E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς είναι να μαγειρεύεις στους ‑70 στην Ανταρκτική

Στα παγωμένα βάθη της πιο απομονωμένης και αφιλόξενης ηπείρου

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/11/2018 | 00:11

Πώς είναι να μαγειρεύεις στους ‑70 στην Ανταρκτική

Ο Cyprien Verseux είναι ένας παγετωνολόγος και αστροβιολόγος, ο οποίος εργάζεται στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση στον κόσμο: το σταθμό Concordia της Ανταρκτικής.

Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτόν τον τόπο, στα παγωμένα βάθη της πιο απομονωμένης και αφιλόξενης ηπείρου μας.

Όταν δεν είναι απασχολημένος με το να συλλέγει δείγματα και να κάνει έρευνα για το κλίμα στο παρελθόν, διατηρεί ένα blog για να μοιράζεται την εμπειρία του να ζει σε αυτό το ακραίο περιβάλλον. Οι δυσκολίες του να κάνουν τα πράγματα που όλοι θεωρούμε δεδομένα καθιστούν συναρπαστική την ανάγνωση, καθώς ο Verseux και μια μικρή ομάδα επιστημόνων είναι μόνοι τους στη βάση όπου ακόμη και τα βακτηρίδια δεν μπορούν να επιβιώσουν. "Εννέα μήνες το χρόνο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κανείς δεν μπορεί να έρθει ή να φύγει". "Κάνει τόσο κρύο που τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν. Είμαστε 13 άτομα: τεχνικοί, επιστήμονες, μάγειρας και ιατρός."

Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να νιώθουν ότι ζουν σε έναν άλλο πλανήτη. "Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη, με θερμοκρασίες κάτω από -80 ° C το χειμώνα", εξήγεί. "Είδαμε πάλι τον Ήλιο τον Αύγουστο μετά από τρεις μήνες χωρίς να περάσει ούτε τον ορίζοντας. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός και φτωχός σε οξυγόνο. "

Ο Cyprien αποφάσισε να βγει έξω και να ασχοληθεί με τη μαγειρική, φωτογραφίζοντας διάφορες τροφές και φαγητά σε... βαθιά ψύξη. Φυσικά, ήταν απλώς ένα παιχνίδι, αλλά οι εικόνες των φαγητών που αντιστέκονται στη βαρύτητα απεικονίζουν έντονα την απόλυτη ένταση του κρύου στην Ανταρκτική. "Έχουμε φρέσκο φαγητό νωρίς το χειμώνα (καθώς δεν έχουμε αναπλήρωση από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου), γι 'αυτό καταναλώνουμε κυρίως κατεψυγμένα τρόφιμα: δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι ποτέ θετικές, το αποθηκεύουμε μόνο σε δοχεία έξω. "

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν το κραγιόν έγινε όπλο: Η απίστευτη ιστορία πίσω από το «Victory Red»

Ιστορικά 17.11.2025
Πώς ένα χρώμα έγινε σύμβολο αντίστασης και γυναικείας δύναμης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Αρρωσταίνεις και… πληρώνεσαι για 2 χρόνια χωρίς να δουλεύεις; Σε αυτή τη χώρα γίνεται!

Νέα Εποχή 17.11.2025
Η χώρα όπου η αρρώστια δε σε ρίχνει οικονομικά: το εργασιακό σύστημα που μοιάζει… απίστευτο

Ο πάστορας των εκατομμυρίων: TikToker ξεμπροστιάζει τις αμερικανικές εκκλησίες

Stories 17.11.2025
Εκατομμύρια σε βίλες και αμάξια, καμία βοήθεια για ένα μωρό που πεινούσε

Σλοβακία: Ο νόμος που εξόργισε ποδηλάτες, μαμάδες και το ίντερνετ

Stories 17.11.2025
Γιατί απαγορεύουν να κινείσαι πιο γρήγορα από… περπάτημα

Η τραγουδίστρια που έκρυψε τους φοιτητές στο σπίτι της όταν τα τανκς μπήκαν στο Πολυτεχνείο

Ιστορικά 17.11.2025
Παρακολούθησε τα γεγονότα από το μπαλκόνι της

Μπορεί η ιστορία του Φρανκεστάιν να γίνει πραγματικότητα;

Σινεμά Χτες
Με αφορμή την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τα dating apps

Νέα Εποχή Χτες
Η τεχνολογία του έρωτα αναζητά καινοτομίες

Ο θρύλος της ιερής ελιάς που βρίσκεται στην Ακρόπολη

Ιστορικά Χτες
Μια ρομαντική ιστορία που όλοι θέλουμε να πιστέψουμε