E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος ο Αντώνης Κανάκης από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια

Οι λόγοι της αποχώρησής του

Δημοσίευση 25/10/2018 | 16:48

Τέλος ο Αντώνης Κανάκης από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια

Στην ανακοίνωσή του ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» τονίζει ότι η αποχώρηση επήλθε για λόγους «αρχής» και «διάρρηξης εμπιστοσύνης» του με τον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου. Αυτό συνέβη μετά την άρνηση του ΑΝΤ1, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, να διαψεύσει τις φήμες που διαδίδονταν ότι εκείνος «έκοψε» εκπομπές από την late night ζώνη του καναλιού. Οι φήμες στις οποίες αναφέρεται ο Α. Κανάκης, αφορούν στην διακοπή των εκπομπών του Γρ. Αρναούτογλου και του Γ. Λιάγκα από την βραδυνή ζώνη του ΑΝΤ1, απόφαση την οποία ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» την «χρεώνει» στην διοίκηση του καναλιού.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

«Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα (21) χρόνια.

Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης.

Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου.

Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα).

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του.

Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε και εφάρμοσε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!).

Βεβαίως, κανένα ρόλο δεν θα μπορούσε να παίξει στην απόφασή μου να αποχωρήσω η ύπαρξη της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης.

Η στάση όμως του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Όλα τα χρόνια της τηλεοπτικής μας παρουσίας πιστεύω πως έχουμε σταθεί μαζί με τους συνεργάτες μου πολύ μακριά από τις φαιδρότητες και το κακώς εννοούμενο παρασκήνιο και προσκήνιο του τηλεοπτικού χώρου, με μοναδικό όχημα και λόγο τη δουλειά μας και τίποτα άλλο.

Η αποχώρησή μου από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα χρόνια ήταν για μένα μια επώδυνη απόφαση και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να ανατρέψει την επιλογή μου αυτή, οι λόγοι που με οδήγησαν εδώ την καθιστούν μη αναστρέψιμη.

Ήταν αναμφισβήτητα μια σπάνια, μακροχρόνια και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία.

Είκοσι ένα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και μέσα σε αυτήν χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις.

Σε όλους τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ.

Ασχέτως με όλα όσα με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Θοδωρή Κυριακού.

Αντώνης Κανάκης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ναταλία Δραγούμη: Δεν λέω την ηλικία μου στην κάμερα γιατί δεν κάνει καλό στη δουλειά μου

E-Daily 3.Left Χτες
«Αντε, θα το πω, είμαι 37», πρόσθεσε με χιούμορ η ηθοποιός

Τραυματίστηκε ο Akylas πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Αναγκαστικά ακυρώθηκαν υποχρεώσεις του

Μακόλεϊ Κάλκιν για Κάθριν Ο` Χάρα: Είχαμε ανοιχτούς λογαριασμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν μου αρέσει να έχω χρέη, πρόσθεσε ο ηθοποιός αναφερόμενος στην απώλεια της κινηματογραφικής του μητέρας

Το χιουμοριστικό βίντεο με την εκπρόσωπο της Γερμανίας στη Eurovision και τον σύζυγό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σάρα Ένγκελς εμφανίστηκε στη σκηνή του Α` Ημιτελικού το βράδυ της Τρίτης 12 Μαΐου παρουσιάζοντας το Firε

Η Τζίλιαν Αντερσον «μαγνήτισε» τα βλέμματα στις Κάννες ‑ Η εμφάνιση που εντυπωσίασε

E-Daily 3.Left Χτες
Στο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών εμφανίστηκε η ηθοποιός και έκανε τους πάντες να μιλούν για εκείνη

Εμανουέλ Μακρόν: «Είσαι πολύ όμορφη» – Το sms σε γνωστή ηθοποιό που προκάλεσε το χαστούκι της Μπριζίτ

E-Daily 3.Left Χτες
Η… σφαλιάρα που έγινε viral και έκανε τον γύρο του πλανήτη φαίνεται ότι τελικά «κρύβει» ένα παρασκήνιο που αποκαλύπτεται στο Γαλλικό Paris Match

Πέγκυ Ζήνα: Η αποκάλυψη για την παρεξήγηση με την Τσαλιγοπούλου–«Είχα θιχτεί και γι’ αυτό απάντησα»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Πέγκυ Ζήνα σε πρόσφατη συνέντευξή της δε δίστασε να αναφερθεί σε παλαιότερες δυσκολίες που αντιμετώπισε στον χώρο

Στρατής Λιαρέλλης: Τέλος από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ANT1 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Μαίου τη λήξη τη συνεργασίας του με τον Στρατή Λιαρέλλη, ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον όμιλο

Ετεοκλής Παύλου: «Ζήτησαν την άδεια της μητέρας μου για να μου κόψουν το πόδι»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» την Τετάρτη 13 Μαΐου

Οι Simpsons είχαν προβλέψει τον χανταϊό το 2012 ‑ «Η ανθρωπότητα πρέπει να αντέξει»

E-Daily 3.Left Χτες
Περίπου 18 Αμερικανοί θα περάσουν τις επόμενες 42 ημέρες σε καραντίνα και θα παραμείνουν σε απομόνωση, αφού ταξίδεψαν με το κρουαζιερόπλοιο M/V Hondius μετά το ξέσπασμα του χανταϊού

Κύμα χαράς έφερε ο διερμηνέας νοηματικής που έγινε viral με τον Akyla στη σκηνή του Α’ ημιτελικού της Eurovision

E-Daily 3.Left Χτες
Την ώρα που ο Akylas ανέβηκε στη σκηνή με το τραγούδι «Ferto», ο διερμηνέας ξεχώρισε με τον ιδιαίτερα εκφραστικό και παραστατικό τρόπο απόδοσης του κομματιού

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου μετά τον ακρωτηριασμό

E-Daily 3.Left Χτες
Η επικοινωνία με την οικογένειά του και το μήνυμα ελπίδας μετά τη μάχη με την προπέλα