E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτήλας: Η Αχτσιόγλου πέρασε από το αμπέχονο στο ταγέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια επίθεση

Δημοσίευση 8/11/2018 | 13:32

Φωτήλας: Η Αχτσιόγλου πέρασε από το αμπέχονο στο ταγέρ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν όσα είπε για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ο βουλευτής της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας.

Με αφορμή τα επιχειρήματα του κράτους κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους για τις περικοπές στις συντάξεις τους, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε στο ΣΚΑΪ: «Η κυρία Αχτσιόγλου που τότε που ήταν με το αμπέχονο και την υψωμένη γροθιά και προκαλούσε τον κόσμο να βγαίνει στο δρόμο για να μην λειτουργεί το κράτος σήμερα καταθέτει έφεση. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Το τι θα πεί, όμως, δεν είναι τυχαίο. Λέει ότι όλα αυτά που έγιναν με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Η κυρία Αχτσιόγλου πέρασε στο ψηλοτάκουνο και το ταγέρ από το αμπέχονο».

Η τελευταία αυτή αναφορά του Ιάσωνα Φωτήλα προκάλεσε την αντίδραση του παριστάμενου δημοσιογράφου της Αυγής, Ανδρέα Πετρόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ για σεξιστική επίθεση.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτήλας απάντησε ότι όσα είπε «είναι σημειολογικό. Είναι ο άνθρωπος που από το "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" πέρασε στο να επιχειρηματολογεί υπέρ των μνημονίων».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άθλια προσωπική επίθεση» προσθέτοντας ότι «εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση» ενώ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει μέτρα «αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η άθλια προσωπική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση. Επιπλέον, αναδεικνύει την πολιτική τους αφωνία σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού ολέθρου που έλαβε η παράταξή του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την αμηχανία που τους προκαλούν οι πολιτικές ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση.

Όταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο.

Η ανοχή του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε πρακτικές τέτοιου είδους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό και υποχρεούται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Ξάνθη: 17χρονη έπεσε από γέφυρα και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια της πτώσης

Αγιοι Ανάργυροι: «Είχα να καθαρίσω δυο μέρες, γι’ αυτό αντίκρισαν αυτές τις εικόνες» υποστήριξε η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε γίνει και στο παρελθόν ανώνυμη αναφορά για την οικογένεια, πριν από περίπου δύο χρόνια

H Starbucks απολύει εργαζόμενους στις ΗΠΑ και κάνει reset στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Μεταφέρει μέρος του προσωπικού στο Νάσβιλ λόγω των χαμηλότερων φόρων και μισθών

Η Μαρία Καρυστιανού στον Αρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα – «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
«Γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις