E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετρητά τέλος με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Δείτε ποιες συναλλαγές αφορά

Δημοσίευση 7/11/2018 | 08:21

Μετρητά τέλος με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Τα μετρητά και οι συναλλαγές που γίνονται βρίσκονται στο στόχαστρο και το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νέο περιορισμό στις αγορές με ρευστό χρήμα.

Τα μετρητά έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, όμως πολλοί καταναλωτές προτιμούν το ρευστό ειδικά σε περιπτώσεις συναλλαγών όπου λόγω του υψηλού ΦΠΑ μπορούν να γλιτώσουν μεγάλα ποσά.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να μειώσει το ποσό των καθημερινών συναλλαγών που επιτρέπεται να γίνεται με μετρητά από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι η μείωση του ορίου στα 300 ευρώ ή στα 400 ευρώ με επικρατέστερο το πρώτο σενάριο.

Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος που θα ισχύσει το νέο μέτρο, ωστόσο όλα δείχνουν ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ταυτόχρονα στην επέκταση της υποχρέωσης εγκατάστασης POS σε δεκάδες επαγγέλματα προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση θα εκδοθεί σύντομα και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες.

Στις συζητήσεις που διενεργούνται στο υπουργείο Οικονομικών αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μέτρο πρέπει να επεκταθεί στα ταξί και στα περίπτερα μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι γιατροί, μεσίτες ακινήτων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ξενοδοχεία, υδραυλικοί, εταιρείες πώλησης ή ενοικίασης ακινήτων είναι ορισμένοι από τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν διορία 50 ημερών για να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό λογαριασμό. Συνολικά 143 κλάδοι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με POS και ηλεκτρονικό χρήμα, θα πρέπει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2018 να δηλώσουν τον τραπεζικό επαγγελματικό τους λογαριασμός

Αν δεν συμμορφωθούν τους περιμένει πρόστιμο 1.000 ευρώ ενώ όσοι τον δηλώσουν εκπρόθεσμα θα πληρώσουν 100 ευρώ. Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας η ΑΑΔΕ με όπλο το έντυπο Ε3 που υπέβαλαν φέτος οι φορολογούμενοι σχεδιάζει να προχωρήσει σε διασταυρώσεις για να εντοπίσει όσους δεν εφαρμόσουν το μέτρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος Χτες
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left Χτες
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.