E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρομοκρατικό χτύπημα η επίθεση στη Μελβούρνη

Νεκρός ο δράστης

Δημοσίευση 9/11/2018 | 12:41

Τρομοκρατικό χτύπημα η επίθεση στη Μελβούρνη

Ως τρομοκρατικό χτύπημα αντιμετωπίζεται πλέον από τις αυστραλιανές Αρχές η επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε άνδρας εναντίον περαστικών σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης πριν από μερικές ώρες, σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας δύο άλλους.

Παρότι αρχικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βικτώριας είχε πει ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία, σε δεύτερη συνέντευξη Τύπου οι Αρχές έκαναν λόγο για ξεκάθαρη «τρομοκρατική επίθεση».

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, δείχνει να είναι τρομοκρατικό χτύπημα. Πιστεύουμε ότι έχουν ταυτοποιήσει τον δράση και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πρόκειται για άτομο γνωστό στην αστυνομία, κυρίως μέσω των συγγενών του που έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά καιρούς. Το όνομά του ήταν γνωστό τόσο στην Αστυνομία της Βικτώριας όσο και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταξίαρχος Γκράχαμ Άστον.

Όπως διευκρίνισε, άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη είναι γνωστά στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το όνομά τους έχει εμφανιστεί σε πολλές έρευνες. Και ο ίδιος όμως είχε ποινικό μητρώο, αφού είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για μικροκλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, που νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού είχε τραυματιστεί από πυρά αστυνομικών στο στήθος κατά την σύλληψή του, πέθανε πριν από λίγη ώρα, πρόσθεσε ο Άστον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βαρδούσια: Αργός και αγωνιώδης ο θάνατος των 4 ορειβατών

Ελλάδα 30.12.2025
Νέα στοιχεία για την τραγωδία, πώς τους καταπλάκωσε το χιόνι

Εισβολή και ξύλο στο ρινγκ: Επίθεση στον Kickboxer Γιάννη Τσουκαλά μετά το νοκ άουτ στη Σερβία

Κόσμος 30.12.2025
Νίκη του Έλληνα αθλητή με KO επί του Σέρβου αντιπάλου του

Πρωτοχρονιά με χιόνια: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός 30.12.2025
Οι προβλέψεις Κολυδά, Καλλιάνου και Λαγουβάρδου

Μητσοτάκης για αγρότες: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι στα μπλόκα – Θέλουν διάλογο και τους «τραμπουκίζουν»

Ελλάδα Χτες
«Αυτοί που φώναζαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στήριξαν τη μεταρρύθμιση στη Βουλή»

Ροδόπη: Αγρότες πέταξαν βαμβάκι και σανό στο γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ελλάδα Χτες
Κατά πληροφορίες, τόσο ο βουλευτής όσο και οι συνεργάτες του απουσίαζαν τη στιγμή της κινητοποίησης

Σέρρες: Αφαντος παραμένει ο διοικητής της πυροσβεστικής – «Δεν τον είδε κανείς»

Ελλάδα Χτες
Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα, με τις Αρχές να διατηρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Λαβρόφ: Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πλήξουν με 91 drones την κατοικία του Πούτιν – «Είναι ψέματα», λέει ο Ζελένσκι

Κόσμος Χτες
Η Ρωσία αναμένεται να αλλάξει στάση στις διαπραγματεύσεις μετά την καταγγελλόμενη επίθεση - Αρνείται τις κατηγορίες η Ουκρανία

Συνελήφθη παίκτης του Κολοσσού Ρόδου για υπόθεση ναρκωτικών

Ελλάδα Χτες
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία

Κρήτη, Πομπηία και Στόουνχεντζ: Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2025 που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε

Πολιτισμός Χτες
Ο λαβύρινθος 4.000 ετών και ο μύθος του Μινώταυρου – Νέα ευρήματα σε Πομπηία, Ισπανία και Γαλλία

Google: Το «δώρο» στους χρήστες του Gmail – Η σημαντική αλλαγή που έρχεται σύντομα

Tech + Science Χτες
Η Google λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους του Gmail να απαλλαγούν από τις… ντροπιαστικές διευθύνσεις.