E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατροπή στον καιρό και τις βροχές από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες νέας υποτροπής του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας

Δημοσίευση 21/10/2018 | 10:01

Ανατροπή στον καιρό και τις βροχές από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ανατροπή στα αρχικά δεδομένα για τον καιρό, σε σχέση με την ένταση των βροχοπτώσεων που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα φέρνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ενημερώνει για την αλλαγή στα προγνωστικά στοιχεία, τις -τελικά- περιορισμένες ποσότητες νερού που θα πέσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά και εκείνες που εμφανίζονται να δέχονται αρκετά έντονα φαινόμενα.

«Είχα επισημάνει και τονίσει στο δελτίο καιρού της Παρασκευής στην ΕΡΤ ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά στο που θα εντοπίζονται οι πιο αξιόλογες βροχοπτώσεις. Τελικά σημαντικές είναι οι αλλαγές στα προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στις βροχές το επόμενο 48ωρο στη χώρα.

Κι ενώ μέχρι και την Παρασκευή το πρωί όλα έδειχναν ότι οι βροχές εκτός από ποτιστικές θα ήταν και έντονες σε μεγάλο τμήμα της Ελλάδας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν τις βροχές όχι μόνο να είναι πολύ λιγότερες και περιορισμένες σε έκταση αλλά και τελικά όχι τόσο έντονες όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί (το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα κακό).

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας οι περιοχές με ανοιχτό πράσινο το πολύ να δεχτούν κατά μέσο όρο από 1 έως 10 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο (όχι κάτι το ιδιαίτερο), οι περιοχές με το σκούρο πράσινο έως και 15 λίτρα (καλούτσικη βροχή), με σκούρο καφέ έως και 20 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο (χορταστική ποτιστική βροχή)!

Οι υπόλοιπες αποχρώσεις των 30 λίτρων/τετραγωνικό μέτρο και πάνω αποτελούν τιμές βροχοπτώσεων οι οποίες χρήζουν μεν προσοχής καθώς μεγάλο ρόλο θα παίξει και η ένταση με την οποία οι συγκεκριμένες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις συγκεκριμένες περιοχές» αναφέρει.

Σημειώνεται ότι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΜΤ, ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο έκανε λόγο για διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα οδηγήσει στη δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στα ανοικτά του Ιονίου την Κυριακή 21/10 το οποίο μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα κινηθεί προς τα ανατολικά προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες νέας υποτροπής του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του ‑ Θα δικαστούν κεκλεισμένων θυρών

Κόσμος 05.01.2026
Ο Νικολάς Μαδούρο μεταφέρθηκε από το κέντρο κράτησης όπου βρισκόταν στο Μπρούκλιν, στο δικαστήριο του Μανχάταν όπου αναμένεται να δικαστεί κελεισμένων των θυρών

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές: Ανδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτη που κοιμόταν μέσα στο τρένο

Κόσμος 05.01.2026
Το θύμα υπέστη ελαφρά τραύματα στο μάγουλο και τα χέρια

Καρυστιανού για το FIR Αθηνών: «Τέμπη» και στον αέρα;

Ελλάδα 05.01.2026
«Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να αξιώσουμε σεβασμό και να κατακτήσουμε το όραμα ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου» γράφει στην ανάρτησή της

Ντουμπάι: Η Ουκρανή που ξυλοκοπήθηκε σε πάρτι Porta Potty ξαναπερπατάει ‑ «Ένιωσα σαν σπασμένη κούκλα»

Κόσμος 05.01.2026
Η πολύμηνη αποκατάστασή της περιελάμβανε τουλάχιστον 10 χειρουργικές επεμβάσεις, τα έξοδα των οποίων ανέλαβε το Ντουμπάι, ενώ κανείς δεν έχει κατηγορηθεί

Τα 148 λεπτά που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαδούρο – Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της επιχείρησης

Κόσμος 05.01.2026
Υπήρχε και ανθρώπινη πηγή εντός της βενεζουελανικής κυβέρνησης

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος ‑ Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας

Κόσμος 05.01.2026
Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι νομικών από την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά

Τελεσίγραφο Κυβέρνησης: Την Tετάρτη θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τους αγρότες

Ελλάδα 05.01.2026
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, αλλά και για τη Βενεζουέλα

Κρήτη: Έκρηξη σε καυστήρα σπιτιού στην Ανώπολη Χερσονήσου – Νεκρός 34χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Προκαταρκτική εξέταση για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών – Ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος