E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτήλας: Η Αχτσιόγλου πέρασε από το αμπέχονο στο ταγέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια επίθεση

Δημοσίευση 8/11/2018 | 13:32

Φωτήλας: Η Αχτσιόγλου πέρασε από το αμπέχονο στο ταγέρ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν όσα είπε για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ο βουλευτής της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας.

Με αφορμή τα επιχειρήματα του κράτους κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους για τις περικοπές στις συντάξεις τους, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε στο ΣΚΑΪ: «Η κυρία Αχτσιόγλου που τότε που ήταν με το αμπέχονο και την υψωμένη γροθιά και προκαλούσε τον κόσμο να βγαίνει στο δρόμο για να μην λειτουργεί το κράτος σήμερα καταθέτει έφεση. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Το τι θα πεί, όμως, δεν είναι τυχαίο. Λέει ότι όλα αυτά που έγιναν με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Η κυρία Αχτσιόγλου πέρασε στο ψηλοτάκουνο και το ταγέρ από το αμπέχονο».

Η τελευταία αυτή αναφορά του Ιάσωνα Φωτήλα προκάλεσε την αντίδραση του παριστάμενου δημοσιογράφου της Αυγής, Ανδρέα Πετρόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ για σεξιστική επίθεση.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτήλας απάντησε ότι όσα είπε «είναι σημειολογικό. Είναι ο άνθρωπος που από το "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" πέρασε στο να επιχειρηματολογεί υπέρ των μνημονίων».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άθλια προσωπική επίθεση» προσθέτοντας ότι «εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση» ενώ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει μέτρα «αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η άθλια προσωπική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση. Επιπλέον, αναδεικνύει την πολιτική τους αφωνία σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού ολέθρου που έλαβε η παράταξή του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την αμηχανία που τους προκαλούν οι πολιτικές ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση.

Όταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο.

Η ανοχή του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε πρακτικές τέτοιου είδους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό και υποχρεούται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός βρέθηκε δικαστής που επέβαλε βαρύτερη ποινή κάθειρξης στην πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Η 53χρονη Κιμ Κέον Χε είναι η σύζυγος του πρώην προέδρου της χώρας Γιουν Σουκ Γέολ

Παράσυρση 12χρονης από περιπολικό στη Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο οδηγός του υπηρεσιακού

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Ο Τραμπ ως «δάσκαλος χορού» για μαθητές στον Λευκό Οίκο είναι αυτό ακριβώς που περίμενες να δεις

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Ο πρόεδρος τον ΗΠΑ «χάρισε» ακόμα μία στιγμή του λεγόμενου «Trump dance»

Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε συμφωνία «μιας σελίδας» για τον τερματισμό του πολέμου

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν απαντήσεις επί σειρά σημαντικών θεμάτων εντός των προσεχών 48 ωρών

Φρίκη με το σαφάρι ανθρώπων στο Σαράγεβο: «Ήθελαν να σκοτώνουν όμορφες και εγκύους γυναίκες»

Κόσμος 06.05.2026
Ο αστικός μύθος για το σαφάρι ανθρώπων τελικά όχι απλά αποδεικνύεται πραγματικότητα αλλά έχει πάρει διαστάσεις πέρα από την πιο αρρωστημένη φαντασία

Πέθανε ο αθλητικογράφος Σταύρος Τσώχος

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Ο γνωστός αθλητικογράφος έφυγε από τη ζωή

Παγίδα θανάτου στις Βούτες Ηρακλείου: Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από εγκλωβισμό στο τρίκυκλό του

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι κατεβαίνουν στους δρόμους, τι θα γίνει με σχολεία και ΜΜΜ

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Τι ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε βάρος ανήλικων έξω από γήπεδο τοπικής ομάδας – Ταυτοποιήθηκε 17χρονος

Ελλάδα 06.05.2026
Ο 17χρονος μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τρεις 17χρονους και έναν 16χρονο έξω από το γήπεδο της Χαλκηδόνας

Τουρκική επίδειξη δύναμης με τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Yildirimhan ‑ Βίντεο

Κόσμος 06.05.2026
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος θα μπορεί επίσης να φέρει πυρηνικές κεφαλές

Ανδρος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού Σώματος αποφεύχθηκε μια ναυτική τραγωδία