E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλία: Συνελήφθη μια γυναίκα για τις βελόνες μέσα στις φράουλες

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 50χρονη βρέθηκε μετά από «ευρύτατες και περίπλοκες έρευνες»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2018 | 17:49

Αυστραλία: Συνελήφθη μια γυναίκα για τις βελόνες μέσα στις φράουλες

Μια 50χρονη συνελήφθη στην Αυστραλία στο πλαίσιο των «ευρύτατων και περίπλοκων» ερευνών που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με τις φράουλες μέσα στις οποίες είχαν βάλει βελόνες ραψίματος, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές.

Σάλος είχε προκληθεί για εβδομάδες στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο μετά τον εντοπισμό βελόνων που είχαν τοποθετηθεί σε κάποιες παρτίδες του φρούτου. Η ενέργεια αυτή έφερε σε απόγνωση τους παραγωγούς, καθώς είχε προκληθεί πανικός στους καταναλωτές, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε ξεσπάσει επιδημία από φάρσες.

Περισσότερα από 100 κρούσματα με φράουλες που είχαν βελόνες καταγράφηκαν μετά τον εντοπισμό του πρώτου, όταν ένας άνδρας που κατανάλωσε φράουλες νοσηλεύτηκε έπειτα από πόνους στο στομάχι. Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στη Νέα Ζηλανδία.

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 50χρονη συνελήφθη σήμερα έπειτα από «ευρύτατες και περίπλοκες έρευνες».

Η αστυνομικές αρχές του Κουίνσλαντ, πολιτείας στη βορειοανατολική Αυστραλία, «συντόνισαν μια εθνική έρευνα, στην οποία μετείχαν οι κυβερνήσεις πολλών πολιτειών, δικαστικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών», όπως αναφέρουν οι ίδιες σε ανακοίνωσή τους.

Απόψε αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στη γυναίκα που συνελήφθη και τη Δευτέρα να παρουσιαστεί σε δικαστή.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας αυτής στην υπόθεση με τις φράουλες ή σχετικά με την όποια εμπλοκή της.

Η υπόθεση αυτή είχε αναγκάσει τα σουπερμάρκετ να αποσύρουν τις φράουλες από τα ράφια τους και τους καλλιεργητές να καταστρέψουν μεγάλα αποθέματα παραγωγής που δεν είχαν πουλήσει.

Επίσης μετά την υπόθεση αυτή οι αρχές σκλήρυναν την νομοθεσία αυξάνοντας σε 15 χρόνια την ποινή κάθειρξης που μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον που κρίνεται ένοχος για δηλητηρίαση τροφίμων.

«Δεν γελάμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν μπορούμε να το δεχτούμε καθόλου σε αυτήν τη χώρα», είχε προσθέσει, χαρακτηρίζοντας «δειλό» και «σκουλήκι» όποιον το έκανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά τώρα στο θέατρο Μπάντμιντον – Χτύπησε το 112


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Ακούγονται ισχυρές εκρήξεις

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική 12.07.2026
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέληξε ένας από τους εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί στη μεγάλη φωτιά

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης από έκρηξη σε επιχείρηση ανταλλακτικών και συνεργείο βαρέων οχημάτων στη βιομηχανική ζώνη

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν γίνεται σειρά ‑ Πότε και πού κάνει πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Σε διεθνή συνδρομητική πλατφόρμα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο η σειρά για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μετά από 14 ημέρες γυρισμάτων σε Αλόννησο και Αττική