E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μήνυμα του Κωστή Μαραβέγια στο Instagram: Αισθάνθηκα ντροπή

Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη μπροστά του

Δημοσίευση 24/10/2018 | 21:06

Το μήνυμα του Κωστή Μαραβέγια στο Instagram: Αισθάνθηκα ντροπή

Με ένα μακροσκελές κείμενο που ανέβασε στο Instagram μαζί με μια φωτογραφία, ο Κωστής Μαραβέγιας αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη μπροστά του στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τον έκανε να αισθανθεί ντροπή.

«Εκτός Σένγκεν

Χώρες ΕΕ/ Χώρες εκτός ΕΕ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το να κάνεις διαλογή επιβατών στο δυαδικό σύστημα «ΕΕ» ή «όχι ΕΕ» σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο πρωτεύουσας μιας τουριστικής χώρας όπως η Ελλάδα, δεν είναι δα και εύκολο πράγμα.

Ο εργαζόμενος στην ασφάλεια του αεροδρομίου που βρισκόταν στο συγκεκριμένο πόστο σίγουρα δεν θα ήταν στην καλύτερή του μέρα.

Αλλά..

Χαμογελούσε όσο μπορούσε στα κόκκινα και λοιπά Ευρωπαϊκά διαβατήρια, πιο αβίαστα στις ελληνικές ταυτότητες, ενώ φαινόταν εμφανώς πιο σφιγμένος και πιο δυσαρεστημένος σε γκρουπ τουριστών ασιατικής προέλευσης που προπορευόταν λίγο πιο μπροστά μας.

Η μεγάλη του απογοήτευση όμως εκδηλώθηκε χωρίς δισταγμό στην πτήση για Κάϊρο.

Ο αμέσως επόμενος συμπολίτης μας, κρατώντας μια απλή σακούλα σουπερμάρκετ που χρησιμοποιούσε ως αυτοσχέδιο backpack, καθυστέρησε για λίγα δευτερόλεπτα, για να μαζέψει ένα καρό πουκάμισο που ξεχείλιζε από τα πράγματα που είχε στοιβάξει στην πλαστική σακούλα. Η ένδυση και η εμφάνιση του μαρτυρούσε έναν απλό λαϊκό άνθρωπο που μάλλον πήγαινε στην πατρίδα του, στην Αίγυπτο, να δει τους δικούς του.

Ο κύριος της ασφάλειας δυσανασχέτησε έντονα και με φανερά εκνευρισμένο τόνο φωνής πια, πρόσταξε «άϊντε προχώρα», συνοδεύοντας και κινησιολογικά την καθόλου φιλόξενη στάση του με προέκταση χεριού, αφού πρώτα τσέκαρε το εισιτήριο και διαβατήριο του Αιγύπτιου επιβάτη της πτήσης για Κάϊρο.

Αναρωτιέμαι.

Στην πρωτεύουσα μιας χώρας, στην πύλη εισόδου και εξόδου μιας πολιτισμένης «Ευρωπαϊκής» χώρας, πως τοποθετείς αυτό το προσωπικό σε τέτοιες καίριες θέσεις, προσωπικό που δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις για στοιχειώδη ευγένεια και σίγουρα όχι για επιθετική στάση που τρέφεται και τρέφει τον ρατσισμό.

Αισθάνθηκα ντροπή.

Για μένα, για τη χώρα μου, για τους συμπολίτες μου, για το αεροδρόμιό μας.

Θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Είμαι σίγουρος.

Καλό μας ταξίδι», έγραψε ο Κωστής Μαραβέγιας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίθανο! Πασίγνωστο ζευγάρι αρραβωνιάστηκε κρυφά ‑ Ο κορυφαίος σταρ και η ηθοποιός

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρι Στάιλς και η Ζόι Κράβιτζ αρραβωνιάστηκαν μετά από οκτώ μήνες σχέσης.

Καραλής: «Μου αγόρασε εισιτήρια για το Παγκόσμιο ενώ δεν είχα προκριθεί»

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Πώς από μια «χαμένη» σεζόν, κράτησε στα χέρια του το πρώτο του παγκόσμιο μετάλλιο

Η χώρα που αποφάσισε αντί για Eurovision, να προβάλει ταινίες για την Παλαιστίνη

Media 24.04.2026
Αντίθετα, η Ολλανδία και η Ισλανδία αποχώρησαν από τη διοργάνωση, αλλά οι εθνικοί τους φορείς θα τη μεταδώσουν κανονικά

Στράτος Τζώρτζογλου: Η πρώτη αντίδραση μετά το εξώδικο της Σοφίας Μαριόλα

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Tόνισε πως αυτό το εξώδικο ήταν προς τα Μέσα

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Το ηχητικό απόσπασμα με όσα είχε πει για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

E-Daily 3.Left 24.04.2026
«Τώρα ξέρετε τι τον έκανε να με βρίσει τόσο πολύ»

Eurovision: «Φουντώνουν» οι αντιδράσεις ‑ Οι επιστολές, τα «καρφιά» και η Ισπανία ρίχνει «μαύρο»

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Η φετινή Eurovision σίγουρα θα μείνει στη συνείδηση των φανατικών του θεσμού…

Τι συμβαίνει στην οικογένεια Jackson; Η απουσία της Paris που άναψε φωτιές

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα της ταινίας για τον Michael Jackson – και γιατί η Paris Jackson κράτησε αποστάσεις

Έντι Γαβριηλίδης: «Δεν θα είμαι ξανά στο GNTM γιατί έχω αφήσει πολλά...»

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι μία κοινή απόφαση με το κανάλι, επισήμανε ο σχεδιαστής μόδας