E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

New York Times: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει και την ποpνεία

Δείτε που κυμαίνονται τιμές και ζήτηση

Δημοσίευση 29/10/2018 | 16:13

New York Times: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει και την ποpνεία

Από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία δεν έχει ξεφύγει κανένα επάγγελμα, ούτε καν η ποpνεία, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως υποστηρίζει το αφιέρωμα των New York Times, η πορνεία έχει πληγεί σημαντικά μετά την διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, την οικονομική λιτότητα συνδυαστικά με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα.

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στον κόσμο της πορνείας από οικονομική ανάγκη, όπως η Δήμητρα, η οποία αναφέρει πως: «Είχα ένα ανθοπωλείο για 18 χρόνια και τώρα είμαι εδώ απο ανάγκη, όχι από ευχαρίστηση. Κάποτε με αποκαλούσαν κυρία Δήμητρα και τώρα έγινα πόρνη».

Παρά τον μεγάλο αριθμό πορνείων, παράνομων και μη, οι τιμές έχουν σημειώσει δραματική πτώση. Όπως υποστηρίζει ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Το 2012 το ποσό για μια πόρνη ήταν περίπου 39 ευρώ, ενώ το 2017 είναι μόνο 17 ευρώ. Σημείωσε 56% πτώση».

Οι γυναίκες που δουλεύουν ως πόρνες έχουν παρατηρήσει και εκείνες ότι η κρίση έχει επηρεάσει το επάγγελμα τους, καθώς πολλοί από τους πελάτες υπόσχονται πως θα γυρίσουν να πληρώσουν όταν πληρωθούν οι ίδιοι ή προσπαθούν να κάνουν παζάρια. Ακόμα, η πλειοψηφία των πελατών είναι πλέον οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει την Αθήνα, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων αντρών έχει μειωθεί, καθώς οι περισσότεροι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε γενικότερη παρακμή του τομέα, καθώς οι γυναίκες του χώρου αποκαλύπτουν πως αρκετοί είναι οι άντρες που ζητούν να κάνουν σeξ χωρίς προστασία, το οποίο αποδέχονται γυναίκες που είναι χρήστες ναρκωτικών και έχουν AIDS. Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται από γυναίκες που μίλησαν στους New York Times, οι περισσότερες από αυτές το κάνουν και ως ένα είδος εκδίκησης για τους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.