ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κριτήρια για της προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών

Και 3.000 μονίμων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

 
Δημοσίευση 8/11/2018 | 13:22
Τα κριτήρια για της προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών

Πλησιάζει η ώρα των οριστικών αποφάσεων για 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, αλλά και 3.000 μονίμων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και 1.200 στον χώρο της Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χθεσινή συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, ανοίγει ένα χώρο περίπου 10.000 θέσεων, που αντιστοιχεί στους κληρικούς οι οποίοι δεν θα θεωρούνται πια δημόσιοι υπάλληλοι και η μισθοδοσία τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ήδη έχουν προαναγγελθεί 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών (οι 4.500 στην Ειδική Αγωγή) μέσα στην επόμενη πενταετία, στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα λόγω των μεγάλων «κενών» που έχουν δημιουργηθεί στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και προσχολική εκπαίδευση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πρόσληψή τους θα γίνει όχι με γραπτό διαγωνισμό, αλλά μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου πίνακα στον οποίο θα κληθούν να ενταχθούν -κατόπιν αίτησής τους- δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Μέσω του πίνακα αυτού θα προσληφθούν τόσο οι μόνιμοι όσο και οι αναπληρωτές, με κριτήρια:

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ