E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς είναι να μαγειρεύεις στους ‑70 στην Ανταρκτική

Στα παγωμένα βάθη της πιο απομονωμένης και αφιλόξενης ηπείρου

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/11/2018 | 00:11

Πώς είναι να μαγειρεύεις στους ‑70 στην Ανταρκτική

Ο Cyprien Verseux είναι ένας παγετωνολόγος και αστροβιολόγος, ο οποίος εργάζεται στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση στον κόσμο: το σταθμό Concordia της Ανταρκτικής.

Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτόν τον τόπο, στα παγωμένα βάθη της πιο απομονωμένης και αφιλόξενης ηπείρου μας.

Όταν δεν είναι απασχολημένος με το να συλλέγει δείγματα και να κάνει έρευνα για το κλίμα στο παρελθόν, διατηρεί ένα blog για να μοιράζεται την εμπειρία του να ζει σε αυτό το ακραίο περιβάλλον. Οι δυσκολίες του να κάνουν τα πράγματα που όλοι θεωρούμε δεδομένα καθιστούν συναρπαστική την ανάγνωση, καθώς ο Verseux και μια μικρή ομάδα επιστημόνων είναι μόνοι τους στη βάση όπου ακόμη και τα βακτηρίδια δεν μπορούν να επιβιώσουν. "Εννέα μήνες το χρόνο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κανείς δεν μπορεί να έρθει ή να φύγει". "Κάνει τόσο κρύο που τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν. Είμαστε 13 άτομα: τεχνικοί, επιστήμονες, μάγειρας και ιατρός."

Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να νιώθουν ότι ζουν σε έναν άλλο πλανήτη. "Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη, με θερμοκρασίες κάτω από -80 ° C το χειμώνα", εξήγεί. "Είδαμε πάλι τον Ήλιο τον Αύγουστο μετά από τρεις μήνες χωρίς να περάσει ούτε τον ορίζοντας. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός και φτωχός σε οξυγόνο. "

Ο Cyprien αποφάσισε να βγει έξω και να ασχοληθεί με τη μαγειρική, φωτογραφίζοντας διάφορες τροφές και φαγητά σε... βαθιά ψύξη. Φυσικά, ήταν απλώς ένα παιχνίδι, αλλά οι εικόνες των φαγητών που αντιστέκονται στη βαρύτητα απεικονίζουν έντονα την απόλυτη ένταση του κρύου στην Ανταρκτική. "Έχουμε φρέσκο φαγητό νωρίς το χειμώνα (καθώς δεν έχουμε αναπλήρωση από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου), γι 'αυτό καταναλώνουμε κυρίως κατεψυγμένα τρόφιμα: δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι ποτέ θετικές, το αποθηκεύουμε μόνο σε δοχεία έξω. "

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ροδακινιές άνθισαν στη Βέροια, χαρίζοντας το πιο μαγικό θέαμα

Περιβάλλον 22.03.2025
Η άνοιξη έχει φτάσει στη Βέροια και μαζί της ήρθε το πιο μαγευτικό θέαμα της χρονιάς!

Ο νόμος που σου επιβάλλει να χαμογελάς

Stories 22.03.2025
Έστω και για λίγο

Μήπως η τεχνολογία μας κάνει πιο χαζούς;

Νέα Εποχή 22.03.2025
Η μεταμόρφωση της γνώσης

Γιατί ο Περικλής φορούσε συνέχεια την περικεφαλαία του;

Ιστορικά 22.03.2025
Tι λέγανε οι κακές γλώσσες

Ποιο είναι το πιο διάσημο άγαλμα στην ιστορία της τέχνης

Ιστορικά 22.03.2025
Μια διαχρονική εικόνα της αναγεννησιακής γλυπτικής

Τζορτζ Φόρμαν: Κανείς δεν μπορεί να σου πει μέχρι που θα φτάσεις και τι μπορείς να καταφέρεις

Αθλητισμός 22.03.2025
Η απίστευτη ιστορία του πυγμάχου που δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στον εαυτό του

Η γυναίκα που έστειλε λεφτά στο διάστημα για τον έρωτά της

Stories 22.03.2025
Ήθελε να βοηθήσει έναν «Ρώσο αστροναύτη» που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο να επιστρέψει στη Γη

Το βιβλίο που ο Bill Gates αγόρασε για 30,8 εκατ. δολάρια

Πρόσωπα 22.03.2025
Ένα από τα πιο ακριβά βιβλία του κόσμου

Οι άνθρωποι με αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έχουν περισσότερη αντοχή στον πόνο

Απόψεις Χτες
Η σύνδεση του γονιδίου MC1R με την αυξημένη αντοχή στον πόνο και οι δυνατότητες για νέες θεραπείες

Δικαστήριο στην Ινδία επέτρεψε σε παντρεμένες γυναίκες να βλέπουν πoρνό

Νέα Εποχή Χτες
Μια πρωτοποριακή απόφαση για τα δικαιώματα των γυναικών και την αναγνώριση της σeξουαλικής αυτονομίας εντός του γάμου

Έζησε 22 χρόνια σαν καλόγρια ενώ ήταν άντρας: Η απίστευτη ιστορία του

Πρόσωπα Χτες
Για 22 ολόκληρα χρόνια έζησε ως... αδελφή Μαργαρίτα σε δύο διαφορετικά μοναστήρια