E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα κοιτάσματα της Κρήτης θέλουν οι Τούρκοι

Προκλητικός χάρτης με διεκδικήσεις

Δημοσίευση 25/10/2018 | 11:31

Τα κοιτάσματα της Κρήτης θέλουν οι Τούρκοι

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας και η ρητορική των πιστών του «σουλτάνου» ξεπερνά πλέον τα όρια των προκλήσεων. Οι Τούρκοι είναι πλέον επικίνδυνοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μερίδιο από τον ελληνικό πλούτο ακόμα και με τη χρήση όπλων.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν στείλει το Barbaros στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μεταξύ Κύπρου και Καστελλόριζου, τη γνωστή περιοχή – φιλέτο που φέρεται να έχει τεράστιο πλούτο υδρογονανθράκων.

Την ίδια ώρα, η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας επιδίδεται σε απειλές και εκβιασμούς κατά της Ελλάδας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής παρέμβασης σε περίπτωση που η χώρα μας «προχωρήσει σε μονομερείς» ενέργειες στο Αιγαίο και στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της.

Η Ελλάδα βασίζεται στην «προστασία» των ΗΠΑ αλλά και δυνάμεων με τις οποίες συνεργάζεται και έχει κοινά συμφέροντα στην περιοχή, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Η στάση «Πόντιου Πιλάτου» όμως που χρησιμοποιεί η Αμερική και οι ίσες αποστάσεις από την πλευρά του ΝΑΤΟ, προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα και δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Θέλουν και τον πλούτο της Κρήτης

Οι Τούρκοι, για πρώτη φορά και μάλιστα μέσω του υπουργού Άμυνας, του γνωστού προκλητικού και ανιστόρητου Χουλουσί Ακάρ, εμφάνισαν έναν καινούργιο χάρτη-πρόκληση όπου εντάσσουν και την περιοχή νότια της Κρήτης.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος ως τώρα η Τουρκία είχε παρουσιάσει χάρτες οι οποίοι έφταναν μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, αυτή τη φορά μπαίνει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη που κρατάει ο Χουλουσί Ακάρ και μια σφήνα στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή αυτή η Ελλάδα έχει ήδη “χωρίσει οικόπεδα” για τη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Μετά την υπενθύμιση του casus belli για τα 12 μίλια, ύστερα από τις απειλές για θερμό επεισόδιο με τη φρεγάτα που παρακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τις προκλήσεις με τις κινήσεις και τα σχέδια για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ η Άγκυρα παρουσιάζει και διεκδικήσεις σε μια περιοχή που ως τώρα δεν είχε… γκριζάρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεφαλονιά: Συνελήφθη και τρίτος για τον θάνατο της 19χρονης – Εξελίξεις στην υπόθεση

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές προχώρησαν σε νέα σύλληψη στο Αργοστόλι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 19χρονη

Κοσμικός «χορός θανάτου»: Δύο γιγάντιες μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια

Tech + Science Χτες
Αστρονόμοι εντόπισαν ισχυρές ενδείξεις για ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στο σύμπαν: δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που κινούνται σε εξαιρετικά κοντινή τροχιά, λίγο πριν από μια πιθανή κοσμική συγχώνευση

Πολωνία: Bουλευτής σηκώνει στη Βουλή σημαία του Ισραήλ με σβάστικα – «Διαπράττει γενοκτονία»

Κόσμος Χτες
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή της Πολωνίας η ενέργεια βουλευτή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να υψώσει ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα, προκαλώντας οργή εντός και εκτός κοινοβουλίου

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Οικονομία Χτες
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση ‑ Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Οικονομία Χτες
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά

Κόσμος Χτες
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία

Κόσμος Χτες
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο