E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο καφέ πίνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Ποιες ώρες τις μέρας και από που τον παίρνουν

Δημοσίευση 1/11/2018 | 12:55

Πόσο καφέ πίνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Τη σχέση που έχουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με τον καφέ καταγράφει σχετική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ierax analytix. Συγκεκριμένα, 80% των ερωτώμενων πίνει καφέ καθημερινά.

Στην ερώτηση για το χρονικό σημείο μέσα στην ημέρα που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για να πιουν καφέ, το 70% δήλωσε τα πρωινά, το 50% τα απογεύματα και 30% τα μεσημέρια. Πάνω από 50% επιλέγει να πιει καφέ τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ημέρα!

Όσον αφορά το αν έχουν μηχανή καφέ στο σπίτι, 2 στους 3 Θεσσαλονικείς έχουν κάποια μηχανή καφέ στο σπίτι ενώ η μάρκα της μηχανής που έχουν οι περισσότεροι είναι Nespresso με ποσοστό 34%. Περίπου 6 στους 10 επιλέγουν τον εσπρέσσο ως τον καφέ που προτιμούν περισσότερο.

Το 67% των συμμετεχόντων επιλέγει να πάρει καφέ από επώνυμη αλυσίδα καφέ και 49% από καφέ-μπαρ που δεν ανήκουν σε κάποια αλυσίδα. Το 32% επιλέγει για καφέ κάποιον φούρνο ή ζαχαροπλαστείο και μόλις 4% δήλωσε πως δεν αγοράζει ποτέ καφέ από έξω.

Κυρίαρχη αλυσίδα για καφέ είναι τα Coffee Island στη Θεσσαλονίκη με 47% ,ενώ τα Mikel είναι στη 2η θέση με 15%. Στους φούρνους/ζαχαροπλαστεία για καφέ, τα καταστήματα της αλυσίδας Today είναι πρώτα με 31% ενώ ακολουθούν το Παραδοσιακό με 8% και τα Everest με 7%. Πάντως το 26% επιλέγει τυχαία κάποιον κατάστημα εστίασης για να πάρει καφέ.

Πάνω από τους μισούς Θεσσαλονικείς επιλέγουν το κέντρο για τον καφέ τους και 32% ανάλογα με την παρέα και το που βολεύει. Το 69% μπορεί να συνδυάσει τον καφέ με κάτι φαγώσιμο ενώ μόλις 17% δήλωσε πως ποτέ δε θέλει να τρώει κάτι ενώ πίνει καφέ.

Τέλος οι Θεσσαλονικείς βαθμολογούν ψηλά την ποικιλία επιλογών στην πόλη καθώς με άριστα το 9 δίνουν 7,6 μέσο όρο!

Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά από τα social media και την ιστοσελίδα της εταιρείας, στο διάστημα 26-30 Οκτωβρίου 2018 και συμμετείχαν 823 άτομα, κάτοικοι του Νομού Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Critics Choice Awards: Οι καλοντυμένες του κόκκινου χαλιού

Tabloid 05.01.2026
Η τελετή άνοιξε επίσημα τη σεζόν των βραβείων, φέρνοντας στον ίδιο χώρο ηθοποιούς, σκηνοθέτες και δημιουργούς από τον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Η Μαρία Νικόλτσιου για πρώτη φορά: «Έκανα τις ενέσεις που όλοι κάνουν και έχασα 15 κιλά»

TV Buzz 05.01.2026
Ποδαρικό στην εκπομπή «Happy Day» έκανε η Μαρία Νικόλτσιου τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Παπαδάκης – Συγκλονισμένος ο Μικρούτσικος: «Είναι αδόκητος για μένα αυτός ο θάνατος»

TV Buzz 05.01.2026
Συγκλονισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Λιάγκας για Παπαδάκη: «Μεταφέρθηκε νεκρός στο Λαϊκό! Ήταν μπαμ και κάτω»

TV Buzz 05.01.2026
«Πρώτη φορά το λέω αυτό, δεν ήθελα να το πω ποτέ, μου έλεγε ότι είμαι ο διάδοχός του και ότι μόνο εγώ θα μπορούσα να το κάνω»

Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας

TV Buzz 05.01.2026
Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίστηκε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1

Ανησυχία για τον Morrissey: Ακύρωσε την πρώτη συναυλία του 2026

Tabloid 05.01.2026
Προβληματισμός για την υγεία του

Aπίστευτη ερωτική εξομολόγηση στα βραβεία Critics Choice Awards

Tabloid 05.01.2026
«Σ’ αγαπώ, δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς εσένα»

Μίκι Ρουρκ: Καμπάνια οικονομικής στήριξης για τον ηθοποιό μετά την απειλή έξωσης από το σπίτι του

Tabloid 05.01.2026
Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 46.981 δολάρια στο GoFundMe με στόχο τις 100.000

Κατερίνα Βρανά: Έχασα μεγάλο κομμάτι της σεξουαλικότητάς μου, όταν έμεινα ανάπηρη

Social 05.01.2026
Δεν έχω την ίδια αυτοπεποίθηση με πριν, εξήγησε η stand-up comedian

Κατερίνα Καινούργιου: Ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα στο Λονδίνο, στο πλευρό του Παναγιώτη Κουτσουμπή

Tabloid Χτες
Το ταξίδι μετά την έλευση του νέου έτους και το μήνυμα για τη νέα αρχή που έρχεται