από τα ράφια τους και τους καλλιεργητές να καταστρέψουν μεγάλα αποθέματα παραγωγής που δεν είχαν πουλήσει.

Επίσης μετά την υπόθεση αυτή οι αρχές σκλήρυναν την νομοθεσία αυξάνοντας σε 15 χρόνια την ποινή κάθειρξης που μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον που κρίνεται ένοχος για δηλητηρίαση τροφίμων.

«Δεν γελάμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν μπορούμε να το δεχτούμε καθόλου σε αυτήν τη χώρα», είχε προσθέσει, χαρακτηρίζοντας «δειλό» και «σκουλήκι» όποιον το έκανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα 02.01.2026
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος 02.01.2026
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα 02.01.2026
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα 02.01.2026
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν