E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος ο Αντώνης Κανάκης από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια

Οι λόγοι της αποχώρησής του

Δημοσίευση 25/10/2018 | 16:48

Τέλος ο Αντώνης Κανάκης από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια

Στην ανακοίνωσή του ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» τονίζει ότι η αποχώρηση επήλθε για λόγους «αρχής» και «διάρρηξης εμπιστοσύνης» του με τον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου. Αυτό συνέβη μετά την άρνηση του ΑΝΤ1, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, να διαψεύσει τις φήμες που διαδίδονταν ότι εκείνος «έκοψε» εκπομπές από την late night ζώνη του καναλιού. Οι φήμες στις οποίες αναφέρεται ο Α. Κανάκης, αφορούν στην διακοπή των εκπομπών του Γρ. Αρναούτογλου και του Γ. Λιάγκα από την βραδυνή ζώνη του ΑΝΤ1, απόφαση την οποία ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» την «χρεώνει» στην διοίκηση του καναλιού.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

«Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα (21) χρόνια.

Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης.

Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου.

Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα).

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του.

Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε και εφάρμοσε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!).

Βεβαίως, κανένα ρόλο δεν θα μπορούσε να παίξει στην απόφασή μου να αποχωρήσω η ύπαρξη της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης.

Η στάση όμως του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Όλα τα χρόνια της τηλεοπτικής μας παρουσίας πιστεύω πως έχουμε σταθεί μαζί με τους συνεργάτες μου πολύ μακριά από τις φαιδρότητες και το κακώς εννοούμενο παρασκήνιο και προσκήνιο του τηλεοπτικού χώρου, με μοναδικό όχημα και λόγο τη δουλειά μας και τίποτα άλλο.

Η αποχώρησή μου από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα χρόνια ήταν για μένα μια επώδυνη απόφαση και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να ανατρέψει την επιλογή μου αυτή, οι λόγοι που με οδήγησαν εδώ την καθιστούν μη αναστρέψιμη.

Ήταν αναμφισβήτητα μια σπάνια, μακροχρόνια και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία.

Είκοσι ένα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και μέσα σε αυτήν χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις.

Σε όλους τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ.

Ασχέτως με όλα όσα με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Θοδωρή Κυριακού.

Αντώνης Κανάκης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Μαζί στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του Maestro

Tabloid 14.12.2025
Στη μαγευτική Βουδαπέστη ταξίδεψαν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου, με αφορμή τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς Maestro

John Cena: Ο θρύλος του WWE αποσύρθηκε από τα ρινγκ ως ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους

Tabloid 14.12.2025
Ο John Cena αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως αθλητής του WWE και αποθεώθηκε

Κωνσταντίνος Αργυρός ‑ Αλεξάνδρα Νίκα: Στόλισαν για τα Χριστούγεννα! Δείτε το παραμυθένιο σπίτι τους!

Tabloid 14.12.2025
Σε απόλυτα γιορτινή διάθεση μπήκαν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα, ζώντας μια από τις πιο ζεστές στιγμές της χρονιάς στο σπίτι τους!

Γιώργος Μουκίδης για Νατάσα Θεοδωρίδου: «Μου είπε κοσμητικά επίθετα – Από τότε δε μιλάμε»

Tabloid 14.12.2025
Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σαββατοκύριακο» και τον δημοσιογράφο, Οδυσσέα Μητσόπουλο παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Μουκίδης

Taylor Swift: Έδωσε μπόνους $197 εκατ. στους συνεργάτες της: Η στιγμή που ξέσπασαν σε κλάματα μόλις το ανακοίνωσε

Tabloid 14.12.2025
Μετά την ολοκλήρωση του Eras Tour η τραγουδίστρια έδωσε στα μέλη της ομάδας της χειρόγραφα σημειώματα, όπου έγραφε το ποσό που έδινε στον καθένα

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης άλλαξε τα μαλλιά του: «Επιτέλους μετά από χρόνια έκανα μια αλλαγή»

Tabloid 14.12.2025
«Να κρατήσω το χρώμα;» ρώτησε ο ηθοποιός τους διαδικτυακούς του ακόλουθους

Νίκος Μουτσινάς: «Δεν μου άρεσε καθόλου όλο αυτό το σκ…ό που έπεφτε πάνω μου χωρίς κανένα λόγο»

TV Buzz Χτες
Οι «εξομολογήσεις» του Νίκου Μουτσινά για την τηλεόραση, καλεσμένος της Σίσσυς Χρηστίδου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ενοχλημένος ο Αϊβάζης με τις ερωτήσεις για τον χωρισμό του από την Κορινθίου: Θα αντέξεις τους λόγους;

Tabloid Χτες
Σε ρωτάνε γιατί χώρισες, θα σου πω γιατί χώρισα; ανέφερε ο ηθοποιός

Σάλος στη Φινλανδία μετά τη «ρατσιστική» χειρονομία της Miss Finland, της πήραν τον τίτλο

Social Χτες
Η Σάρα Τζαφτσέ καθαιρέθηκε μόλις τρεις μήνες μετά τη στέψη της, έπειτα από αντιδράσεις για ανάρτηση στα social media

Γιώργος Τσαλίκης – Ξεσπά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον «Φραπέ»: «Τι επίπεδο είναι αυτό;»

Tabloid Προχτές
Σχολιάζει με οργή τα αποσπάσματα από την εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πένθος για Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Social Προχτές
«Ξεκουράσου ομορφιά μου σε αγαπώ πολύ», σχολίασε ο ηθοποιός κάτω από την ανάρτηση του