E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βγήκε το πόρισμα για το ΟΑΚΑ: Συνηθισμένη η ταλάντωση των κερκίδων

Την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA

Δημοσίευση 2/11/2018 | 18:22

Βγήκε το πόρισμα για το ΟΑΚΑ: Συνηθισμένη η ταλάντωση των κερκίδων

Καθησυχαστική είναι η έκθεση του κλιμακίου μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ταλάντωση που παρατηρήθηκε σε κερκίδα του ΟΑΚΑ, στον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου.   

Οι μηχανικοί έκαναν μακροσκοπικό έλεγχο, την Πέμπτη στον χώρο του άνω διαζώματος στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ, όπου παρατηρήθηκε η ταλάντωση.    Στη σχετική έκθεση αναφέρεται πως στα σημεία που ελέγχθηκαν δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις και έντονες διαβρώσεις και όπως τονίζεται δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστούν οπτικά ενδεχόμενες φθορές. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος κατασκευής είναι τέτοιος, ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση-μετακίνηση των κερκίδων.   Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι κ.κ. Βασίλης Βελέντζας και Θανάσης Σπέρτος, δήλωσαν πως το φαινόμενο της ταλάντωσης-μετακίνησης των κερκίδων είναι σύνηθες και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται.  

Το κλιμάκιο μηχανικών της ΓΓΑ τονίζει στην έκθεσή του πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μετρήσεις και καταγραφές για να διαπιστωθεί το εύρος των μετακινήσεων και να γίνει σύγκρισή του με τα επιτρεπόμενα όρια που προβλέπονται από τη στατική μελέτη.   

Προτείνεται δε οι μετρήσεις αυτές να γίνουν άμεσα από εξειδικευμένους σε αντίστοιχες κατασκευές επιστήμονες, ώστε να αποφανθούν για την ανάγκη ή μη εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνουν περαιτέρω μετρήσεις από εμπειρογνώμονες με στόχο την ασφάλεια των φιλάθλων.

Το ΟΑΚΑ έχει άδεια σε ισχύ

Η γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησε άδειας λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ). Την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA στην εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Champions League και ενημέρωσε την ΕΠΟ. Εν συνεχεία, η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη ΓΓΑ για έλεγχο της στατικότητας του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών, μετά από απαίτηση του Δήμα

Ελλάδα 14.01.2026
Ο Γιώργος Σαουνάτσος υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση της ΥΠΑ υπό το βάρος του πορίσματος για το πολύωρο black out

Εξαφάνιση Λόρας: Ανήλικοι εντόπισαν τη 16χρονη στην Αθήνα

Ελλάδα 14.01.2026
Βρέθηκε στίγμα του wifi της στην Ομόνοια

Αυτό είναι το κτίριο της «σούπερ‑πρεσβείας» της Κίνας στο Λονδίνο – Αντιδράσεις από ειδικούς στην ασφάλεια

Κόσμος 14.01.2026
Από εδώ το Πεκίνο «θα μπορούσε να κατασκοπεύει ολόκληρη την Ευρώπη» λένε οι επικριτές του σχεδίου

Η στιγμή της έκρηξης drone στο ελληνόκτητο τάνκερ «Delta Harmony» στη Μαύρη Θάλασσα: Βίντεο στο Telegram

Κόσμος 14.01.2026
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram φέρεται να αποτυπώνεται η στιγμή που μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκρήγνυται πάνω στο κατάστρωμα του «Delta Harmony»

Θλίψη στην ΕΡΤ: Πέθανε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μητσιώνης ‑ Με λυγμούς η ανακοίνωση από τη Δουβαρά

Ελλάδα 14.01.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του Δημήτρη Μητσιώνη ούτε το αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας

Σκάνδαλο στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας – Τι κρύβει το πόρισμα για το FIR

Ελλάδα 14.01.2026
Τι αναφέρει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που διερευνούσε τα αίτια

Συναγερμός στην Ελλάδα: Κύμα γρίπης απειλεί έως 2 εκατομμύρια πολίτες

Ελλάδα 14.01.2026
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.700.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί, αριθμός σημαντικός αλλά όχι επαρκής

Καταργείται το ΣΔΟΕ – Η νέα υπηρεσία που έρχεται να «ταράξει τα νερά»

Ελλάδα 14.01.2026
Νέα εποχή στους ελέγχους: Τι αλλάζει με την κατάργηση του ΣΔΟΕ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 22χρονος έτρεχε με 167 χιλιόμετρα στη Μουδανιών

Ελλάδα 14.01.2026
Ρίσκαρε ζωές για την αδρεναλίνη – Το ανώτατο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τα 90 χιλιόμετρα

Σαρωτικές αλλαγές στις κληρονομιές ‑ Ποιοι ευνοούνται και ποιοι χάνουν

Ελλάδα 14.01.2026
Κληρονομιές χωρίς χρέη, συγκρούσεις και κατακερματισμό

Μεσολόγγι: Νεκρός 70χρονος οδηγός τρακτέρ ‑ Το όχημά του ανετράπη σε ρέμα

Ελλάδα 14.01.2026
Το αγροτικό μηχάνημα ανετράπη σε δύσβατο σημείο και τα διασωστικά συνεργεία επιχείρησαν για την ανάσυρση του οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε δίχως τις αισθήσεις του