E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Χτύπησαν τους γονείς του

Δημοσίευση 29/10/2018 | 08:24

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Οργισμένη και σοκαρισμένη η ομογένεια στην Αλβανία μετά το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες κοντά στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένουν ένα μυστήριο, με τον πρώην πρόεδρο της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά να μην αποκλείει το ενδεχόμενο η ανταλλαγή πυροβολισμών την οποία επικαλείται η αλβανική αστυνομία να είναι «στημένη».

“Το φάγατε το παιδί” – Οργισμένες οι αντιδράσεις των κατοίκων στους Βουλιαράτες...
Όλα έγιναν στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Στο χωριό έγινε τελετή μνήμης στο νεκροταφείο των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο, παρουσία (μεταξύ άλλων) και της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Η αρχική πληροφορία πως οι αλβανικές αρχές κατέβασαν σημαία που είχε υψώσει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει θολό σημείο της υπόθεσης. Ο Λεωνίδας Παππάς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (29.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, τόνισε πως στην αρχή κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν συγχωριανοί του 35χρονου που είπαν πως είχε πυροβολήσει στον αέρα, μετά από διαπληκτισμό που είχε με Αλβανούς αστυνομικούς.

Αμέσως μετά, τόνισε ο κ. Παππάς, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή και ελικόπτερο άρχισε να πετά πάνω από το χωριό. Οι εκδηλώσεις, πάντως, συνεχίστηκαν κανονικά. «Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε με δική του πρωτοβουλία. Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, δούλευε στην οικοδομή. Είχε υπερβολική αγάπη για την πατρίδα», τόνισε. Και πρόσθεσε πως «το αν πήγε να σηκώσει σημαία είναι αδιευκρίνιστο».

«Του έδειξαν το περίστροφο»
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λεωνίδα Παππά, νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στους Βουλιαράτες. Όπως είπε, εκείνοι του έδειξαν το περίστροφο και ο 35χρονος «θόλωσε».

«Δεν ξέρουμε τι έγινε αλλά ότι λογομάχησε με τους αστυνομικούς όταν του έδειξαν με επιδεικτικό τρόπο το περίστροφο», είπε. Ο Κατσίφας έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ και επέστρεψε στο σημείο, πυροβολώντας στον αέρα.

«Αν ήθελε να σκοτώσει, θα σκότωνε. Οι αστυνομικοί ήταν στα πέντε μέτρα», είπε ο Λεωνίδας Παππάς, σημειώνοντας πως οι Αλβανοί αστυνομικοί «κρύφτηκαν στα καφενεία κι εκείνος έφυγε».

Αφού τελείωσε η εκδήλωση μνήμης στους Βουλιαράτες, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή. Στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μια παλιά δεξαμενή στο βουνό πίσω από το χωριό, δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. Κι εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα και τα σενάρια.

Κατά τον Λεωνίδα Παππά, τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου είναι δυο: είτε οι Αλβανοί κομάντος τον εκτέλεσαν από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να «στήσουν» ένα περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών είτε (όπως αναφέρει η επίσημη εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας) όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε με το όπλο προτεταμένο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και επέλεξε να τον σκοτώσουν.

Χτύπησαν τους γονείς του
Ο Λεωνίδας Παππάς κατήγγειλε ακόμα ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του Κατσιφά αναζητώντας τον, χτύπησαν τους γονείς του. Ήταν περίπου το μεσημέρι μετά το περιστατικό στην πλατεία του χωριού όταν έφτασαν στο σπίτι του αναζητώντας τον.

«Χτύπησαν και έβρισαν τους γονείς του με το χειρότερο τρόπο. Έκαναν το σπίτι άνω κάτω», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας.

Αλβανική αστυνομία: Μας πυροβολούσε μισή ώρα
Η αστυνομία της Αλβανίας, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής (28.10.2018) επιχείρησε να δώσει «διευκρινίσεις» για τα όσα έγιναν και οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου άνδρα, πατέρα ενός κοριτσιού. Σύμφωνα με την εκδοχή των αλβανικών αρχών (που χαρακτηρίζουν τον Κατσίφα εξτρεμιστή και τον συνδέουν ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή) ο 35χρονος άνοιξε περισσότερες από μια φορά πυρ εναντίον τους.

Όταν οι Αλβανοί κομάντος έφτασαν στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κατσίφας, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο 35χρονος πυροβόλησε ξανά. «Οι ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να καλυφθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και με ένα μεγάφωνο επανειλημμένα κάλεσαν τον πολίτη, που συνέχιζε να πυροβολεί, να παραδοθεί και να πετάξει το όπλο του», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα 21.11.2025
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος 21.11.2025
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος 21.11.2025
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος 21.11.2025
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα 21.11.2025
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα 21.11.2025
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Ελλάδα 21.11.2025
Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα

Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί

Ελλάδα 21.11.2025
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

Ο Καρέτσας ανανέωσε με την Γκενκ μέχρι το 2029

Αθλητικά Νέα 21.11.2025
Οι «μνηστήρες» του Έλληνα άσου πλέον θα χρειαστεί να δαπανήσουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό για να τον κάνουν δικό τους

Ένοπλοι απήγαγαν 52 μαθητές από καθολικό σχολείο στη Νιγηρία

Κόσμος 21.11.2025
Οι επιθέσεις έχουν φέρει στο προσκήνιο την έλλειψη ασφάλειας στη χώρα