E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπαράζ «τρομοδεμάτων» στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον επτά εκρηκτικοί μηχανισμοί

Σε πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ

Δημοσίευση 24/10/2018 | 20:48

Μπαράζ «τρομοδεμάτων» στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον επτά εκρηκτικοί μηχανισμοί

Για «ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια», στόχος της οποίας ήταν να πλήξει την ελευθεροτυπία και το σθένος των πολιτών, έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, σε δηλώσεις του μετά το μπαράζ εκρηκτικών μηχανισμών που εντοπίστηκαν σε ΜΜΕ, αλλά και στις οικίες των οικογενειών Κλίντον και Ομπάμα.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης, με άγνωστους -προς το παρόν- αποστολείς, το οποίο, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε σε όλο του το φάσμα εξαιτίας της σχολαστικής έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες εντόπισαν τους φακέλους με τα εκρηκτικά και σήμαναν συναγερμό σε όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην αμερικανική Γερουσία κατήγγειλε σήμερα τις «ενέργειες εσωτερικής τρομοκρατίας» μετά την αποστολή ύποπτων δεμάτων στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Στέκομαι στο πλευρό όλων των Αμερικανών για να καταδικάσω τις απόπειρες επιθέσεων εσωτερικής τρομοκρατίας που σημειώθηκαν σήμερα» έγραψε ο Μιτς Μακόνελ σε ένα δελτίο τύπου, όπου ευχαρίστησε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που «προστατεύουν τους ηγέτες μας και τα δημόσια πρόσωπα από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων καταδίκασε επίσης την αποστολή αυτών των δεμάτων, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία απόπειρα να τρομοκρατήσουν δημόσια πρόσωπα» έγραψε στο Twitter.

Η αρχή φαίνεται να έγινε με την αποστολή εκρηκτικών στον Τζορτζ Σόρος, την Τρίτη. Ένα 24ωρο μετά, την Τετάρτη, ακολούθησε η αποστολή «εκρηκτικών φακέλων» στις οικίες της οικογένειας Κλίντον και Ομπάμα, καθώς και στο CNN, με αποδέκτη τον πρώην διευθυντή της CIA, καθώς και στα κτιριακά συγκροτήματα δύο ακόμα εφημερίδων στο Ντάλας και στη Φλόριντα. Στο δε CNN εντοπίστηκε και ένας φάκελος με ύποπτη λευκή σκόνη, ο οποίος εστάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες για ανάλυση.

Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι εντοπίστηκε και ένα ύποπτο δέμα που είχε σταλεί στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ.

Εκτός των παραπάνω, ένας ύποπτος μηχανισμός, πιθανότατα βόμβα, στάλθηκε στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Ο Κουόμο είπε ότι "δεν θα εκπλαγεί" αν εντοπιστούν και άλλα τέτοια ύποπτα δέματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα 148 λεπτά που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαδούρο – Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της επιχείρησης

Κόσμος 05.01.2026
Υπήρχε και ανθρώπινη πηγή εντός της βενεζουελανικής κυβέρνησης

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος ‑ Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας

Κόσμος 05.01.2026
Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι νομικών από την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά

Τελεσίγραφο Κυβέρνησης: Την Tετάρτη θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τους αγρότες

Ελλάδα 05.01.2026
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, αλλά και για τη Βενεζουέλα

Κρήτη: Έκρηξη σε καυστήρα σπιτιού στην Ανώπολη Χερσονήσου – Νεκρός 34χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Προκαταρκτική εξέταση για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών – Ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2026 - Τι καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς υπολογίζεται η ενίσχυση