E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτήλας: Η Αχτσιόγλου πέρασε από το αμπέχονο στο ταγέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια επίθεση

Δημοσίευση 8/11/2018 | 13:32

Φωτήλας: Η Αχτσιόγλου πέρασε από το αμπέχονο στο ταγέρ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν όσα είπε για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ο βουλευτής της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας.

Με αφορμή τα επιχειρήματα του κράτους κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους για τις περικοπές στις συντάξεις τους, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε στο ΣΚΑΪ: «Η κυρία Αχτσιόγλου που τότε που ήταν με το αμπέχονο και την υψωμένη γροθιά και προκαλούσε τον κόσμο να βγαίνει στο δρόμο για να μην λειτουργεί το κράτος σήμερα καταθέτει έφεση. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Το τι θα πεί, όμως, δεν είναι τυχαίο. Λέει ότι όλα αυτά που έγιναν με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Η κυρία Αχτσιόγλου πέρασε στο ψηλοτάκουνο και το ταγέρ από το αμπέχονο».

Η τελευταία αυτή αναφορά του Ιάσωνα Φωτήλα προκάλεσε την αντίδραση του παριστάμενου δημοσιογράφου της Αυγής, Ανδρέα Πετρόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ για σεξιστική επίθεση.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτήλας απάντησε ότι όσα είπε «είναι σημειολογικό. Είναι ο άνθρωπος που από το "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" πέρασε στο να επιχειρηματολογεί υπέρ των μνημονίων».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άθλια προσωπική επίθεση» προσθέτοντας ότι «εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση» ενώ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει μέτρα «αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η άθλια προσωπική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση. Επιπλέον, αναδεικνύει την πολιτική τους αφωνία σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού ολέθρου που έλαβε η παράταξή του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την αμηχανία που τους προκαλούν οι πολιτικές ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση.

Όταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο.

Η ανοχή του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε πρακτικές τέτοιου είδους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό και υποχρεούται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νετανιάχου: Ο Τραμπ βλέπει την πιθανότητα συμφωνίας με το Ιράν

Κόσμος 23.03.2026
Τι δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Fuel pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις ‑ Πώς θα γίνει η πληρωμή

Ελλάδα 23.03.2026
Η επιδότηση θα δοθεί σε ευρύ φάσμα δικαιούχων, στοχεύοντας στην ανακούφιση των εξόδων καυσίμων και μετακίνησης

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που το αεροπλάνο της Air Canada συγκρούεται με πυροσβεστικό όχημα

Κόσμος 23.03.2026
Οι πιλότοι του αεροσκάφους σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ 41 άτομα, ανάμεσά τους και δύο επιβαίνοντες στο πυροσβεστικό όχημα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Πέθανε η ηθοποιός Valerie Perrine

Κόσμος 23.03.2026
Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α` Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Lenny»

Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από δέντρο

Ελλάδα 23.03.2026
O άτυχος άνδρας είχε πάει να κόψει ξύλα με τη σύζυγό του

Μοχάμαντ‑Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ: Ποιος είναι ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν

Κόσμος 23.03.2026
Ο Γκαλιμπάφ υποδεικνύεται από ισραηλινά ΜΜΕ ως ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούν οι Αμερικανοί για τον τερματισμό του πολέμου – Ο ίδιος το αρνείται

Συνετρίβη C‑130 με 110 επιβαίνοντες

Κόσμος 23.03.2026
Στο Πουέρτο Λεγκουίζαμο, το Πουτουμάγιο, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη

Ψηφιακή κάρτα καυσίμων: Ποιοι είναι οι 3,1 εκατομμύρια δικαιούχοι

Ελλάδα 23.03.2026
Με την έκδοση ψηφιακής κάρτας, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεδιπλώνει έναν οδικό χάρτη στήριξης

Κόρινθος: Συνελήφθη καθηγητής για σeξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ελλάδα 23.03.2026
Χειροπέδες και στην υποδιευθύντρια

Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την 25η Μαρτίου; Τι ισχύει με τις μεγάλες αλυσίδες

Ελλάδα 23.03.2026
Ποιες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μένουν κλειστές

Ο μυστηριώδης άντρας του Ιράν που συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ – Οι άγριες διαθέσεις του κατά των ΗΠΑ

Κόσμος 23.03.2026
Ο Μοχάμεντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές και σκληροπυρηνικές προσωπικότητες του Ιράν