E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία Κατσίφα: Καλείται για εξηγήσεις η πρέσβης της Αλβανίας

Το απόγευμα θα κληθεί στο ελληνικό ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 29/10/2018 | 14:19

Δολοφονία Κατσίφα: Καλείται για εξηγήσεις η πρέσβης της Αλβανίας

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αιματηρό περιστατικό στην Αλβανία με θύμα τον 35χρονο Έλληνα Κωνσταντίνο Κατσίφα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει σαφή την πρόθεσή του να ζητήσει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές. Και αυτό θα κάνει το απόγευμα της Δευτέρας (29.10.2018).

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το απόγευμα πρόκειται να κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά για το θάνατο του Έλληνα ομογενούς.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα μετά από διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς, το πρωί της Κυριακής (20.10.2018) στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο. Ακολούθησε καταδίωξή του από Αλβανούς κομάντος, που τον εντόπισαν σε βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό. Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, ο Κατσίφας πυροβολούσε κατά των αστυνομικών επί μισή ώρα και ως «απάντηση» οι κομάντος τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι και άλλη μια στο θώρακα.

Στην υπόθεση υπάρχουν «σκοτεινά» σημεία, με τους συγχωριανούς του 35χρονου και όσους τον γνώριζαν να μιλούν για μια εν ψυχρώ εκτέλεση από τους Αλβανούς κομάντος.

Εμπρηστικός Ράμα
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής το ΥΠΕΞ, η Αθήνα κράτησε αποστάσεις από τα όσα υποστηρίζουν οι αλβανικές αρχές. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πολίτης «φέρεται να άνοιξε πυρ» και σημειώνεται πως είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ξεκαθαρίζεται μάλιστα πως το ελληνικό ΥΠΕΞ περιμένει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Έλληνα πολίτη. Και διαμηνύει πως «θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επέλεξε να «απαντήσει» μέσω twitter και με άκρως εμπρηστικό τρόπο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Στη γραμμή των αλβανικών ΜΜΕ (σ.σ. από την πρώτη στιγμή αποκάλεσαν ακραίο εξτρεμιστή τον 35χρονο και τον συνέδεσαν ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή), ο Ράμα χαρακτήρισε τον Κατσίφα «τρελό εξτρεμιστή» και κάλεσε την Ελλάδα να… προσευχηθεί που δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ευχαριστούμε αμερικανικά Πανεπιστήμια»: Μηνύματα ευγνωμοσύνης από Παλαιστίνιους στη Γάζα

Κόσμος 01.05.2024
«Ευχαριστούμε, φοιτητές για την αλληλεγγύη σας προς τη Γάζα, το μήνυμά σας έφτασε»

Από σήμερα σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας: Ποια αδικήματα οδηγούν απευθείας σε φυλάκιση

Ελλάδα 01.05.2024
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, από το βήμα της βουλής χθες ανέλυσε τις αλλαγές που φέρνει μεταξύ άλλων ο νέος νόμος

Κρήτη: Πέθανε η 44χρονη που έπαθε ανακοπή στο κέντρο του Ηρακλείου μπροστά στο παιδί της

Ελλάδα 01.05.2024
Η γυναίκα κατέρρευσε στη μέση του δρόμου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν επανήλθε

Μεξικό: Χαμός σε γάμο ‑ 100 καλεσμένοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Κόσμος 01.05.2024
Βίντεο από τις πρώτες βοήθειες στους προσκεκλημένους

Κοζάνη: Συναγερμός για νεαρό αγόρι που κατανάλωσε φυτοφάρμακο

Ελλάδα 01.05.2024
Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο, οπου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για να βρεθεί το φάρμακο - αντίδοτο

Σοκ: Ακρωτηρίασαν γνωστό μοντέλο λόγω κρυοπαγημάτων

Κόσμος 01.05.2024
Ανέβηκε σε βουνό ύψους 6.476 μέτρων στο Νεπάλ αλλά υπέστη κρυοπαγήματα και επέστρεψε μ` ένα δάχτυλο λιγότερο - Superwoman, τη χαρακτήρισαν οι θαυμαστές της

Ρώσοι κατάσκοποι στη Χαλκιδική: Η περιβόητη ομάδα με κωδική ονομασία «29155» και οι φόνοι με αέριο

Ελλάδα 01.05.2024
Οι ελληνικές αρχές βρήκαν ότι δεν είχαν δράσει στην Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει η ΕΥΠ

Σήμα κινδύνου για παραισθησιογόνο φυτό σε αλεύρι ‑ Επηρεάζει το νευρικό σύστημα

Κόσμος 01.05.2024
Κρούσματα δηλητηρίασης λόγω της παρουσίας datura, ενός φυτού που επηρεάζει το νευρικό σύστημα

Διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά στο σιντριβάνι του Συντάγματος για τη Γάζα

Ελλάδα 01.05.2024
Κόκκινο χρώμα στο συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος για τους αμάχους στη Γάζα