E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Ελληνοαμερικανοί που θριάμβευσαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Ποιοι κατάφεραν να επανεκλεγούν και ποιοι είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι

Δημοσίευση 7/11/2018 | 18:12

Οι Ελληνοαμερικανοί που θριάμβευσαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Κερδισμένη κατά δύο μέλη του Κογκρέσου αναδεικνύεται στις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, που σημείωσε επιπρόσθετα κέρδη και σε τοπικό επίπεδο.

Επανεξελέγησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές: Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριδα με ποσοστό 58%), Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός της Φλόριδας με 58%), Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός του Μέριλαντ με 67%) και Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική της Νεβάδα με 67%).

Όπως έγραφαν τα ΜΜΕ του Νιου Χαμσάιρ πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην 1η περιφέρεια θα γραφόταν ιστορία ούτως ή άλλως, εκλέγοντας είτε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υποψήφιο, ή τον πρώτο αφροαμερικανό. Νικητής τελικά ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική Ελληνοαμερικανός συνιδιοκτήτης εστιατορίου Κρις Πάππας με 53,55%.

Επίσης, επικράτησε με 56% στην 6η Περιφέρεια της Φλόριντα ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος με ελληνικές ρίζες Μάικλ Βαλτζ (Michael Waltz). Αντίθετα απέτυχε να εισέλθει στη Γερουσία η ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου - Βούκμιρ (Leah Vukmir) στην πολιτεία Ουισκόνσιν, λαμβάνοντας 44,5%.

Μόλις 14% έλαβε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Πάππας στην περιφέρεια του Κουίνς, απέναντι στο νέο αστέρι της αριστεράς του Δημοκρατικού Κόμματος Αλεσάντρια Οκάζιο - Κορτέζ.

Επανεξελέγη ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ

Παρά τα 38 εκατομμύρια για αρνητική προεκλογική καμπάνια που έριξε ο δισεκατομμυριούχος ρεπουμπλικάνος Ρόμπερτ Χάγκιν, ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ επανεξελέγη με 53,5%.

Ηττήθηκε στο Στάτεν Άιλαντ - Μπρούκλιν ο υποστηριζόμενος από ομογενείς ρεπουμπλικάνος βουλευτής Νταν Ντόνοβαν.

Σε τοπικό επίπεδο, η πολιτειακή γερουσία της Νέας Υόρκης θα έχει πλέον τρεις Ελληνοαμερικανούς, ενώ μεγάλη πλειοψηφία έχουν κατακτήσει οι Δημοκρατικοί. Μετά το Μιχάλη Γιάνναρη, εξελέγησαν στην πολιτειακή Γερουσία o Άντριου Γουνάρδης στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, κι ο Τζέιμς Σκουφής στην 39η περιφέρεια.

Επανεξελέγησαν ακόμη, η δημοκρατική Αραβέλα Σιμωτά στην Αστόρια και η ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στο Μπρούκλιν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Ανδρο: Γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα

Ελλάδα 09.05.2025
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αγροτικό Ιατρείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

Ελλάδα 09.05.2025
«Έμαθε για την περιουσία της από την πρώην νύφη της», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς ένα ρατσιστικό σχόλιο μπορεί να συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια

Κόσμος 09.05.2025
Η τοπική κοινωνία του Ρότσεστερ στη Μινεσότα μοιάζει διχασμένη μπροστά σε μια ρατσιστική επίθεση με θύμα ένα πεντάχρονο αγόρι

Ο Αρης Μουγκοπέτρος πήρε εξιτήριο μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας

Ελλάδα 09.05.2025
Ο μουσικός τραυματίστηκε όταν έσκασε κροτίδα στα χέρια του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα του

ΕΕ και Ουκρανία ετοιμάζουν ειδικό δικαστήριο για τα ρωσικά εγκλήματα – «Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος»

Κόσμος 09.05.2025
Παράλληλα, εγκρίθηκε 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας

Καταδικάστηκε πρώην διοικητής νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας που είχε κακοποιήσει σeξουαλικά εργαζόμενη

Ελλάδα 09.05.2025
Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από την εργαζόμενη για τέλεση γενετήσιων πράξεων από τον κατηγορούμενο το 2021

Χαμός στα ΕΛΤΑ Καλαμάτας επειδή παραχώρησαν προτεραιότητα σε μια έγκυο ‑ Δείτε το βίντεο

Ελλάδα 09.05.2025
«Μπορεί να περιμένει, δεν την πιάσαν οι πόνοι» διαμαρτυρήθηκε μια άλλη γυναίκα που περίμενε στην ουρά

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα στο 80%

Κόσμος 09.05.2025
Στο 80% ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του στο Truth Social

Ντόναλντ Τραμπ: Απέλυσε τη βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου – Κατακραυγή από τους Δημοκρατικούς

Κόσμος 09.05.2025
Η Κάρλα Χέιντεν ήταν η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αφροαμερικανίδα που ανέλαβε τη θέση