E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Χτύπησαν τους γονείς του

Δημοσίευση 29/10/2018 | 08:24

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Οργισμένη και σοκαρισμένη η ομογένεια στην Αλβανία μετά το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες κοντά στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένουν ένα μυστήριο, με τον πρώην πρόεδρο της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά να μην αποκλείει το ενδεχόμενο η ανταλλαγή πυροβολισμών την οποία επικαλείται η αλβανική αστυνομία να είναι «στημένη».

“Το φάγατε το παιδί” – Οργισμένες οι αντιδράσεις των κατοίκων στους Βουλιαράτες...
Όλα έγιναν στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Στο χωριό έγινε τελετή μνήμης στο νεκροταφείο των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο, παρουσία (μεταξύ άλλων) και της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Η αρχική πληροφορία πως οι αλβανικές αρχές κατέβασαν σημαία που είχε υψώσει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει θολό σημείο της υπόθεσης. Ο Λεωνίδας Παππάς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (29.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, τόνισε πως στην αρχή κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν συγχωριανοί του 35χρονου που είπαν πως είχε πυροβολήσει στον αέρα, μετά από διαπληκτισμό που είχε με Αλβανούς αστυνομικούς.

Αμέσως μετά, τόνισε ο κ. Παππάς, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή και ελικόπτερο άρχισε να πετά πάνω από το χωριό. Οι εκδηλώσεις, πάντως, συνεχίστηκαν κανονικά. «Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε με δική του πρωτοβουλία. Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, δούλευε στην οικοδομή. Είχε υπερβολική αγάπη για την πατρίδα», τόνισε. Και πρόσθεσε πως «το αν πήγε να σηκώσει σημαία είναι αδιευκρίνιστο».

«Του έδειξαν το περίστροφο»
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λεωνίδα Παππά, νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στους Βουλιαράτες. Όπως είπε, εκείνοι του έδειξαν το περίστροφο και ο 35χρονος «θόλωσε».

«Δεν ξέρουμε τι έγινε αλλά ότι λογομάχησε με τους αστυνομικούς όταν του έδειξαν με επιδεικτικό τρόπο το περίστροφο», είπε. Ο Κατσίφας έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ και επέστρεψε στο σημείο, πυροβολώντας στον αέρα.

«Αν ήθελε να σκοτώσει, θα σκότωνε. Οι αστυνομικοί ήταν στα πέντε μέτρα», είπε ο Λεωνίδας Παππάς, σημειώνοντας πως οι Αλβανοί αστυνομικοί «κρύφτηκαν στα καφενεία κι εκείνος έφυγε».

Αφού τελείωσε η εκδήλωση μνήμης στους Βουλιαράτες, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή. Στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μια παλιά δεξαμενή στο βουνό πίσω από το χωριό, δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. Κι εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα και τα σενάρια.

Κατά τον Λεωνίδα Παππά, τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου είναι δυο: είτε οι Αλβανοί κομάντος τον εκτέλεσαν από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να «στήσουν» ένα περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών είτε (όπως αναφέρει η επίσημη εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας) όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε με το όπλο προτεταμένο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και επέλεξε να τον σκοτώσουν.

Χτύπησαν τους γονείς του
Ο Λεωνίδας Παππάς κατήγγειλε ακόμα ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του Κατσιφά αναζητώντας τον, χτύπησαν τους γονείς του. Ήταν περίπου το μεσημέρι μετά το περιστατικό στην πλατεία του χωριού όταν έφτασαν στο σπίτι του αναζητώντας τον.

«Χτύπησαν και έβρισαν τους γονείς του με το χειρότερο τρόπο. Έκαναν το σπίτι άνω κάτω», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας.

Αλβανική αστυνομία: Μας πυροβολούσε μισή ώρα
Η αστυνομία της Αλβανίας, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής (28.10.2018) επιχείρησε να δώσει «διευκρινίσεις» για τα όσα έγιναν και οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου άνδρα, πατέρα ενός κοριτσιού. Σύμφωνα με την εκδοχή των αλβανικών αρχών (που χαρακτηρίζουν τον Κατσίφα εξτρεμιστή και τον συνδέουν ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή) ο 35χρονος άνοιξε περισσότερες από μια φορά πυρ εναντίον τους.

Όταν οι Αλβανοί κομάντος έφτασαν στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κατσίφας, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο 35χρονος πυροβόλησε ξανά. «Οι ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να καλυφθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και με ένα μεγάφωνο επανειλημμένα κάλεσαν τον πολίτη, που συνέχιζε να πυροβολεί, να παραδοθεί και να πετάξει το όπλο του», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα 16.01.2026
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος 16.01.2026
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος 16.01.2026
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα 16.01.2026
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science 16.01.2026
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών