E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

New York Times: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει και την ποpνεία

Δείτε που κυμαίνονται τιμές και ζήτηση

Δημοσίευση 29/10/2018 | 16:13

New York Times: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει και την ποpνεία

Από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία δεν έχει ξεφύγει κανένα επάγγελμα, ούτε καν η ποpνεία, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως υποστηρίζει το αφιέρωμα των New York Times, η πορνεία έχει πληγεί σημαντικά μετά την διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, την οικονομική λιτότητα συνδυαστικά με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα.

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στον κόσμο της πορνείας από οικονομική ανάγκη, όπως η Δήμητρα, η οποία αναφέρει πως: «Είχα ένα ανθοπωλείο για 18 χρόνια και τώρα είμαι εδώ απο ανάγκη, όχι από ευχαρίστηση. Κάποτε με αποκαλούσαν κυρία Δήμητρα και τώρα έγινα πόρνη».

Παρά τον μεγάλο αριθμό πορνείων, παράνομων και μη, οι τιμές έχουν σημειώσει δραματική πτώση. Όπως υποστηρίζει ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Το 2012 το ποσό για μια πόρνη ήταν περίπου 39 ευρώ, ενώ το 2017 είναι μόνο 17 ευρώ. Σημείωσε 56% πτώση».

Οι γυναίκες που δουλεύουν ως πόρνες έχουν παρατηρήσει και εκείνες ότι η κρίση έχει επηρεάσει το επάγγελμα τους, καθώς πολλοί από τους πελάτες υπόσχονται πως θα γυρίσουν να πληρώσουν όταν πληρωθούν οι ίδιοι ή προσπαθούν να κάνουν παζάρια. Ακόμα, η πλειοψηφία των πελατών είναι πλέον οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει την Αθήνα, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων αντρών έχει μειωθεί, καθώς οι περισσότεροι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε γενικότερη παρακμή του τομέα, καθώς οι γυναίκες του χώρου αποκαλύπτουν πως αρκετοί είναι οι άντρες που ζητούν να κάνουν σeξ χωρίς προστασία, το οποίο αποδέχονται γυναίκες που είναι χρήστες ναρκωτικών και έχουν AIDS. Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται από γυναίκες που μίλησαν στους New York Times, οι περισσότερες από αυτές το κάνουν και ως ένα είδος εκδίκησης για τους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα 02.01.2026
Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Κραν Μοντάνα: Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Αυτή είναι η σερβιτόρα που έκαψε το μοιραίο κλαμπ

Κόσμος 02.01.2026
Οι επιζώντες περιέγραψαν σκηνές φρίκης μέσα στο κλαμπ