E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα κοιτάσματα της Κρήτης θέλουν οι Τούρκοι

Προκλητικός χάρτης με διεκδικήσεις

Δημοσίευση 25/10/2018 | 11:31

Τα κοιτάσματα της Κρήτης θέλουν οι Τούρκοι

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας και η ρητορική των πιστών του «σουλτάνου» ξεπερνά πλέον τα όρια των προκλήσεων. Οι Τούρκοι είναι πλέον επικίνδυνοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μερίδιο από τον ελληνικό πλούτο ακόμα και με τη χρήση όπλων.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν στείλει το Barbaros στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μεταξύ Κύπρου και Καστελλόριζου, τη γνωστή περιοχή – φιλέτο που φέρεται να έχει τεράστιο πλούτο υδρογονανθράκων.

Την ίδια ώρα, η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας επιδίδεται σε απειλές και εκβιασμούς κατά της Ελλάδας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής παρέμβασης σε περίπτωση που η χώρα μας «προχωρήσει σε μονομερείς» ενέργειες στο Αιγαίο και στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της.

Η Ελλάδα βασίζεται στην «προστασία» των ΗΠΑ αλλά και δυνάμεων με τις οποίες συνεργάζεται και έχει κοινά συμφέροντα στην περιοχή, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Η στάση «Πόντιου Πιλάτου» όμως που χρησιμοποιεί η Αμερική και οι ίσες αποστάσεις από την πλευρά του ΝΑΤΟ, προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα και δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Θέλουν και τον πλούτο της Κρήτης

Οι Τούρκοι, για πρώτη φορά και μάλιστα μέσω του υπουργού Άμυνας, του γνωστού προκλητικού και ανιστόρητου Χουλουσί Ακάρ, εμφάνισαν έναν καινούργιο χάρτη-πρόκληση όπου εντάσσουν και την περιοχή νότια της Κρήτης.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος ως τώρα η Τουρκία είχε παρουσιάσει χάρτες οι οποίοι έφταναν μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, αυτή τη φορά μπαίνει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη που κρατάει ο Χουλουσί Ακάρ και μια σφήνα στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή αυτή η Ελλάδα έχει ήδη “χωρίσει οικόπεδα” για τη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Μετά την υπενθύμιση του casus belli για τα 12 μίλια, ύστερα από τις απειλές για θερμό επεισόδιο με τη φρεγάτα που παρακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τις προκλήσεις με τις κινήσεις και τα σχέδια για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ η Άγκυρα παρουσιάζει και διεκδικήσεις σε μια περιοχή που ως τώρα δεν είχε… γκριζάρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα Χτες
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη

Ανήλικος έβαλε φωτιά στον κολλητό του, ενώ οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Κόσμος Χτες
Το θύμα έκρυψε αρχικά την αλήθεια από τους γονείς του, αλλά το βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια

Κορωπί: Αστυνομικός έσωσε ηλικιωμένους φτιάχνοντας σκοινί από σεντόνια ‑ «Δεν σε αφήνω»

Ελλάδα Χτες
Η περιγραφή του άνδρα που γλύτωσε από τα ορμητικά νερά

Καλαμάτα: Οργή με διαφημιστικό σποτ για το καρναβάλι ‑ «Κατάπτυστο για το γυναικείο φύλο»

Ελλάδα Χτες
«Δεν υπάρχει λόγος να το κατεβάσουμε» απαντά ο πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής Καλαμάτας

Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ο Κακούσης παραιτείται από τη δημοσιογραφία για όσο εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου και δηλώνει αθώος

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποιεί ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του και πως όλες οι συναλλαγές που είχε με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είχαν νόμιμη αιτία

Τσικνοπέμπτη: Πότε δεν θα γίνεται ντελίβερι ‑ Απεργούν διανομείς

Ελλάδα Χτες
24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι διανομείς στην efood για την Τσικνοπέμπτη - Ποιοι θα συμμετάσχουν