E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανονικά από σήμερα τα απευθείας δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

Η ΣΤΑΣΥ υποχώρησε μετά τις αντιδράσεις του επιβατικού κοινού.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/11/2018 | 12:57

Κανονικά από σήμερα τα απευθείας δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

H ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε την επαναφορά από σήμερα των δρομολογίων της γραμμής 3 του μετρό στο παλαιό καθεστώς.

Με τη διαβεβαίωση ότι κύριο μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών, η εταιρεία επιχειρεί να κρατήσει τα προσχήματα ως προς τη «διαμάχη» που προέκυψε με το υπουργείο Υποδομών, με αφορμή τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Από την 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν οι ΣΤΑΣΥ, για λόγους εξορθολογισμού των δρομολογίων του κορμού της γραμμής 3 του μετρό, διακόπτεται το ενιαίο δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Οι ΣΤΑΣΥ ήθελαν να περιορίσουν τυχόν καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κύριο δίκτυο της γραμμής 3, περιορίζοντας το συγκοινωνιακό έργο έως το αεροδρόμιο. Ετσι, από 1ης Νοεμβρίου οι επιβάτες μπορούσαν να κινηθούν από την «Αγία Μαρίνα» έως τη «Δουκ. Πλακεντίας», όπου έπρεπε να επιβιβαστούν σε άλλους συρμούς, από διαφορετικές αποβάθρες, για να συνεχίσουν τη διαδρομή έως το αεροδρόμιο. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από τους επιβάτες, οι οποίοι καλούνταν με τις αποσκευές τους να ανέβουν και να ξανακατέβουν από τη μία αποβάθρα στην άλλη. Η προσπάθεια όμως να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον κύριο κορμό των δρομολογίων, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε όσους μετακινούνται από και προς το «Αεροδρόμιο».

Η αναδιάρθρωση των δρομολογίων της γραμμής 3 και η διακοπή της ενιαίας διαδρομής μέχρι το αεροδρόμιο αποφασίστηκαν «για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και με στόχο των εξορθολογισμό των δρομολογίων», είχε τονίσει προ ημερών ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, ο οποίος υποστήριζε ότι θα οδηγήσει σε «πύκνωση της διέλευσης των συρμών στο κυρίως δίκτυο, χωρίς αυτό βέβαια να δημιουργεί προβλήματα στη μετακίνηση των επιβατών που θέλουν να πάνε στο αεροδρόμιο».

Την περασμένη Δευτέρα με εσωτερικό έγγραφο το υπουργείο Υποδομών, διά στόματος του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα, επέρριψε ευθύνες στις ΣΤΑΣΥ για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζητώντας την επαναφορά των δρομολογίων στο πρότερο καθεστώς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο παρεμβαίνει στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό των φορέων. Αντίστοιχο αλαλούμ είχε προκληθεί και πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε την έναρξη πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, χωρίς ωστόσο να συνυπολογίσει τον βαθμό (αν)ετοιμότητας του ΟΑΣΑ, γεγονός που οδήγησε σε τεράστια ταλαιπωρία των επιβατών.
Έντυπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»