E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανονικά από σήμερα τα απευθείας δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

Η ΣΤΑΣΥ υποχώρησε μετά τις αντιδράσεις του επιβατικού κοινού.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/11/2018 | 12:57

Κανονικά από σήμερα τα απευθείας δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

H ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε την επαναφορά από σήμερα των δρομολογίων της γραμμής 3 του μετρό στο παλαιό καθεστώς.

Με τη διαβεβαίωση ότι κύριο μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών, η εταιρεία επιχειρεί να κρατήσει τα προσχήματα ως προς τη «διαμάχη» που προέκυψε με το υπουργείο Υποδομών, με αφορμή τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Από την 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν οι ΣΤΑΣΥ, για λόγους εξορθολογισμού των δρομολογίων του κορμού της γραμμής 3 του μετρό, διακόπτεται το ενιαίο δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Οι ΣΤΑΣΥ ήθελαν να περιορίσουν τυχόν καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κύριο δίκτυο της γραμμής 3, περιορίζοντας το συγκοινωνιακό έργο έως το αεροδρόμιο. Ετσι, από 1ης Νοεμβρίου οι επιβάτες μπορούσαν να κινηθούν από την «Αγία Μαρίνα» έως τη «Δουκ. Πλακεντίας», όπου έπρεπε να επιβιβαστούν σε άλλους συρμούς, από διαφορετικές αποβάθρες, για να συνεχίσουν τη διαδρομή έως το αεροδρόμιο. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από τους επιβάτες, οι οποίοι καλούνταν με τις αποσκευές τους να ανέβουν και να ξανακατέβουν από τη μία αποβάθρα στην άλλη. Η προσπάθεια όμως να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον κύριο κορμό των δρομολογίων, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε όσους μετακινούνται από και προς το «Αεροδρόμιο».

Η αναδιάρθρωση των δρομολογίων της γραμμής 3 και η διακοπή της ενιαίας διαδρομής μέχρι το αεροδρόμιο αποφασίστηκαν «για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και με στόχο των εξορθολογισμό των δρομολογίων», είχε τονίσει προ ημερών ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, ο οποίος υποστήριζε ότι θα οδηγήσει σε «πύκνωση της διέλευσης των συρμών στο κυρίως δίκτυο, χωρίς αυτό βέβαια να δημιουργεί προβλήματα στη μετακίνηση των επιβατών που θέλουν να πάνε στο αεροδρόμιο».

Την περασμένη Δευτέρα με εσωτερικό έγγραφο το υπουργείο Υποδομών, διά στόματος του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα, επέρριψε ευθύνες στις ΣΤΑΣΥ για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζητώντας την επαναφορά των δρομολογίων στο πρότερο καθεστώς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο παρεμβαίνει στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό των φορέων. Αντίστοιχο αλαλούμ είχε προκληθεί και πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε την έναρξη πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, χωρίς ωστόσο να συνυπολογίσει τον βαθμό (αν)ετοιμότητας του ΟΑΣΑ, γεγονός που οδήγησε σε τεράστια ταλαιπωρία των επιβατών.
Έντυπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική 12.07.2026
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέληξε ένας από τους εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί στη μεγάλη φωτιά

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης από έκρηξη σε επιχείρηση ανταλλακτικών και συνεργείο βαρέων οχημάτων στη βιομηχανική ζώνη

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν γίνεται σειρά ‑ Πότε και πού κάνει πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Σε διεθνή συνδρομητική πλατφόρμα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο η σειρά για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μετά από 14 ημέρες γυρισμάτων σε Αλόννησο και Αττική