E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα κοιτάσματα της Κρήτης θέλουν οι Τούρκοι

Προκλητικός χάρτης με διεκδικήσεις

Δημοσίευση 25/10/2018 | 11:31

Τα κοιτάσματα της Κρήτης θέλουν οι Τούρκοι

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας και η ρητορική των πιστών του «σουλτάνου» ξεπερνά πλέον τα όρια των προκλήσεων. Οι Τούρκοι είναι πλέον επικίνδυνοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μερίδιο από τον ελληνικό πλούτο ακόμα και με τη χρήση όπλων.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν στείλει το Barbaros στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μεταξύ Κύπρου και Καστελλόριζου, τη γνωστή περιοχή – φιλέτο που φέρεται να έχει τεράστιο πλούτο υδρογονανθράκων.

Την ίδια ώρα, η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας επιδίδεται σε απειλές και εκβιασμούς κατά της Ελλάδας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής παρέμβασης σε περίπτωση που η χώρα μας «προχωρήσει σε μονομερείς» ενέργειες στο Αιγαίο και στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της.

Η Ελλάδα βασίζεται στην «προστασία» των ΗΠΑ αλλά και δυνάμεων με τις οποίες συνεργάζεται και έχει κοινά συμφέροντα στην περιοχή, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Η στάση «Πόντιου Πιλάτου» όμως που χρησιμοποιεί η Αμερική και οι ίσες αποστάσεις από την πλευρά του ΝΑΤΟ, προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα και δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Θέλουν και τον πλούτο της Κρήτης

Οι Τούρκοι, για πρώτη φορά και μάλιστα μέσω του υπουργού Άμυνας, του γνωστού προκλητικού και ανιστόρητου Χουλουσί Ακάρ, εμφάνισαν έναν καινούργιο χάρτη-πρόκληση όπου εντάσσουν και την περιοχή νότια της Κρήτης.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος ως τώρα η Τουρκία είχε παρουσιάσει χάρτες οι οποίοι έφταναν μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, αυτή τη φορά μπαίνει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη που κρατάει ο Χουλουσί Ακάρ και μια σφήνα στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή αυτή η Ελλάδα έχει ήδη “χωρίσει οικόπεδα” για τη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Μετά την υπενθύμιση του casus belli για τα 12 μίλια, ύστερα από τις απειλές για θερμό επεισόδιο με τη φρεγάτα που παρακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τις προκλήσεις με τις κινήσεις και τα σχέδια για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ η Άγκυρα παρουσιάζει και διεκδικήσεις σε μια περιοχή που ως τώρα δεν είχε… γκριζάρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα

Φωτογραφία του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του έδωσε στη δημοσιότητα o Τραμπ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας

Χωρίς φράγκο στις γιορτές χιλιάδες εποχικοί – Μπάχαλο με τις προπληρωμένες κάρτες

Οικονομία Χτες
Στον «άσο» έμειναν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι

«Βαθιά σοκαρισμένη» η Κίνα: «Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Κόσμος Χτες
«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και τη χρήση βίας εναντίον του προέδρου μιας χώρας»

Η αντίδραση της Ρωσίας στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Η Βενεζουέλα είναι ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική, αν και η Μόσχα δεν προσφέρει βοήθεια στο Καράκας

«Φραστική ενόχληση» ελληνικού εμπορικού από τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο

Ελλάδα Χτες
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε «αναγνώριση» του ελληνικού εμπορικού, το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

Πώς εντόπισαν οι ΗΠΑ τον Μαδούρο: Η πηγή της CIA στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τα 50 εκατομμύρια της επικήρυξης

Κόσμος Χτες
Η επιτήρηση γινόταν μέσω στόλου μη επανδρωμένων, χαμηλής παρατηρησιμότητας drones, τα οποία εξασφάλιζαν σχεδόν συνεχή κάλυψη πάνω από τη Βενεζουέλα

Νέες δηλώσεις Τραμπ: Παρακολουθούσα την επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο

Κόσμος Χτες
Επανήλθε με περισσότερες λεπτομέρειες ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη ενώ κοιμόταν ‑ Τον έσυραν με τη σύζυγό από το κρεβάτι

Κόσμος Χτες
Στο φως λεπτομέρειες από την αμερικανική επιχείρηση σύλληψης του ζεύγους Μαδούρο