E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανονικά από σήμερα τα απευθείας δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

Η ΣΤΑΣΥ υποχώρησε μετά τις αντιδράσεις του επιβατικού κοινού.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/11/2018 | 12:57

Κανονικά από σήμερα τα απευθείας δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

H ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε την επαναφορά από σήμερα των δρομολογίων της γραμμής 3 του μετρό στο παλαιό καθεστώς.

Με τη διαβεβαίωση ότι κύριο μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών, η εταιρεία επιχειρεί να κρατήσει τα προσχήματα ως προς τη «διαμάχη» που προέκυψε με το υπουργείο Υποδομών, με αφορμή τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Από την 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν οι ΣΤΑΣΥ, για λόγους εξορθολογισμού των δρομολογίων του κορμού της γραμμής 3 του μετρό, διακόπτεται το ενιαίο δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Οι ΣΤΑΣΥ ήθελαν να περιορίσουν τυχόν καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κύριο δίκτυο της γραμμής 3, περιορίζοντας το συγκοινωνιακό έργο έως το αεροδρόμιο. Ετσι, από 1ης Νοεμβρίου οι επιβάτες μπορούσαν να κινηθούν από την «Αγία Μαρίνα» έως τη «Δουκ. Πλακεντίας», όπου έπρεπε να επιβιβαστούν σε άλλους συρμούς, από διαφορετικές αποβάθρες, για να συνεχίσουν τη διαδρομή έως το αεροδρόμιο. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από τους επιβάτες, οι οποίοι καλούνταν με τις αποσκευές τους να ανέβουν και να ξανακατέβουν από τη μία αποβάθρα στην άλλη. Η προσπάθεια όμως να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον κύριο κορμό των δρομολογίων, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε όσους μετακινούνται από και προς το «Αεροδρόμιο».

Η αναδιάρθρωση των δρομολογίων της γραμμής 3 και η διακοπή της ενιαίας διαδρομής μέχρι το αεροδρόμιο αποφασίστηκαν «για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και με στόχο των εξορθολογισμό των δρομολογίων», είχε τονίσει προ ημερών ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, ο οποίος υποστήριζε ότι θα οδηγήσει σε «πύκνωση της διέλευσης των συρμών στο κυρίως δίκτυο, χωρίς αυτό βέβαια να δημιουργεί προβλήματα στη μετακίνηση των επιβατών που θέλουν να πάνε στο αεροδρόμιο».

Την περασμένη Δευτέρα με εσωτερικό έγγραφο το υπουργείο Υποδομών, διά στόματος του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα, επέρριψε ευθύνες στις ΣΤΑΣΥ για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζητώντας την επαναφορά των δρομολογίων στο πρότερο καθεστώς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο παρεμβαίνει στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό των φορέων. Αντίστοιχο αλαλούμ είχε προκληθεί και πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε την έναρξη πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, χωρίς ωστόσο να συνυπολογίσει τον βαθμό (αν)ετοιμότητας του ΟΑΣΑ, γεγονός που οδήγησε σε τεράστια ταλαιπωρία των επιβατών.
Έντυπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Απολογήθηκε η αστυνομικός για θανατηφόρα έκθεση ‑ Τι υποστήριξε

Ελλάδα 14.11.2025
Πρόκειται για την αστυνομικό που πρότεινε στην κοπέλα να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της, αλλά αρνήθηκε

Πάνος Ρούτσι για την παρουσία του σε υπνοθεραπεύτρια: «Ο Ντένι δεν ήταν γραφτό να φύγει»

Ελλάδα 14.11.2025
Απάντηση σε όσα του καταλογίζουν για τη συμμετοχή του σε εκπομπή υπνοθεραπεύτριας έδωσε με ανάρτησή του ο Πάνος Ρούτσι

Σοβαρό ατύχημα στο Ηράκλειο: Το χέρι του καρφώθηκε σε κάγκελο περίφραξης

Ελλάδα 14.11.2025
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το τμήμα του σίδερου που παρέμενε καρφωμένο στο χέρι του

Εύα Καϊλή: «Με κρατούσαν στην απομόνωση, με απειλούσαν ότι θα δώσουν την κόρη μου στην πρόνοια»

Πολιτική 14.11.2025
ΟΙ δηλώσεις της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε πολιτική εκπομπή της Ιταλικής τηλεόρασης

Η μεγάλη απόδραση: Φώκια γλιτώνει από όρκες πηδώντας σε βάρκα φωτογράφου

Κόσμος 14.11.2025
Η φώκια κατάφερε να βγει από το νερό και να αναρριχηθεί σε μια πλατφόρμα στην πρύμνη της βάρ

«Δεν μου άρεσε η στάση του σώματός της και μπήκα να δω αν είναι καλά»: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της 49χρονης αρτοποιού

Ελλάδα 14.11.2025
Η γυναίκα έχασε την ζωή της όταν καθάριζε το ζυμωτήριο στο φούρνο που διατηρεί και το φουλάρι που φορούσε, πιάστηκε στο μηχάνημα

Κως: Νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αρχαιολογικό χώρο

Ελλάδα 14.11.2025
Ο νεαρός στην Κω εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε σημείο του αρχαιολογικού χώρου του Ιπποκράτη

«Μπλόκο» στη δημοσίευση αποσπασμάτων της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα: Τι προβλέπει η προσωρινή διαταγή

Πολιτική 14.11.2025
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 20 Απριλίου 2026

Εκτέλεσαν δημόσια την TikΤoker Μαριάμ Σισέ στο Μάλι

Κόσμος 14.11.2025
Eίχε λάβει πολλαπλές απειλές για τη ζωή της