E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΕΚ ‑ Μπάγερν 0‑2: «Πάλεψε» αλλά… λύγισε μέσα σε δύο λεπτά η Ένωση

Άντεξε για μία ώρα η ΑΕΚ, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπάγερν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/10/2018 | 22:11

ΑΕΚ ‑ Μπάγερν 0‑2: «Πάλεψε» αλλά… λύγισε μέσα σε δύο λεπτά η Ένωση

Άντεξε για μία ώρα η ΑΕΚ, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπάγερν και ηττήθηκε 2-0 στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League. Ο Χάβι Μαρτίνεθ στο 61΄ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 63΄ πέτυχαν τα γκολ των Βαυαρών. 55.000 φιλάθλοι έκαναν ρεκόρ προσέλευσης σε ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ και δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Μετά τον σημερινό αγώνα η Ένωση παραμένει χωρίς βαθμό στον όμιλο.

Σε ρόλο παρατηρητή παρέμεινε η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο, βλέποντας τους Βαυαρούς να παίζουν μόνοι τους στο γήπεδο. Η κατοχή μπάλας ξεπερνούσε το 70% ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προλάβει να αλλάξουν μόλις 8 πάσες μέχρι το 15΄ σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία της UEFA.

Η σπουδαία ατομική ενέργεια του Πόνσε και ο «κεραυνός»-λίγο άουτ στο 30΄, «ζέστανε» το ΟΑΚΑ, όμως ήταν προσωρινό. Οι Γερμανοί κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, ώρες ώρες νόμιζε κανείς πως ήταν περισσότεροι στο γήπεδο. Με τον Κίμιχ να βγάζει ανεξάντλητη ενέργεια από δεξιά, τον Ρόμπεν, να παίζει σαν... 30ρης και τους Τιάγκο, Χάβι Μαρτίνεθ να «σκουπίζουν» στη μεσαία γραμμή, η Μπάγερν δεν χάριζε το παραμικρό.

Από ευκαιρίες, όμως, λίγα πράγματα. Πατούσε εύκολα περιοχή, καρδιοχτύπησε την ΑΕΚ 1-2 φορές (27΄ Τιάγκο, 39΄ Γκνάμπρι) αλλά έδειχνε να δυσκολεύεται -και απόψε, όπως τις τελευταίες 40 ημέρες- στην τελική προσπάθεια.
Αυτό έδινε στην ΑΕΚ ελπίδα για κάτι καλύτερο στο β΄ ημίχρονο. Ο Ουζουνίδης κρατούσε και το χαρτί του Λούκας Μπογέ, ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει «θέματα» στους Γερμανούς και να αποσυμφορήσει το «μποτιλιάρισμα» γύρω από την περιοχή της ομάδας του. Γιατί οι πρωταθλητές προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα περισσότερα από 10-12 δευτερόλεπτα.

Όμως αλλαγές δεν έγιναν. Μια ατομική προσπάθεια του Γαλανόπουλου κι ένα ανάποδο ψαλίδι του Κλωναρίδη, δημιούργησαν την εντύπωση ότι η ΑΕΚ «έπαιρνε τα πάνω της». Ήταν ψευδαίσθηση. Μέσα σε τρία λεπτά η Μπάγερν πέτυχε δύο γκολ και καθάρισε το ματς. Το πρώτο με εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Μαρτίνεθ στο 61΄ μετά από προσπάθεια του Ρόμπεν και κόντρα στους αμυντικούς. Το δεύτερο με φανταστικό συνδυασμό Γκνάμπρι-Ραφίνια και ασίστ του τελευταίου στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος απλώς «φύσηξε» τη μπάλα στα δίχτυα αφού είχαν εξουδετερωθεί άπαντες οι «κιτρινόμαυροι». Κάπου εκεί τελείωσε κάθε... υποψία φιλοδοξίας που μπορούσε η ΑΕΚ να έχει από ένα τέτοιο ματς.

Διαιτητής: Αλεκσέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (84΄ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος (76΄ Αλεφ), Κλωναρίδης (64΄ Μπογέ), Πόνσε
ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Σίλε, Χούμελς, Ραφίνια, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνες, Χάμες Ροντρίγκες (62΄ Γκορέτσκα), Ρόμπεν, Γκνάμπρι (75΄ Μίλερ), Λεβαντόφσκι (84΄ Σάντρο Βάγκνερ)

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο φορές άναψαν καπνογόνα στη θύρα των φανατικών της ΑΕΚ. Μία πριν από την έναρξη του αγώνα και μία με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, πυκνός καπνός κάλυψε το ΟΑΚΑ. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ΠΑΕ και τις διαρκείς προειδοποιήσεις, κάποιοι δεν άκουσαν και δύσκολα η ΑΕΚ θα αποφύγει την τιμωρία από την UEFA.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση

Ελλάδα Χτες
Πώς μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα

Τραγωδία στην Κάρυστο: Γυναίκα άπλωνε τα ρούχα στο μπαλκόνι, έπεσε και σκοτώθηκε

Ελλάδα Χτες
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την γυναίκα στο νοσοκομείο της Καρύστου με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

Ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει το ΕΚΠΑ για την αιματηρή επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική

Ελλάδα Χτες
«Αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας η προστασία των δημόσιων Πανεπιστημίων από ομάδες κουκουλοφόρων που φαίνεται ότι κινήθηκαν ανενόχλητοι» τονίζει το ΕΚΠΑ

Συναγερμός για τσουνάμι: Εκκενώνουν σπίτια σε Αργεντινή και ακτές της Χιλής μετά τον ισχυρό σεισμό

Κόσμος Χτες
Να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «για προληπτικούς λόγους» κάλεσαν τους κατοίκους οι αρχές

Fantapapa: Το online βιντεοπαιχνίδι που μπορεί να προβλέψει τον επόμενο πάπα

Κόσμος Χτες
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 60.000 Ιταλοί εκτιμάται ότι παίζουν το Fantapapa

Ο Τραμπ μετονομάζει την 8η Μαΐου και την 11η Νοεμβρίου σε «Ημέρες της Νίκης»

Κόσμος Χτες
Η 8η Μαΐου, που γιορτάζεται ευρέως στη Δυτική Ευρώπη (η Ρωσία από την πλευρά της εορτάζει την ημέρα αυτή στις 9 Μαΐου), δεν είναι αργία στις ΗΠΑ

Νεκρή σε φωτιά στο σπίτι της η τραγουδίστρια Τζιλ Σομπούλ

Κόσμος Χτες
Από τις επιτυχίες της ξεχωρίζει το τραγούδι «I Kissed a Girl» του 1995, το οποίο θεωρείται ευρέως το πρώτο τραγούδι με ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία που κατάφερε να κατακτήσει μία θέση στο Billboard Top 20

Κατερίνη: Μαρτυρικός ο θάνατος της 16χρονης Μάγια που δολοφονήθηκε από τον 17χρονο

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης ήταν με πρόγραμμα Erasmus στην Ελλάδα

Χτυπήθηκε πλοίο για τη Γάζα: Έλληνας καθηγητής στην αποστολή, πώς αντέδρασε η Κύπρος

Κόσμος Χτες
Καταγγελία της ΜΚΟ - Το πλοίο εξέδωσε σήμα SOS αφού χτυπήθηκε 17 ναυτικά μίλια ανατολικά της Μάλτας

Σοκαριστικό βίντεο: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια υπάλληλο και λεηλάτησαν κατάστημα

Κόσμος Χτες
Μέσα στο μαγαζί ήταν και ένας πελάτης που έβλεπε έντρομος να χτυπούν τον υπάλληλο