E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα κοιτάσματα της Κρήτης θέλουν οι Τούρκοι

Προκλητικός χάρτης με διεκδικήσεις

Δημοσίευση 25/10/2018 | 11:31

Τα κοιτάσματα της Κρήτης θέλουν οι Τούρκοι

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας και η ρητορική των πιστών του «σουλτάνου» ξεπερνά πλέον τα όρια των προκλήσεων. Οι Τούρκοι είναι πλέον επικίνδυνοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μερίδιο από τον ελληνικό πλούτο ακόμα και με τη χρήση όπλων.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν στείλει το Barbaros στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μεταξύ Κύπρου και Καστελλόριζου, τη γνωστή περιοχή – φιλέτο που φέρεται να έχει τεράστιο πλούτο υδρογονανθράκων.

Την ίδια ώρα, η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας επιδίδεται σε απειλές και εκβιασμούς κατά της Ελλάδας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής παρέμβασης σε περίπτωση που η χώρα μας «προχωρήσει σε μονομερείς» ενέργειες στο Αιγαίο και στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της.

Η Ελλάδα βασίζεται στην «προστασία» των ΗΠΑ αλλά και δυνάμεων με τις οποίες συνεργάζεται και έχει κοινά συμφέροντα στην περιοχή, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Η στάση «Πόντιου Πιλάτου» όμως που χρησιμοποιεί η Αμερική και οι ίσες αποστάσεις από την πλευρά του ΝΑΤΟ, προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα και δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Θέλουν και τον πλούτο της Κρήτης

Οι Τούρκοι, για πρώτη φορά και μάλιστα μέσω του υπουργού Άμυνας, του γνωστού προκλητικού και ανιστόρητου Χουλουσί Ακάρ, εμφάνισαν έναν καινούργιο χάρτη-πρόκληση όπου εντάσσουν και την περιοχή νότια της Κρήτης.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος ως τώρα η Τουρκία είχε παρουσιάσει χάρτες οι οποίοι έφταναν μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, αυτή τη φορά μπαίνει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη που κρατάει ο Χουλουσί Ακάρ και μια σφήνα στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή αυτή η Ελλάδα έχει ήδη “χωρίσει οικόπεδα” για τη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Μετά την υπενθύμιση του casus belli για τα 12 μίλια, ύστερα από τις απειλές για θερμό επεισόδιο με τη φρεγάτα που παρακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τις προκλήσεις με τις κινήσεις και τα σχέδια για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ η Άγκυρα παρουσιάζει και διεκδικήσεις σε μια περιοχή που ως τώρα δεν είχε… γκριζάρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φιορεντίνα – ΑΕΚ 0‑1: Δικέφαλο... πέταγμα προς τους «8»!

Αθλητικά Νέα 28.11.2025
Προσπέρασε τους «βιόλα» η Ένωση

Ελλάδα – Ρουμανία 91‑64: Περίπατος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες

20χρονος μπασκετμπολίστας πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του σε κολεγιακό αγώνα

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπέστη κάποιας μορφής κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική

Ελλάδα Χτες
Η ΡΑΑΕΥ εισηγήθηκε θετικά την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για την Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας

Euroleague: Οριστική απόφαση για άμεση επιστροφή των αγώνων στο Ισραήλ

Αθλητικά Νέα Χτες
Τέλος η εξορία για Μακάμπι και Χάποελ

Κεραμεικός: Ανδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό»

Απογραφή ανελκυστήρων: Ζητούν δίμηνη παράταση ‑ Ο λόγος

Ελλάδα Χτες
Αίτημα δίμηνης παράτασης της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων από την ΠΟΜΙΔΑ

Nεκρός στα 30 του από challenge υπερφαγίας fitness coach ‑ Έτρωγε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Κόσμος Χτες
Ο 30χρονος γυμναστής από τη Ρωσία έτρωγε καθημερινά μισή τούρτα, ζυμαρικά με μαγιονέζα, ένα μπέργκερ και δύο μικρές πίτσες