E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανονικά από σήμερα τα απευθείας δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

Η ΣΤΑΣΥ υποχώρησε μετά τις αντιδράσεις του επιβατικού κοινού.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/11/2018 | 12:57

Κανονικά από σήμερα τα απευθείας δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

H ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε την επαναφορά από σήμερα των δρομολογίων της γραμμής 3 του μετρό στο παλαιό καθεστώς.

Με τη διαβεβαίωση ότι κύριο μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών, η εταιρεία επιχειρεί να κρατήσει τα προσχήματα ως προς τη «διαμάχη» που προέκυψε με το υπουργείο Υποδομών, με αφορμή τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Από την 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν οι ΣΤΑΣΥ, για λόγους εξορθολογισμού των δρομολογίων του κορμού της γραμμής 3 του μετρό, διακόπτεται το ενιαίο δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Οι ΣΤΑΣΥ ήθελαν να περιορίσουν τυχόν καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κύριο δίκτυο της γραμμής 3, περιορίζοντας το συγκοινωνιακό έργο έως το αεροδρόμιο. Ετσι, από 1ης Νοεμβρίου οι επιβάτες μπορούσαν να κινηθούν από την «Αγία Μαρίνα» έως τη «Δουκ. Πλακεντίας», όπου έπρεπε να επιβιβαστούν σε άλλους συρμούς, από διαφορετικές αποβάθρες, για να συνεχίσουν τη διαδρομή έως το αεροδρόμιο. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από τους επιβάτες, οι οποίοι καλούνταν με τις αποσκευές τους να ανέβουν και να ξανακατέβουν από τη μία αποβάθρα στην άλλη. Η προσπάθεια όμως να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον κύριο κορμό των δρομολογίων, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε όσους μετακινούνται από και προς το «Αεροδρόμιο».

Η αναδιάρθρωση των δρομολογίων της γραμμής 3 και η διακοπή της ενιαίας διαδρομής μέχρι το αεροδρόμιο αποφασίστηκαν «για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και με στόχο των εξορθολογισμό των δρομολογίων», είχε τονίσει προ ημερών ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, ο οποίος υποστήριζε ότι θα οδηγήσει σε «πύκνωση της διέλευσης των συρμών στο κυρίως δίκτυο, χωρίς αυτό βέβαια να δημιουργεί προβλήματα στη μετακίνηση των επιβατών που θέλουν να πάνε στο αεροδρόμιο».

Την περασμένη Δευτέρα με εσωτερικό έγγραφο το υπουργείο Υποδομών, διά στόματος του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα, επέρριψε ευθύνες στις ΣΤΑΣΥ για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζητώντας την επαναφορά των δρομολογίων στο πρότερο καθεστώς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο παρεμβαίνει στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό των φορέων. Αντίστοιχο αλαλούμ είχε προκληθεί και πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε την έναρξη πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, χωρίς ωστόσο να συνυπολογίσει τον βαθμό (αν)ετοιμότητας του ΟΑΣΑ, γεγονός που οδήγησε σε τεράστια ταλαιπωρία των επιβατών.
Έντυπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος 18.02.2026
Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή

«Έξυπνες» κάμερες: Τα έξι σημεία που θα τοποθετηθούν ‑ Θα μπουν και σε λεωφορεία

Ελλάδα 18.02.2026
Το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες θα χρησιμοποιηθεί για τη βεβαίωση προστίμων κατά οδηγών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Πέταξαν πατίνι στον επόπτη ‑ Βίντεο

Κόσμος 18.02.2026
Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (15/2) σε αναμέτρηση για το τοπικό πρωτάθλημα της Μαλάτια στην Τουρκία, ανάμεσα στη Νταρεντεσπόρ και τη Χεκιμάν Μπελεντίγεσι

«Βιολάντα»: Προφυλάκιση ιδιοκτήτη μετά τη φονική έκρηξη με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Ελλάδα 18.02.2026
Μαραθώνια η κατάθεση του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» στον Ανακριτή - Διήρκησε πάνω από πέντε ώρες

Πάτρα: Οδηγός μπήκε ανάποδα με ΙΧ στο λιμάνι και τραυμάτισε Λιμενικό

Ελλάδα 18.02.2026
Ο 27χρονος οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε έλεγχο του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ, επιχείρησε να διαφύγει και παρέσυρε στέλεχός του, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

«Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε»: Απόστρατος αστυνομικός «σπάει» τη σιωπή του 32 χρόνια μετά

Κόσμος 18.02.2026
Ο απόστρατος αξιωματικός Νιλ Λόου, που συμμετείχε στην εξέταση της υπόθεσης θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana το 1994, κάνει λόγο για «πρόχειρη αστυνομική έρευνα», παρουσιάζοντας τα στοιχεία που υποδεικνύουν ανθρωποκτονία

Θλίψη στην Εύβοια: Νεκροί δύο άνδρες 39 και 21 ετών από ηλεκτροπληξία

Ελλάδα 18.02.2026
Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Εύβοιας από το θάνατο δύο ανδρών που χτυπήθηκαν από ρεύμα

Ιταλία: Γυναίκα περιγράφει τη στιγμή που χιονοστιβάδα έπληξε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος 18.02.2026
Σε βίντεο φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να κάθονται σε μια ουρά περιμένοντας το τελεφερίκ, όταν ξαφνικά τους χτύπησε η χιονοστιβάδα

Βανδάλισαν ιστορικό γλυπτό στη Ρώμη: Αγνωστοι έσπασαν τον χαυλιόδοντα του «Μικρού Ελέφαντα» ‑ Bίντεο

Κόσμος 18.02.2026
Ο αριστερός χαυλιόδοντας βρέθηκε σπασμένος και πεσμένος στη βάση του μνημείου στην καρδιά της Ρώμης, ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έργο του διάσημου Ιταλού γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι

«Ελληνοτουρκικός πόλεμος» για τον πατσά ‑ «Δεν θα μας τον πάρουν οι Έλληνες», λένε οι Τούρκοι ‑ Τι απαντά η ΑΙ

Κόσμος 18.02.2026
Στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών στο X, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που κατέφυγαν στην Τεχνητή Νοημοσύνης και συγκεκριμένα στο Grok προκειμένου να δουν ποιά πλευρά έχει δίκιο

Κακοκαιρία με πιθανή «γραμμή λαίλαπας» προβλέπει ο Καλλιάνος

Καιρός 18.02.2026
Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η πτώση πωλήσεων φέρνει απολύσεις ‑Ποια ιστορική εταιρεία περνά δύσκολα

Οικονομία 18.02.2026
Δύσκολες στιγμές για την εταιρεία