E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

New York Times: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει και την ποpνεία

Δείτε που κυμαίνονται τιμές και ζήτηση

Δημοσίευση 29/10/2018 | 16:13

New York Times: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει και την ποpνεία

Από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία δεν έχει ξεφύγει κανένα επάγγελμα, ούτε καν η ποpνεία, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως υποστηρίζει το αφιέρωμα των New York Times, η πορνεία έχει πληγεί σημαντικά μετά την διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, την οικονομική λιτότητα συνδυαστικά με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα.

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στον κόσμο της πορνείας από οικονομική ανάγκη, όπως η Δήμητρα, η οποία αναφέρει πως: «Είχα ένα ανθοπωλείο για 18 χρόνια και τώρα είμαι εδώ απο ανάγκη, όχι από ευχαρίστηση. Κάποτε με αποκαλούσαν κυρία Δήμητρα και τώρα έγινα πόρνη».

Παρά τον μεγάλο αριθμό πορνείων, παράνομων και μη, οι τιμές έχουν σημειώσει δραματική πτώση. Όπως υποστηρίζει ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Το 2012 το ποσό για μια πόρνη ήταν περίπου 39 ευρώ, ενώ το 2017 είναι μόνο 17 ευρώ. Σημείωσε 56% πτώση».

Οι γυναίκες που δουλεύουν ως πόρνες έχουν παρατηρήσει και εκείνες ότι η κρίση έχει επηρεάσει το επάγγελμα τους, καθώς πολλοί από τους πελάτες υπόσχονται πως θα γυρίσουν να πληρώσουν όταν πληρωθούν οι ίδιοι ή προσπαθούν να κάνουν παζάρια. Ακόμα, η πλειοψηφία των πελατών είναι πλέον οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει την Αθήνα, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων αντρών έχει μειωθεί, καθώς οι περισσότεροι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε γενικότερη παρακμή του τομέα, καθώς οι γυναίκες του χώρου αποκαλύπτουν πως αρκετοί είναι οι άντρες που ζητούν να κάνουν σeξ χωρίς προστασία, το οποίο αποδέχονται γυναίκες που είναι χρήστες ναρκωτικών και έχουν AIDS. Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται από γυναίκες που μίλησαν στους New York Times, οι περισσότερες από αυτές το κάνουν και ως ένα είδος εκδίκησης για τους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας ‑ Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός 03.04.2026
Έντονα φαινόμενα και αφρικανική σκόνη επηρέασαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας

Τσίπρας για τα capital controls: «Έπρεπε εμείς να κλείσουμε τις τράπεζες την επομένη των εκλογών»

Πολιτική 03.04.2026
Το τρίτο μνημόνιο και τα οικονομικά στοιχεία

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα Χτες
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία Χτες
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα Χτες
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»

ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ

Κόσμος Χτες
Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως

Μυτιλήνη: Ξέχασαν παιδιά δημοτικού μετά από εκκλησιασμό

Ελλάδα Χτες
Ορισμένα έβαλαν τα κλάματα και φοβήθηκαν - Ξεκίνησε διοικητική έρευνα

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες – Το σχόλιο Κολυδά

Κόσμος Χτες
Οι δορυφόροι «αιχμαλώτισαν» λεπτό προς λεπτό την «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός Χτες
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ